Kuva: Shutterstock
Edinburgh

Skotlannin muinainen tulivuori houkuttelee matkailijoita hengenvaarasta huolimatta – syynä ylhäältä aukeavat upeat maisemat

Arthur’s Seat kuuluu Edinburghin tunnetuimpiin nähtävyyksiin huikeiden maisemien vuoksi, mutta kaikki vierailijat eivät ole selvinneet hengissä vierailusta näköalapaikalla.

Upeat maisemat kiinnostavat vaarasta huolimatta

Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa sijaitseva Holyrood Park on suosittu vierailukohde sen vehreiden maisemien ja ulkoilumahdollisuuksien vuoksi ja puisto tarjoaakin mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta lähellä kaupungin keskustaa.

Puiston korkein kohta on suosittu maisemapaikka Arthur’s Seat, joka kohoaa 250 metrin korkeuteen. Ylhäältä aukeaa kiipeämisen arvoiset maisemat Edinburghin ylle sekä kaupunkia ympäröiville alueille. Upeiden maisemien lisäksi Arthur’s Seat on kiinnostava sen historian vuoksi, sillä kyseessä on sammunut tulivuori, joka purkautui ensimmäisen kerran 350 miljoonaa vuotta sitten.

Maisemapaikka ei kuitenkaan sovi kaikille, sillä nousu ylös on paikoittain haastava. Kapea ja ajoittain kivikkoinen polku huipulle kulkee välillä aivan jyrkän pudotuksen reunalla. Viimeinen haaste ennen huipulle pääsyä on kivikkoinen nousu, jossa turvakaiteita on turha etsiä. Vuonna 2016 Arthur’s Seatilla tapahtui kuolemaan johtanut onnettomuus, jossa nainen menehtyi noin 20 metrin putoamisen seurauksena.

Upeimmillaan näkymä Arthur’s Seatin huipulta on auringonnousun aikaan, jolloin maisemista pääsee myös nauttimaan lähes omassa rauhassa, sillä varhaisella liikkeellä on vielä vähän ihmisiä. Holyrood Parkin alueella on myös muuta kiinnostavaa nähtävää kuten Britannian kuninkaallisten virallisena Skotlannin asuntona toimiva hulppea Palace of Holyroodhouse.

Katso kuvat Arthur’s Seatin upeista maisemista!

Edinburgh
Krista Ahonen
Arthur’s Seat on Edinburghin upeimpia maisemapaikkoja.
Edinburgh
Krista Ahonen
Huipulta aukeaa 360 asteen näkymä Edinburghiin ja kaupunkia ympäröiviin alueisiin.
Edinburgh
Krista Ahonen
Arthur’s Seatin maisemat ovat huikemmillaan auringonnousun aikaan.
Edinburgh
Krista Ahonen
Reitti huipulle on ajoittain haastava, joten varovaisuutta on noudatettava.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Krista Ahonen

Päivitetty: 8.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia