Hyppää sisältöön

Arvaatko syyn? Tämän takia hotellien kylpyhuoneista ei yleensä löydy hammastahnaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.09.2019
Kaikkien tarvitsema hammastahna ei kuulu hotellihuoneiden perusvarusteluun. Mutta miksi?

Hotellihuoneessa ei yleensä ole hammastahnaa

Hotelliyöpymisten klassikkoina pidetyt minikokoiset pesu- ja kosmetiikkatuotteet ovat mukavuus, josta monet majapaikat ja hotelliketjut ovat hiljalleen luopumassa ympäristösyistä. Vähintäänkin pesutuotteet ovat siirtymässä suihkutiloihin isompiin säiliöihin.

Hotellien päivittäessä käytäntöjään ekologisemmiksi on matkakokoisia pakkauksia vielä toistaiseksi helppo löytää majapaikoista. Mutta oletko huomannut yhden pakollisen tuotteen puuttuvan valikoimasta?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hammastahna on harvinaisuus hotellien kylpyhuoneesta löytyvien tuotteiden joukossa, vaikka se on matkailijoille yksi tärkeimmistä varusteista. Hammastahnaa saattaa olla pyydettäessä saatavilla, mutta se on harvoin automaattisesti odottamassa vieraita.

Matkailusivusto Travel + Leisure viittaa jenkkisivusto Slaten muutamia vuosia sitten tekemään tutkimukseen, jossa pyrittiin selvittämään puuttuvan hammastahnan mysteeri. Loogisin selitys on se, etteivät hotellien tähtiluokituksista vastaavat tahot vaadi hammastahnaa osaksi kylpyhuoneen varustelua.

Maailmalla hotellien on pystyttävä tarjoamaan vierailleen tarkasti määritellyt palvelut ja mukavuudet saavuttaakseen tietyn määrän tähtiä. Siinä missä hotelleilta odotetaan shampoota ja suihkusaippuaa, ei listalle ole kuitenkaan päätynyt hammastahnaa.

Slate tiedusteli asiaa lähes pariltakymmeneltä alan ammattilaiselta eri hotelliketjuista. Tähtiluokituksen lisäksi syiksi esitettiin vähäinen kysyntä sekä alan yleinen käytäntö. Jos kilpailijat eivät tarjoa hammastahnaa, miksi muutkaan tarjoaisivat sitä?

Yksi syy voi olla Travel + Leisuren mukaan myös se, ettei hammastahnoja juuri ole saatavilla luksusbrändien valikoimassa. Hotellien suosimia pesuaineita ovat esimerkiksi Aesopin ja Malin + Goetzin kaltaiset merkit, jotka ovat tärkeä osa laatuhotellien imagoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minikokoisten pesutuotteiden lisäksi hotelleissa on muitakin ominaisuuksia, jotka ovat katoamassa aikojen muuttuessa. Tällaisia ovat esimerkiksi yllättävän uhkan muodostava älä häiritse -kyltti sekä yöpöydän laatikkoon piilotetut Raamatut.

Lue myös: Tiesitkö jo? Tämän yleisen tuotteen nappaaminen mukaan hotellihuoneesta on rikos

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja