Hyppää sisältöön

Brick Lane on boheemi pala Lontoota – katso vinkit

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.08.2013
Itä-Lontoon trendikkäällä Brick Lanella shoppaillaan, herkutellaan ja istutaan iltaa.

Värikäs Brick Lane vetää kävijöitä

Vieno curryn tuoksu leijailee sieraimiin, sisäänheittäjät huutelevat ohikulkijoiden perään ja autot tööttäävät tietään ohi ihmisten. Tämä voisi olla kuvaus kaukokohteen markkinoilta, mutta todellinen tapahtumapaikka on Lontoon East End ja sen kuhiseva keskus Brick Lane.

Vielä muutama vuosisata sitten ylikansoitettuna ja huonomaineisena alueena tunnettu Brick Lane on Lontoon bangladeshilaisten asuinaluetta, mistä todistavat bengalinkieliset tekstit katukilvissä ja kadun eteläpään ravintoloista leijuva mausteinen tuoksu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Historian saatossa kadulle ovat löytäneet myös juutalaiset markkinoineen ja viimeisimpänä taideopiskelijat trendibaareineen. Brick Lane on monikulttuurisuutta parhaimmillaan!

Maista Lontoon parasta currya

Brick Lane on tunnettu lukuisista curryravintoloistaan, joiden sisäänheittäjät houkuttelevat ohikulkijoita edullisilla tarjouksilla. Kovan kilpailun ansiosta kolmen ruokalajin aterian ja juomat voi saada jopa 10 punnalla.

Ravintoloiden välissä sijaitsee leivosmyymälöitä, joiden todellinen tarkoitus lienee tosin koota alueen bangladeshilaismiehet yhteen teen ja television ääreen. Mikäli värikkäät ja suomalaisittain melko oudon makuiset leivonnaiset eivät ole aiemmilta reissuilta tuttuja, kannattaa ihan kokemuksen vuoksi napata pari makeispalaa mukaan.

Katua pohjoiseen kulkiessa curryn tuoksu hälvenee. Tuttujen makujen ystäviä lämmittänee tieto siitä, että Brick Lanen varrella sijaitsee yksi Lontoon parhaista paikoista juoda kunnon suodatinkahvia. Ruotsalaisravintola Fikan listalta löytyy esimerkiksi hapankorppua ja lihapullia, ja ainakin osa työntekijöistä puhuu ruotsia.

Ylistystä osakseen saa myös numeron 159 juutalainen leipomo Beigel Bake, jonka bagelit ovat ylivoimaisen herkullisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaatteita ja juhlia trendikkäille

Brick Lanen pohjoispäässä sijaitsevat sen lukuisat vintage-myymälät. Rekeillä roikkuu lontoolaisen trendinuorison suosimia mekkoja, suuria villapaitoja ja lähes kaikkea sitä, mihin aikaansa seuraavat suurkaupunkilaiset milloinkin verhoutuvat.

Viileys jatkuu myös yöelämässä, johon on luontevaa siirtyä myöhäiseltä illalliselta. Peribrittiläisiä pubeja ei Brick Lanelta löydy, mutta uuteen musiikkiin ja rentoon oleiluun keskittyneitä paikkoja sitäkin enemmän. Ilmojen lämmetessä monet baarit avaavat laajat terassinsa, joilla tarjoillaan pientä purtavaa myöhään yöhön.

Sunnuntaisin katu täyttyy markkinoista

Mikäli mahdollista, kannattaa Brick Lanella vierailla sunnuntaina. Silloin kadun ja sen ympäristön valtaavat suuret markkinat, joilla kaupitellaan lähes kaikkea käytetyistä vaatteista hedelmiin ja esineisiin, joiden käyttötarkoitus jää monelle epäselväksi.

Kävijöitä viihdyttävät katusoittajat, ja ruokahuollosta vastaavat lukuisat etniset ruokakojut, joiden mausteiset tuoksut kilpailevat markkinaväen huomiosta. Brick Lanea lähimmät metroasemat ovat Liverpool Street, Aldgate ja Aldgate East.

Teksti: Laura Uotila
Kuva: Visit Britain

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lontoo, Iso-Britannia

Lasten kanssa Lontooseen – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Sky Garden, Lontoo

Onko tässä Lontoon paras näköalapaikka? Näe upeat maisemat ilmaiseksi!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja