Hyppää sisältöön

Cityloma Manchesterissa – ostoksia, huveja ja futista

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.08.2013
Manchester tarjoaa oivat kaupunkiloman ainekset muillekin kuin futisfaneille.

Manchesterin nähtävyyksiä

Manchesterista löytyy mielenkiintoista historiallista nähtävää. Tunnetuimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluu esimerkiksi Manchesterin kaupungintalo, Alfred Waterhousen suunnittelema uusgoottilainen rakennus, joka avasi ovensa vuonna 1877.

Kaupungintalo on rakennettu pienelle kolmion malliselle tontille keskellä kaupunkia, joten myös itse rakennus on ilmasta käsin katsottuna kolmion muotoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungintalon koristelussa on käytetty Manchesterin tunnuseläimiä mehiläisiä, joita voi bongata eri puolilta rakennusta esimerkiksi mosaiikkilattioista, maalauksista ja kaiverruksista.

Manchesterin kaupungintalon näyttely puolestaan tarjoaa kurkistuksen 1800-luvun kaupunkielämään ja esittelee ajan tieteitä, taloutta, tekstiilejä ja koulutusjärjestelmää. Kaupungintalon läheinen jalankulkualue on oiva paikka erilaisille tapahtumille, kuten festivaaleille, katumarkkinoille ja joulutoreille.

Manchesterin kaupungintalo

Toinen esimerkki Manchesterin näyttävistä goottilaistyylisistä rakennuksista on Manchesterin katedraali, joka sijaitsee hieman syrjässä kaupungin keskustasta hienolla paikalla joen rannalla. Nykypäivänä nähtävää katedraalia on rakennettu yli 600 vuoden ajan: katedraalin vanhimmat osat ovat vuodelta 1380.

Katedraalin kupeessa sijaitsevasta Visitor Centrestä löytyy katedraalin historiaa valottavia näyttelyitä sekä kahvila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kulttuuria viihdekeidas Lowryssa

The Lowry on yksi Manchesterin lähes pakollisista käyntikohteista jokaiselle taiteen, teatterin ja viihteen ystävälle. Keskus avasi ovensa vuonna 2000 ja osoitti nopeasti olevansa yksi alueen vetovoimaisimmista käyntikohteista. The Lowry sijaitsee dramaattisella paikalla Salford Quaysin vesirajalla, hyvien metroyhteyksien päässä Manchesterin keskustasta.

Lowry on Manchesterin suosituimpia vierailukohteita

Jo rakennus itsessään on upea näky. Alumiinista ja titaanista rakennettu moderni ulkokuori kätkee sisälleen teattereita, taidegallerioita sekä baareja ja ravintoloita.

Nuorekkaassa Manchesterissa on myös mainio yöelämä, josta voi ottaa kaiken irti niin vilkkailla klubeilla kuin rauhallisemmissakin baareissa. Oluen ystävän kannattaa tutustua Manchesterin olutpubeihin, joissa voi testata esimerkiksi ale-tyyppisiä mallasjuomia.

Futisfanin kaupunki

Monet Lowryssa vierailevat lyövät kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja hyödyntävät viihdekeskuksen läheisyyttä Manchester Unitedin stadionin Old Traffordin kanssa. Jalkapallon ystävät voivat nauttia tämän Britannian toiseksi suurimman stadionin penkeillä Manchester Unitedin kotiotteluista sekä opastetuista kierroksista.

Manchester onkin varsinainen futisfanin pyhiinvaelluskohde – myös kaupungin toisella nimikkojoukkueella Manchester Cityllä on oma stadioninsa. Etihad Stadiumilla järjestetään niin ikään erilaisia tutustumiskierroksia.

Jos haluaa käydä Manchesterin-matkan aikana jalkapallopelissä, tulee liput varata hyvissä ajoin etukäteen. Kansallislaji nauttii brittien lisäksi hurjaa suosiota myös turistien keskuudessa. Futisfanin kannattaa poiketa myös Manchesterin keskustassa sijaitsevassa National Football Museum -jalkapallomuseossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostoksilla Manchesterissa

Birminghamin kanssa Britannian kakkoskaupungin asemasta kilpaileva Manchester on myös hyvä ostoskaupunki, joka on ottanut mallia muodikkaasta Lontoosta. Manchesterin keskeisin ostosalue sijoittuu kaupungin pääkadun Deansgaten varrelle ja sen ympäristöön.

Alue on shoppailijan unelma viktoriaanistyylisine rakennuksineen ja lukusine kävelykatuineen. Designer-vaatteita löytyy esimerkiksi King Streetiltä ja St. Ann’s Squarelta, joiden ympäristössä sijaitsee niin Armanin, DKNY:n kuin Mulberrynkin liikkeet.

Ostoksilla Manchesterissa

Manchesterin ostoskeskuksista kannattaa kokeilla esimerkiksi Trafford Centreä tai keskeisellä paikalla sijaitsevaa Trianglea, jonka lukuisat liikkeet sijaitsevat upean julkisivun takana. Triangle tarjoaa ostettavaa muodista ja urheiluvaatteista aina koruihin ja kelloihin. Klassisia tavarataloja etsivien kannattaa piipahtaa Selfridgesillä tai Harvey Nicholsilla.

Church ja Oldham Streetin kohtaamispaikassa sijaitsee kuuluisa Northern Quarter, joka on levyistä ja kirjoista kiinnostuneelle ehdoton pistäytymiskohde. Alue tarjoaa suuren valikoiman antikvariaatteja ja musiikkikauppoja rennossa ilmapiirissä.

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Visit Britain, Flickr / mattwi1s0n

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Sky Garden, Lontoo

Onko tässä Lontoon paras näköalapaikka? Näe upeat maisemat ilmaiseksi!

Lontoo, Iso-Britannia

Näin pääset helposti ja nopeasti Lontoosta lentokentälle – vertaa vaihtoehdot

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja