Hyppää sisältöön

Älä jätä näitä paikkoja väliin Moskovassa – Top 5 nähtävyydet

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.05.2018
Venäjän mahtikaupunki Moskova on monipuolinen kohde, jossa riittää kiinnostavia nähtävyyksiä. Koe ainakin nämä paikat!

1. Punainen tori

Venäjän tunnetuin symboli ja Moskovan tunnetuin kohde on ehdottomasti kaupungin sydämessä sijaitseva Punainen tori. Se tunnetaan paitsi markkina- ja kohtauspaikkana myös juhlien ja paraatien järjestyspaikkana. Kun Moskovassa tapahtuu, kannattaa silloin suunnata Punaiselle torille.

ShutterstockMoskova, Venäjä
Moskovan Punainen tori on kaupungin suosituin kohtaamispaikka.

Punaisen torin laidalla sijaitsee lukuisia muita Moskovan merkittäviä nähtävyyksiä: kaunis Pyhän Vasilin katedraali, maailmankuulu GUM-tavaratalo, Kreml sekä muun muassa Leninin mausoleumi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pyhän Vasilin katedraali

Punaisen Torin laidalla kohoavaan värikkääseen Pyhän Vasilin katedraaliin on hankala olla kiinnittämättä huomiota. Karkkivärein koristeltu näyttävä rakennus sipulikupoleineen on valmistunut vuonna 1561.

ShutterstockMoskova, Venäjä
Värikäs Pyhän Vasilin katedraali on todellinen katseenvangitsija.

Säihkyvän ulkokuoren alle kätkeytyy labyrinttimainen verkosto, jossa on useita kappeleita. Jokaisen sipulikupolin alla onkin oma kappelinsa. Nykyisin katedraali toimii pääasiassa museona, mutta siellä järjestetään yksi jumalanpalvelus vuosittain.

3. Kreml

Venäjän vallan keskus Kreml sijaitsee aivan Punaisen torin laidalla, ja on näyttävä vanha linnoitusalue. Kremlissä sijaitsee nykyisin useita venäläisiä hallintoelimiä sekä presidentin virka-asunto. Niiden lisäksi Kremlin porttien sisäpuolella on myös museoita, kirkkoja sekä muita historiallisia rakennuksia.

ShutterstockMoskova, Venäjä
Kreml on Venäjän hallinnollinen keskus, joka sijaitsee keskellä Moskovaa.

Kremlin erikoisimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuu maailman suurin kirkonkello Tsaarin kello, jonka paino on yli 200 tonnia. Lisäksi siellä on myös kaliiberiltaan maailman suurin kanuuna, jonka tunnetaan niin ikään Tsaarin kanuunana.

4. Novodevitšin nunnaluostari

Moskvajoen rannalla sijaitseva Novodevitšin nunnaluostari on arkkitehtonisesti vaikuttava nähtävyys, joka toimii nykyisin museona. Moskovan barokkityyliin 1500- ja 1600-luvuilla rakennettu luostarialue on näyttävä niin sisältä kuin ulkoakin. Luostarin lisäksi myös alueen hautausmaa on vaikuttava vierailukohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMoskova, Venäjä
Novodevitšin nunnaluostari on jo arkkitehtonisesti houkutteleva nähtävyys.

Nunnaluostari suljettiin vuonna 1917, ja rakennuskompleksi avautui yleisölle jälleen vuonna 1926, mistä lähtien se on toiminut museona. Kokoelmiin lukeutuu yli 12 000 teosta, joihin kuuluu muun muassa venäläisiä maalauksia.

5. Metroasemat

Samoin kuin Pietarissa myös Moskovassa metroasemat ovat jo itsessään hulppeita nähtävyyksiä. Vuonna 1935 avautunut Moskovan metro oli aikoinaan Neuvostoliiton erikoisimpia taideprojekteja, josta voi nauttia vielä nykypäivänäkin.

ShutterstockMoskova, Venäjä
Moskovan metroasemissa riittää nähtävää. Upeimpien joukkoon lukeutuu muun muassa Komsomolskayan asema.

Metroasemat ovat kuin museoita, ja jokaisella asemalla on oma erottuva tyylinsä. Verkostoon kuuluu yhteensä noin 200 asemaa ja 12 linjaa, mutta matkan aikana kannattaa pysähtyä ainakin Elektrozavodskayan, Ploshchad Revolyutsiin, Prospekt Miran, Kievskayan, Komsomolskaya, sekä Mayakovskayan metroasemilla.

>> Lue lisää vinkkejä Moskovaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Saatse Boot poikkeaa Venäjän puolelle

Pidä varasi Viron oudoimmassa paikassa – Venäjän puolelle poikkeavalla tiellä ei ole lupa pysähtyä hetkeksikään

Iisakinkirkko on helppo ja halpa nähtävyys Pietarissa – katso kuvat tornista

Pietariin voi matkustaa nyt ilmaisella sähköisellä viisumilla – ei käy vielä junissa

Tutustu Pietarin ravintoloihin ja löydä maukkaat paikallisherkut – kuusi vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja