Hyppää sisältöön

Tällainen on Helsingin kallein hotelliaamiainen: laadukas buffet, ja lisähintaan saa sekä samppanjaa että kaviaaria

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.01.2024
Missä menee hotelliaamiaisen hinnan kipuraja? Testasimme 45 euroa maksavan luksushotellin aamiaisen Helsingissä. 

Ravintola Liljassa tarjoillaan buffet-aamiainen luksushotellin tapaan

Helsingin Kruununhakaan joulukuussa 2023 avautunut The Hotel Maria toi kertarysäyksellä kaupunkiin rutkasti uusia luksuspalveluja, joissa on kaikissa kova hintalappu. Niiden joukossa on myös kaupungin kallein hotelliaamiainen.

Testasimme hotelliaamiaisen tammikuussa 2024, kun hotelli oli ollut toiminnassa jo reilun kuukauden. Testiryhmään kuului kaksi aikuista. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Hotel Marian aamiainen tarjoillaan hotellin ravintola Liljassa, joka takaa aamiaiselle hyvin rauhallisen ja seesteisen miljöön. Aamiainen on tarjolla arkisin kello 6.30–10.00, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kello 7.30–10.30.

Inka KhanjiThe Hotel Maria, Helsinki
Hotellin aamupala tarjoillaan ravintola Liljassa, joka on hotellin fine dining -ravintola. Aamiainen ei sisälly huoneiden hintaan.

Palvelu on luksushotellille tyypillisesti erinomaista, ja useampi henkilökunnan jäsen toivottaa tulijat tervetulleiksi, ja henkilökohtaisen palvelun tuntu on vahvasti läsnä. Buffet-aamiainen maksaa 45 euroa, ja siihen sisältyvät myös henkilökunnalta tilattavat omeletit tai kananmuna eri muodoissa: munakokkeli, uppomuna tai paistetut kananmunat. 

Kahvi, tee ja mehut tarjoillaan pöytiin, ja kuumien juomien listalla on esimerkiksi erikoiskahveja ja kaakaota. Teevalikoimassa on neljä vaihtoehtoa. Lisähintaan tilattavissa on muun muassa avokadopaahtoleipää (18 euroa), kaviaaria tai samppanjaa.

Tarjolla perusvalikoima, mutta laadukkaasti

Hotellin aamiaisbuffet on laadukas kattaus aamiaisen perusvaihtoehtoja. Kupujen alla on esimerkiksi pitkään haudutettua puuroa ja pieniä pannukakkuja, minkä lisäksi tarjolla on muun muassa paria erilaista juustoa, kasviksia, smoothieta, hedelmiä ja mysliä. 

Huomiota herättäviin erikoisuuksiin lukeutuu esimerkiksi hotellin omaa kimchiä, italialaista pistaasilevitettä ja poroleikkelettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiThe Hotel Maria, Helsinki
Ruoat on laitettu esille kauniisti. Samat tarjoiluastiat on käytössä myös hotellin iltapäiväteellä.

Kaikki on selvästi tarkkaan harkittua, aina kuppeihin asetettujen hedelmien tarkasta lukumäärästä annosteltujen voinokareiden päälle ripoteltuihin suolakiteisiin.

Aamiaisen peruspilarit leipä, puuro ja tuoremehu ovat kunnossa, mutta vaikka appelsiinimehu onkin maukasta, voisi 45 euron hintaan odottaa, että se puristetaan paikan päällä. Niin ei kuitenkaan ole, vaan aamiaisella tarjottava appelsiinimehu tulee purkista.

Erityisen herkullisia ovat aamiaisbuffetin leipomotuotteet. Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevasta ranskalaisesta Le Jardin -leipomosta peräisin olevat croissantit on selvästi leivottu käsin, ja rapeakuorinen leipä on erinomaista. 

Inka KhanjiThe Hotel Maria, Helsinki
Aamiaisen valikoima ei ole jättimäinen, mutta kaikki on laadukasta ja selvästi harkittua.

Vaikka aamiainen on vallan mainio, puuttuu siitä selvästi joitakin perusasioista: suomalaisten hotellien klassikko karjalanpiirakat sekä marjat.

Kaikkiaan The Hotel Marian aamiainen on laadukas ja erityisesti juhlapäivään sopiva elämys.

Lue myös: Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 11 vaihtoehtoa

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja