Kuva: Visit Estonia / Jaak Nilson
Tartto, Viro

Vietä unohtumaton joululoma Virossa – poimi tärpit juhlakauteen!

Koe Tallinnan joulumarkkinat, suuntaa makumatkalle Viron parhaisiin ravintoloihin tai vietä perheloma maaseudulla. Viro tarjoaa paljon tapahtumia joulunalusajasta uuteen vuoteen saakka.

1. Joulumarkkinat Raatihuoneen torilla

Tallinnan Raatihuoneentori täyttyy jälleen loppuvuoden ajaksi joulutunnelmalla: paikalla on joulupukki poroineen, maistuvia jouluherkkuja ja kaiken keskipisteenä suuri joulukuusi. Jokavuotiset joulumarkkinat avautuivat jo 17. marraskuuta 2017 ja jatkuvat aina tammikuun 6. päivään saakka. Torilta löytyy lahjoja pukinkonttiin sekä perinteisiä herkkuja joulunajan tuomisiksi.

2. Viiletä joulutunnelmaan Harjukadun luistinradalla

Tunnelmallinen luistinrata löytyy Tallinnan Harjukadulta, jossa vierailija pääsee pyörähtelemään vanhankaupungin upeissa puitteissa. Omia luistimia ei tarvita mukaan, sillä välineitä vuokrataan paikan päällä. Luistinradalla on myös oma kahvila.

3. Tee jouluostoksia

Viro on mainio paikka tehdä tarvittavat lahjaostokset, sillä hinnat ovat Suomen hintatasoa edullisemmat ja valikoimaa riittää erityisesti Tallinnassa, missä on monia kauppakeskuksia sekä lukuisia sympaattisia kivijalkamyymälöitä. Kauppavalikoima on joitain osin runsaampi kuin Suomessa, sillä Virossa on liikkeitä myös monilla sellaisilla kansainvälisillä merkeillä, jotka eivät ole vielä rantautuneet Suomeen.

Tallinna, Viro
Tallinnan joulumarkkinat ovat takuuvarma tapa virittäytyä joulutunnelmaan.

4. Lämmittele kylpylässä

Viro tunnetaan suosittuna kylpyläkohteena, jossa pääsee hemmoteltavaksi kohtuuhintaan. Unohda joulun kiireet ja rentoudu kylpylälomalla uinnin, hieronnan ja herkuttelun merkeissä. Suosittuja kylpyläkohteita ovat muun muassa Pärnu ja Haapsalu.

5. Muista herkutella

Herkuttelu kuuluu joulun aikaan, ja erinomaista ruokaa pääsee nauttimaan Tallinnan lisäksi myös ympäri maata. Kansainvälisen White Guide -oppaan mukaan Virossa on kymmeniä kovatasoisia ravintoloita, joiden joukosta kannattaa ehdottomasti valita ruokapaikka tulevalle matkalle.

Tartto, Viro
Koristeelliset joulukuuset ja tunnelmavalot tekevät virolaisista kaupungeista satumaisia.

6. Tutustu talviseen Tarttoon

Yliopisto- ja kulttuurikaupunkina tunnettu Tartto muuttuu joulukuussa taianomaiseksi ja tapahtumatäyteiseksi joulusatumaaksi – kaupungintalon aukiolla järjestetään tapahtumia jouluaattoon saakka. Tarton joulukaupunki on avoinna 3.12.2017–7.1.2018.

Tartto, Viro
Tarton komein joulukuusi sijaitsee kaupungintalon aukiolla.

7. Koe piparkakkumaniaa Tallinnassa

Mielikuvituksekkaita piparkakkuja ja kaikki tieto rakastetusta jouluherkusta – Piparkoogimaania-näyttely pureutuu jouluisen pikkuleivän olemukseen 9. joulukuuta lähtien aina tammikuun 7. päivään saakka Design- ja arkkitehtuurigalleriassa Tallinnan keskustassa.

Kymmenvuotisjuhlavuottaan juhliva näyttely esittelee lukuisia taideteoksia, jotka on kaikki valmistettu piparitaikinasta. Näyttelyyn osallistuu yli sata virolaista luovien alojen edustajaa arkkitehdeistä keramiikkataiteilijoihin.

8. Hiihtoa ja hemmottelua Viron talvipääkaupungissa

Tarton eteläpuolella sijaitseva Otepää on Viron talvipääkaupunki, joka tarjoaa samassa paketissa kulttuuria, luontoa ja urheilua. Otepäässä sijaitsevat Tehvahdin sekä Käärikun hiihtostadionit, josta saa alkuunsa 14 kilometrin pituinen Kekkosen reitti. Tätä reittiä presidentti Urho Kekkonen hiihti Otepään vierailunsa aikana vuonna 1964 – vierailun arkistopätkään voi tutustua Otepään talviurheilumuseossa.

Nykyään suurin Otepäässä järjestettävä urheilutapahtuma on 63 kilometrin pituinen Tarton hiihtomaraton, joka hiihdetään 26. helmikuuta. Kokeile hiihtoretken päätteeksi virolaista savusaunaa ja virkistävää avantouintia. Talviloman kruunaa rentoutuminen Pühajärven kylpylässä.

Lähde: Visit Estonia
Kuvat: Visit Estonia / Jaak Nilson, Gen Vagula ja Andres Andresen

Päivitetty: 15.12.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia