Hyppää sisältöön

Voiko hotelliin tilata pizzan? Näin vieraiden ruokatilauksista ajatellaan hotelleissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.11.2018
Saako hotelliin tilata pizzalähetin - vai paheksutaanko sitä vastaanotossa?

Hotelliin voi halutessaan tilata ruokaa

Kun hotellihuoneessa laiskottelevalle matkailijalle iskee nälkä, on yksinkertaisinta tilata ruokaa hotellin ravintolan huonepalvelusta. Mutta entä jos listalta ei löydy mieleistä annosta tai hinnat tuntuvat liian kalliilta?

Verkossa käytävien keskustelujen perusteella moni näyttää miettivän, voiko hotelliin tilata vaikka pizzaa tai muuta ruokaa kotiinkuljetuspalvelun kautta. Woltin ja Foodoran kaltaisten palvelujen yleistyessä ruoan tilaaminen kotiin on lisääntynyt, mutta se, saako hotellissa toimia samoin, on vielä monelle epäselvää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti asia tuntuu mietityttävän silloin, kun kyseessä on tavallista tasokkaampi hotelli. Hotellivieraat pähkäilevät, saavatko ruokalähetit pyöriä luksushotellin aulassa. Käytännöt vaihtelevat eri maissa ja hotelleissa, mutta mitä asiasta ajatellaan Suomessa?

Monet Helsingin laatuhotelleista kuuluvat Kämp Collection Hotels -ketjuun. Tällaisia ovat esimerkiksi Kämp, Haven, Klaus K sekä uusimpana keväällä 2018 avattu St. George.

Satu Oksanen Kämp Collection Hotelsin viestinnästä kertoo, ettei ketjulla ole mitään yleistä linjausta hotellin ulkopuolelta tehtyjen ruokatilausten suhteen.

– Panostamme toki ensisijaisesti omien ravintoloidemme ruokatarjontaan ja varsin harvoin kohtaamme toiveen ulkopuolisesta ruokatoimituksesta hotelliin. Mutta tarvittaessa se on mahdollista, sanoo Oksanen.

Myöskään Suomen laajin hotelliketju Sokos Hotels ei ole kokenut tarvetta laatia sääntöjä ruokatilauksille. Ketjulla on Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa yhteensä 50 hotellia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Huoneeseen voi tuoda valmisruokaa tai tilata ruokaa hotellin ravintolasta. Suurin osa asiakkaistamme haluaa kuitenkin nauttia ravintoloiden tunnelmasta ja palvelusta paikan päällä, sanoo Sokos Hotelsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitie.

Lue myös: Salaiset vinkit ja hyödylliset faktat – tiesitkö tämän hotellien huonepalvelusta?

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Pitääkö all inclusive -hotellissa antaa tippiä? Tätä sinäkin mietit ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja