Hyppää sisältöön

“Paholaisen mutkaa” pidettiin liian vaarallisena – houkuttelee taas turisteja

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.02.2016
Komea maisemareitti havittelee lisää kävijöitä.

Pyöräile tai vaella tämä reitti Skotlannissa

Skotlannin Ylämailla sijaitseva Cairnwell Pass on huikea autoreitti, joka saa matkailijan kaivamaan kameran esiin säännöllisin väliajoin. Glensheestä löytyvä reitti on Ison-Britannian korkein.

Alueen kuuluisin osuus ei kuitenkaan enää ole avoinna autoilijoille. Devil’s Elbow eli niin kutsuttu paholaisen mutka on harvinaisen jyrkistä alaspäin viettävistä mutkista tunnettu tieosuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikoinaan Devil’s Elbow oli osa A93-tietä, mutta se erotettiin reitistä 1960-luvulla vaarallisuutensa takia. Autoilijoilla ei ole mutkaiselle osuudelle enää asia, mutta sen voi edelleen taittaa joko pyöräilemällä tai patikoimalla.

Devil’s Elbow’sta aikoinaan otetut valokuvat näyttävät tien, jota alaspäin ajettaessa osa bussimatkustajista päätti mieluummin hypätä ulos ajoneuvosta ja kävellä.

Nyt Skotlannissa on tehty aloite uusien maisemareittien lanseeramisesta. Aktiivimatkailijoita halutaan houkutella tutustumaan parhaita maisemia tarjoileville teille – mukaan lukien Devil’s Elbow.

Paholaisen mutkasta halutaan tehdä osa Blairgowriesta Grantown-on-Speyhin kulkevaa reittiä. Alueelle suunnitellaan muun muassa uutta levähdyspaikkaa kiemuraisen osuuden elvyttämiseksi.

A93 on erityisesti vanhojen autojen harrastajien sekä motoristien suosiossa, mutta reittiä ovat alkaneet käyttää entistä enemmän myös pyöräilijät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso kuvat Devil’s Elbow’n hengästyttävistä mutkista täältä!

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / Neillwphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Skierfen huippu, Ruotsi

Keskeltä autiomaata löytyy Ruotsin upeimpiin lukeutuva maisema – joko kuulit Skierfen huipusta?

Turkin tunnetuimmalla vaellusreitillä on paikka, josta kuolleiden uskottiin lentävän tuonelaan – katso kuvat nähtävyydestä

Charles Kuonen -riippusilta, Sveitsi

Uskaltaisitko astua tälle sillalle? Maailman pisin jalankulkijoille suunnattu riippusilta saa jalat tutisemaan keskellä Alppeja

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja