Hyppää sisältöön

Älä unohda lomakuvaa – nämä ovat Lontoon parhaat selfie-paikat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.08.2016
Ota onnistuneen Lontoo-loman todisteeksi liuta selfieitä kaupungin tunnettujen maamerkkien edessä ja näyttävissä paikoissa.

Matkamuistoksi Lontoo-selfie

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo on kuvauksellinen kohde, jossa riittää näyttäviä taustoja onnistuneille selfieille.

Esimerkiksi kaikkien tuntema Big Ben, kaupungille tyypilliset puhelinkopit sekä komeat sillat luovat lupaavat taustat onnistuneille lomaselfieille. Kaupungissa kannattaa kuitenkin pitää silmät avoinna vastaantulevien taustojen varalta, sillä Lontoossa ei voi koskaan tietää, millainen näkymä odottaa seuraavan kulman takana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edes selfie-kepin käyttäminen ei ole mitenkään poikkeuksellista tai huomiota herättävää Lontoon kuhinassa. Vastaan tulee jatkuvasti matkailijoita, jotka sinkoilevat paikasta toiseen selfie-kepit ojossa. Muista kuitenkin turvallisuus, sillä keppien vuoksi on syytä olla varuillaan erityisesti väkijoukossa.

Katso Lontoon parhaat selfie-paikat ja nappaa ikimuistoinen matkakuva!

1. Tower Bridge

Lontoossa on runsaasti toinen toistaan kuvauksellisempia siltoja, mutta yksi kuvatuimmista on ehdottomasti Tower Bridge. Kaunis väritys, koristekuviot sekä tunnelmalliset valot tekevät sillasta hyvin suositun kuvauskohteen.

Hyviä paikkoja selfieille ovat paitsi joen molemmin puolin kiemurtelevat kävelyalueet myös itse silta, sillä näyttävät tornit luovat komean taustan selfielle eivätkä jätä epäselväksi missä kapungissa kuva on napattu.

2. Trafalgar Squaren leijonat

Keskellä Lontoota, aivan National Gallery -museon edustalla sijaitseva Trafalgar Square -aukio on loistava kohde napata ikimuistoinen lomaselfie. Suuri aukio kuhisee ihmisiä vuorokaudenajasta riippumatta, ja siellä ei kukaan kiinnitä huomiota omakuvia nappailevaan matkailijaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvä paikka ottaa selfie on museon edustalle nousevissa portaissa, joissa taustalle saa koko aukion, ja hyvällä tuurilla kuvaan tarttuu myös kirkuvanpunainen kaksikerroksinen bussi eli double-decker tai jopa Big Ben. Paras tausta on kuitenkin aukiolla kohoavien leijonapatsaiden muodostama näkymä, sillä yksi jos toinenkin matkailija kipuaa hymyilemään iloisesti patsaiden viereen.

3. Big Ben

Mitäpä olisi matka Lontooseen ilman selfietä Big Benin kanssa? Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluva kellotorni kohoaa komeana Thames-joen rannalla, ja on loputtoman matkailijavirran vaelluskohde. Älä kuitenkaan anna muiden paikalla kuhisevien matkailijoiden häiritä selfien ottamista, sillä muut turistit on helppo rajata pois lomakuvasta.

Suosituin paikka napata selfie Big Benin kanssa on tietysti aivan kellotornin juurella Westminsterin sillan kupeessa, mutta lähes satametrinen torni näkyy sen verran pitkälle, että onnistuneen selfien voi napata myös monessa muussa kohteessa. Westminsterin sillan lisäksi myös joen toisella puolella sijaitseva Queen’s Walk -jalkakäytävä soveltuu mainiosti Big Ben -selfien nappaamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Greenwich Park

Jos kaipaat vähän vaihtelua perinteisille Lontoo-selfieille, matkusta Greenwichiin. Hauskin tapa vierailla aikavyöhykkeiden mittauspaikalla on Thames-jokea pitkin veneellä, millä matka kestää hieman junaa kauemmin, mutta tarjoaa matkailijan näkökulmasta taatusti mieleenpainuvamman matkan.

Paras paikka selfien nappaamiseen on kaupunginosan komea puisto, josta avautuvat vehreän nurminäkymän lisäksi joen toiselta puolelta kohoavat pilvenpiirtäjämaisemat. Yhteen kuvaan onkin helppo saada omien lomakasvojen lisäksi myös Lontoon molemmat puolet.

5. Lontoon metron peili

Maan alla kiemurteleva Lontoon metroverkosto on nähtävyys jo itsessään, mutta harva tietää, että asemalta toiselle vievät tunnelit ovat täynnä varsin loistavia selfie-kohteita. Mutkittelevan reitistön varrelle on nimittäin asennettu useita kuperia peilejä, joiden ensisijainen tarkoitus on varoittaa kulman takaa lähestyvästä ihmisjoukosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Peilit tarjoavat samalla aivan loistavan tilaisuuden napata peiliselfie, sillä vääntyneestä peilistä otettu kuva ei jätä arvailun varaan, missä kuva on otettu. Parhaassa tapauksessa saatat saada selfien taustalle vielä ohikulkevan brittijulkkiksen!

6. Millennium Bridge

Vuosituhannen vaihteen kunniaksi rakennettu Thames-joen ylittävä erikoinen Millennium-silta valmistui vuonna 2000. Se tarjoaa mahtavat näkymät Tate Modern -museon edustalla nousevasta koivumetsästä sillan toisella puolella sijaitsevaan St Paulin katedraaliin.

Sillalla otettuun selfieen voi siis saada mukaan yhden kaupungin tunnetuimmista kirkoista, mutta se tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden ujuttaa pätkä Lontoon kuuluisaa Thames-jokea mukaan valokuvaan. Millennium-silta on vain jalankulkijoille, joten neljä metriä leveällä sillalla voi rauhassa keskittyä parhaan selfie-kuvakulman löytämiseen ilman pelkoa autoilijoista.

7. Selfie metroasemalla

Lontoon metro eli paikallisittain tube tarjoaa tunnistettavan paikan ottaa lomamuistoksi oma selfie. Suomalaisittain paras hetki tube-selfielle on tietysti rauhallinen vaunu, jossa voi ottaa selfien toisen perään kaikessa rauhassa suojassa muiden katseilta. Ruuhkametrossa selfiet onkin syytä jättää ottamatta jo yleisen kohteliaisuuden vuoksi.

Vaunujen lisäksi toinen loistava mahdollisuus metroselfieille tarjoutuu tietysti asemilla, joiden sinipunavalkoiset asemakyltit ovat todella suosittuja taustoja Lontoon lomakuville.

8. Madame Tussauds

Jos olet aina haaveillut ottavasi selfien maailman kuumimpien julkimoiden kanssa, on tuo unelma helppo toteuttaa Lontoossa. Kaupungin suosituimpiin vierailukohteisiin kuuluva Madame Tussauds -vahakabinetti kätkee nimittäin sisäänsä pitkän liudan maailman ykköstähtiä poliitikoista ja urheilijoista näyttelijöihin sekä muusikoihin – Ison-Britannian kuninkaallisia unohtamatta!

Vahakabinetin näyttelynuket suorastaan kutsuvat ottamaan selfien, ja onpahan museossa myös ainakin yksi nukke, jolla on matkapuhelin kädessään todelliseen selfie-tyyliin. Valkoisessa mekossa ja tarkkaan harkitussa meikissä poseeraavan Kim Kardashianin vieressä on lähes välttämätöntä käydä ottamassa selfie.

9. Sky Garden

Lontoon viidenneksi korkeimman rakennuksen kattokerroksessa 155 metrissä sijaitseva Sky Garden tarjoaa mahtavat maisemat selfie-kuvien taustalle ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Viherkasveilla täytettyyn kasvihuonemaiseen tilaan pääsee vain rajattu määrä kävijöitä kerrallaan, ja ilmainen vierailu onkin varattava etukäteen.

Sky Gardenin tarjoama selfie-tausta voi pitää sisällään joko näyttävän Tower Bridgen, romanttisen St Paulin katedraalin tai suolakurkun muotoisen Gherkin-rakennuksen riippuen siitä mistä suunnasta maisemia katselee. Taustalle voi rajata myös Thames-joen.

10. Lontoon puhelinkopit

Kaupunkikuvassa loistavat punaiset puhelinkopit kuuluvat Lontoo-kokemukseen tiiviisti, sillä ympäri kaupunkia sijaitsevat kopit ovat hyvin perinteinen paikka ottaa valokuva. Puhelinkopit ovatkin hyvä paikka myös selfieille.

>> Lue lisää vinkkejä Lontooseen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji, Instagram/pasteixeira, perlameetstheworld, mohatimy, viiimur, cjvaleska, creolesassafras, mertvidinli, maria.w00df0rd ja birthesofia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lontoo, Iso-Britannia

Lasten kanssa Lontooseen – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Sky Garden, Lontoo

Onko tässä Lontoon paras näköalapaikka? Näe upeat maisemat ilmaiseksi!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja