Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Abu Dhabin parhaat nähtävyydet Top 3 – koe ainakin nämä

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Eksoottinen Abu Dhabi on aavikon keskelle rakennettu kiehtova kaupunki, jonka arkkitehtuuri yhdistelee onnistuneesti itämaista eksotiikkaa huippumoderniin rakennustapaan. Katso kolme paikkaa, joita ei kannata missata Abu Dhabin -lomalla!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 21.12.2015
facebook   whatsapp

1. Sheikki Zayedin moskeija

Arabiemiraateissa sijaitsevan Abu Dhabin keskustan ulkopuolelle rakennettu Sheikki Zayedin moskeija on kaupungin ykkösnähtävyys, jota ei kannatta jättää väliin. Valtava moskeija on todellinen huomiomagneetti, sillä vitivalkoinen ulkokuori ja moskeijan 82 marmorista kupolia näkyvät kauas. Valkoisen julkisivun ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä sisäpuolelta moskeija on täynnä väriä ja koreita yksityiskohtia.

Moskeija on nimetty sen rakennuttaneen sheikki Zayedin mukaan, ja vuonna 2007 valmistunut rakennus on kaukana vaatimattomasta. Hulppeasta koosta kertonee jotain se, että moskeijan sisällä sijaitsee maailman suurin persialainen matto. Moskeija ei ole vain turistinähtävyys, vaan sitä käytetään tietenkin myös uskonnollisiin tilaisuuksiin. Parhaimmillaan moskeijan tiloissa voi rukoilla samanaikaisesti 40 000 ihmistä.

Ennen vierailua moskeijassa on syytä tehdä pieniä valmisteluja. Aikaa kannattaa varata useampi tunti, ja paras vierailuaika on alkuillasta ennen auringonlaskua. Moskeijassa vierailevien matkailijoiden on syytä pukeutua peittäviin vaatteisiin ennen vierailua, sillä sisälle ei pääse liian niukoissa tai tiukoissa vaatteissa. Tarvittaessa moskeijasta saa peittäviä pukineita myös lainaksi.

Ferrari World, Abu Dhabi
Ferrari Worldissa on huvipuistolaitteiden lisäksi myös muuta viihdykettä autourheilun ystäville.

2. Ferrari World -sisähuvipuisto

Miltä kuulostaisi vierailu maailman suurimmassa sisähuvipuistossa? Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Abu Dhabin keskustasta sijaitsevalla Yas-saarella oleva Ferrari World on todellinen autofanien unelma. Puistossa on yli 120 hupilaitetta ja vierailukohdetta, joiden joukossa on muun muassa maailman nopein vuoristorata, joka kiihtyy 240 kilometrin tuntivauhtiin alle viidessä sekunnissa.

Huvipuistolaitteiden lisäksi Ferrari Worldissa on lukuisia ravintoloita sekä tietysti – Abu Dhabissa kun ollaan – monia kauppoja, joista voi ostaa Ferrari-aiheisia matkamuistoja. Puiston laitteet ja vierailukohteet kertovat samalla kävijöille Ferrarin tarinan.

Aivan teemapuiston vieressä on myös Abu Dhabin Formula 1 -rata, mikä on pakollinen vierailukohde formulafaneille. Viimeistään radan yhteydessä sijaitsevalla karting-radalla pääsee virittäytymään formulatunnelmaan.

Yas Mall, Abu Dhabi
Ostoskeskusten arkkitehtuuri on jo itsessään mielenkiintoinen nähtävyys.

3. Abu Dhabin ostoskeskukset

Abu Dhabissa ei voi käydä vierailematta edes yhdessä kaupungin monista hulppeista ostoskeskuksista. Suurimmat ostoskeskukset ovat Marina Mall, Abu Dhabi Mall ja samalla saarella Ferrari Worldin kanssa sijaitseva Yas Mall.

Suurten ostoskeskuksien kauppavalikoima on valtava, ja parhaimmillaan yhdessä ostoskeskuksessa saattaa olla jopa 400 liikettä. Valikoimaa siis riittää, ja harva jaksaa koluta kaikki liikkeet. Ostoskeskusvierailut vaativat jonkin verran etukäteisvalmisteluja, sillä karttaan tutustuminen auttaa oikeiden liikkeiden löytämisessä.

Valtavan kokoisten megaostoskeskusten lisäksi Abu Dhabissa on myös lukuisia pieniä kauppakeskittymiä. Pienempiä ostoskeskuksia on ympäri kaupunkia, joten niihin voi törmätä vaikkapa hotellin naapurustossa.

>> Lue lisää vinkkejä Abu Dhabiin Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji, Riikka Krenn

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.