Hyppää sisältöön

Neljän pääkaupungin hotellit

Rantapallo Päivitetty: 19.06.2012
Lontoo, Cardiff, Belfast ja Edinburgh - esittelyssä Ison-Britannian neljä pääkaupunkia ja niiden parhaat hotellit.

Iso-Britannia on muutakin kuin Englanti ja Lontoo

Iso-Britannia koostuu Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista. Nämä neljä maata tarjoavat matkailijalle mitä erilaisimpia nähtävyyksiä, mutta yhdistäviäkin tekijöitä löytyy: kaikkialta löytää sykähdyttäviä maisemia, jännittäviä aksentteja ja sydämellisiä ihmisiä. Matkailijan on syytä muistaa mikä maa milloinkin on kyseessä, sillä kansalaiset ovat erittäin ylpeitä kukin omista juuristaan.

Cardiff, Wales

Walesin pääkaupunkiin Cardiffiin eli kymrin kielellä Caerdyddiin pääsee kätevästi esimerkiksi junalla Lontoosta. Matka kestää alle kaksi tuntia. Cardiffissa on asukkaita noin 325 000, ja keskustaan on helppo tutustua kävellen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin ravintolatarjonta on viime vuosien aikana saanut paljon kansainvälistä väriä, ja kompaktissa keskustassa voi kuluttaa koko päivän shoppaillen. Kaupungin keskellä kohoava Millennium Stadium on ehdoton vierailukohde niin urheilu- kuin viihdefaneille. Stadionilla järjestetään useita urheilutapahtumia sekä konsertteja, ja opastetulla kierroksella pääsee muun muassa tutustumaan pelaajien tunneliin tai näkemään backstage-alueet, joilla ovat viihtyneet esimerkiksi Madonna ja Robbie Williams.

Kaupungin keskustassa sijaitsee kaunis Cardiffin linna, jossa voi paistatella päivää suurella linnapihalla tai viilentyä hienostuneissa sisätiloissa. Keskustasta pääsee vesibussilla suositulle Cardiff Bayn alueelle, joka on täynnä ravintoloita ja baareja. Siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia, kuten kansainväliset ruoka- ja juomafestivaalit elokuun lopussa.

Hotels.comin hotellisuositus Cardiffiin: The Royal Hotel Cardiff
Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa. Tyylikkäiden huoneiden vakiovarustukseen kuuluvat internet sekä laajakuva-TV. Myös lemmikit ovat tervetulleita hotelliin.

Edinburgh, Skotlanti

Edinburgh, gaeliksi Dùn Èideann, on noin 480 000 asukkaan kaupunki Skotlannissa.

Ison-Britannian hallitsijalla on ollut vuosisatoja virka-asunto myös Edinburghissa, joten kaupungin vanha keskusta huokuu historiaa. Kyseinen palatsi, Holyrood Palace, on tasan mailin päässä Edinburghin linnasta, ja niiden välillä kulkevaa vanhankaupungin pääkatua kutsutaan nimellä Royal Mile eli kuninkaallinen maili.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sekä linna että palatsi ovat suosittuja turistikohteita. Edinburghin linna on rakennettu vanhan, toimimattoman tulivuoren päälle, ja linna näkyykin lähes kaikkialle kaupungin koteihin. Linnan pihalta ammutaan uutena vuotena eli Hogmanayna suureelliset ilotulitusraketit. Sunnuntaita lukuun ottamatta linnalta ammutaan tykillä kello yhden laukaus päivittäin.

Edinburghin kaupunkimaisemaa pääsee ihailemaan myös keskustan Calton Hill -kukkulalta tai kaupunkikuvaa hallitsevalta Arthur’s Seat -vuorelta. Kaupunki on kuuluisa korkealaatuisesta ruoka- ja juomatarjonnastaan, ja jokaisen matkailijan kannattaa kokeilla kansallisruokaa haggista, joka koostuu lampaan vatsalaukkuun kokatuista sisäelimistä ja mausteista. Perinteisesti haggis tarjoillaan perunoiden ja nauriiden kanssa.

Edinburghin kulttuuritarjonta on erittäin kattava, ja kaupunki on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään. Elokuussa järjestetään vuosittain Edinburgh Festival, jonka aikana voi nauttia taide-elämyksistä laidasta laitaan.

Hotels.comin hotellisuositus Edinburghiin: Apex Waterloo Place Hotel
Tämä boutique-hotelli sijaitsee keskustassa, Calton Hillin juurella. Hotelli avattiin vuonna 2009, mutta alun perin se on toiminut hotellina jo 1800-luvun alussa. Hotellissa on myös kylpylä ja kuntoklubi.

Belfast, Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin pääkaupunki Belfast, iiriksi Béal Feirste, on erityisesti 1900-luvun poliittisesta historiasta kiinnostuneille ehdoton käyntikohde. Kaupungissa on asukkaita noin 270 000, ja belfastilaiset ovat äärimmäisen ystävällisiä ja avuliaita.

Belfast on vilkas ja eläväinen, ja etenkin Queen’s University -yliopiston alueella on useita viihtyisiä kuppiloita. Sieltä löytyy myös kaunis kasvitieteellinen puutarha.

Kaupungin keskustaan on helppo tutustua kävellen, mutta historiafanien kannattaa ehdottomasti ostaa päiväkortti julkiseen liikenteeseen. Bussilla pääsee Shankillin protestantti- ja Fallsin katolilaisalueille, jotka toimivat vanhojen levottomuuksien tapahtumapaikkoina. Tuosta ajasta kertovat seinämaalaukset talojen seinillä ovat todella vaikuttavia, kuten molemmat alueet yleisilmapiiriltäänkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotels.comin hotellisuositus Belfastiin: The Fitzwilliam Hotel Belfast
Kaupungin keskustassa sijaitseva luksushotelli tarjoaa täydellistä rentoutusta matkaajille. Huoneiden sisustuksessa on käytetty graafisia kuvioita. Hotellissa on baari sekä ravintola, jonka kokki on Michelin-tähdellä palkittu Kevin Thornton.

Lontoo, Englanti

Englannin pääkaupungissa Lontoossa on yli 7,5 miljoonaa asukasta. Lontoo on syystäkin yksi maailman suosituimmista matkakohteista: tekemistä riittää kaikille vauvasta vaariin. On jopa sanottu, että se joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään.

Julkinen liikenne kattaa koko valtavan kaupungin, ja päivälippu onkin hyvä investointi. Metrolla pääsee eri kaupunginosiin tutustumaan turisti-Lontoota syventävämmin kaupungin syövereihin.

Itä-Lontoossa Brick Lane -tien alueella voi nauttia etnisistä herkuista ja marketeista. Hackneyn kaupunginosalla on aiemmin ollut hieman hurja maine, mutta nykyään siitä on muodostumassa etenkin nuorten aikuisten suosima alue.

Yöelämään on tarjolla jos minkälaista klubia ja baaria. Lontoosta löytyy paljon myös hurmaavia puistoja, ja esimerkiksi Etelä-Lontoon herkkuja notkuvalta Borough Marketilta voi löytää vaikka mitä piknikherkkuja.

Hotels.comin hotellisuositus Lontooseen: The Strand Palace
Hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla lähellä Covent Gardenia, teattereita ja Piccadilly Circusta. Hotellin vastaanottopalvelut auttavat mielellään tapahtumalippujen hankinnassa tai muiden aktiviteettien järjestelyissä. Katso myös muut Lontoon hotellisuositukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Hotels.com

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Näihin upeisiin paikkoihin pääset helposti Lontoosta – 10 kiinnostavaa päiväretkeä

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja