Hyppää sisältöön

Hotellit huomasivat, että kaikkien tuntema kyltti huoneessa olikin uhka – tästä asiasta ollaan nyt luopumassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.01.2018
Tuttu ominaisuus on katoamassa monista hotellihuoneista turvallisuussyistä.

Älä häiritse -kyltit saattavat kadota

Monille matkailijoille Do not disturb -kyltin ripustaminen hotellihuoneen oveen tarkoittaa täydellistä rauhaa ja yksityisyyttä. Kun ovessa on älä häiritse -kyltti, voivat hotellivieraat olla varmoja siitä, että saavat olla omissa oloissaan.

Uusi trendi näyttäisi kuitenkin olevan leviämässä hotelleissa. Monet hotellit ovat The New York Timesin mukaan joko luopumassa kylteistä kokonaan tai muuttamassa niihin liittyviä sääntöjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvalloista lähtöisin oleva muutos on otettu vakavimmin Disneyn hotelleissa, joista kyltit tulemaan katoamaan kokonaan. Älä häiritse -kyltin tilalle vieraat saavat kyltin, joka kertoo huoneen olevan varattu.

Uusi käytäntö on astunut ensimmäisenä voimaan Walt Disney Worldin neljässä Floridassa sijaitsevassa hotellissa. Yhtiö on ilmoittanut sen laajenevan lopulta muihinkin Disney-hotelleihin sekä Floridassa että Kaliforniassa. Hotellien henkilökunnalla on muutoksen myötä oikeus astua huoneeseen silloin, kun tilanne sitä vaatii.

Muutoksen on epäilty liittyvän lokakuussa 2017 Las Vegasissa tapahtuneeseen joukkoammuntaan, vaikka Disney ei olekaan vahvistanut asiaa. Yhtiö on kuitenkin kertonut muuttaneensa käytäntöä turvallisuussyistä.

Turvallisyyt muutoksen takana

Disney ei ole ainoa yhtiö, joka on joutunut miettimään uudestaan “älä häiritse” -kylttien tarpeellisuutta ja turvallisuutta. Esimerkiksi Hilton-hotelleissa käytäntöä on muutettu siten, että kyltti voi olla paikallaan korkeintaan 24 tuntia ennen kuin huone tarkastetaan.

Hotellien yleisen turvallisuuden lisäksi sääntö liittyy Hilton-hotellien mukaan myös hotellivieraan omaan hyvinvointiin. Käytäntö antaa henkilökunnalle mahdollisuuden selvittää, että asiakkaalla on kaikki kunnossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Las Vegasissa sijaitseva kasinohotelli Wynn antaa puolestaan vierailleen 12 tunnin täydellisen yksityisyyden ennen kuin hotellilla on oikeus selvittää, mitä huoneessa tapahtuu.

Las Vegasin joukkoammunnasta vastannut Stephen Paddock oli piilottanut aseensa Mandalay Bay -hotellissa sijaitsevaan huoneeseensa. Miehen ei tarvinnut pelätä henkilökunnan löytävän asevarastoa, sillä tämän ovessa riippui älä häiritse -kyltti useamman päivän ajan. Ammunnassa menehtyi yhteensä 58 henkilöä.

Hotellit kuitenkin vakuuttavat, ettei muutosten tarkoituksena ole kyseenalaistaa vieraiden yksityisyyttä.

>> Lue myös: Yksi asia on katoamassa hotellihuoneista – mutta oletko ikinä edes huomannut sitä?

Lähde: The New York Times
Kuva: Flickr / Daniel Ramirez

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja