Visit Finland
Millaisia kysymyksia Suomi herättää ulkomailla?

“Miksi suomalaiset juovat niin paljon?” Suomen 10 ilmiötä, joita ihmetellään maailmalla eniten

Yleiset Google-haut paljastavat, millaisia kysymyksiä Suomi herättää ulkomailla.

Sauna, viina ja vinot silmät – millaista tietoa Suomesta haetaan?

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet aina kiinnostuneita siitä, mitä meistä maailmalla ajellaan – tai mitä suomalaisia tapoja tai piirteitä muualla ihmetellään.

Yksi tapa selvittää asia on syöttää Googleen erilaisia Suomeen liittyviä hakuja. Kun kirjoitat hakukoneeseen “Why Finland…”– tai “Why Finns…” -tyylisen haun, täydentää kone sen automaattisesti yleisillä kysymyksillä, joita Suomesta ja suomalaisista esitetään.

Googlen mukaan haun ennakoinnit luodaan automaattisesti algoritmin avulla, ja ne perustuvat sanalla aiemmin tehtyjen hakujen määrään. Lue millaisia kysymyksiä Suomi herättää Googlessa!

Näitä kysymyksiä Suomesta esitetään
Kuvakaappaus
Suomalaisen koulutusjärjestelmän hyvä maine tunnetaan maailmalla, mutta se herättää lisäkysymyksiä.

1. Miksi Suomen koulutusjärjestelmä on maailman paras?

Yksi asia, mikä Suomesta tunnutaan tietävän maailmalla, on korkeatasoinen koulutusjärjestelmä ja erinomaiset Pisa-tulokset. Monia näyttääkin askarruttavan mitkä ovat ne asiat, jotka Suomessa tehdään koulussa paremmin kuin muualla.

2. Miksi suomen kieli on niin vaikea?

Suomen kieli herättää hämmennystä sekä sitä opiskelevien että sitä maailmalla kuulevien keskuudessa. Miksi sanat ovat niin pitkiä? Entä mitä ovat ääkköset? Ei olekaan ihme, että yksi yleisimmistä Suomeen liittyvistä kysymyksistä koskee hankalaksi koettua kieltä.

3. Miksi suomalaiset inhoavat ruotsalaisia?

Naapurimaa Ruotsi on suomalaisten rakas vihollinen jääkiekossa ja lähes kaikessa muussakin – eikä se ole jäänyt muiltakaan kansallisuuksilta huomaamatta. Suomen ja Ruotsin hyvässä hengessä käytävä paremmuuskamppailu ei tietenkään ole ainutlaatuinen. Samaa vertailua tehdään lukuisissa muissakin naapureina elävissä valtioissa.

4. Miksi Suomi ei kuulu Skandinaviaan?

Puhekielessä Suomesta puhutaan usein osana Skandinaviaa, mutta todellisuudessa Skandinaviaan lasketaan kuuluvan vain Ruotsi, Norja ja Tanska. Kun joukkoon lisätään Suomi ja Islanti, voidaan puhua pohjoismaista.

Skandinavian oikeaoppinen määrittely ei ole selvä kaikille suomalaisillekaan, ja ulkomaalaisten keskuudessa asia herättää vielä enemmän epäselvyyttä.

5. Miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa?

Suomalainen äitiyspakkaus on kotimaassa arkipäiväinen asia, jota jaksetaan ihastella maailmalla. Erityisen tunnetuksi äitiyspakkaus tuli vuonna 2013, kun Ison-Britannian BBC kirjoitti artikkelin pahvilaatikossa nukkuvissa suomalaisvauvoista.

Tyypillisiä googletettuja kysymyksiä Suomesta ja suomalaisista
Kuvakaappaus
Maailmalla ihmetellään, miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa.

6. Miksi suomalaiset ovat masentuneita?

Suomeen liittyviä vähemmän mairittelevia stereotypioita ovat pimeys, masennus ja korkeat itsemurhaluvut. Samaan aikaan Suomi on kuitenkin valittu erilaisissa vertailuissa myös onnellisimpien maiden joukkoon.

7. Miksi suomalaiset juovat niin paljon?

Myönnettävähän se on – suomalaisilla on maailmalla maine kansana, joka ei sylje lasiin. Tämä on huomattu varmasti erityisesti maissa, joissa suomalaiset matkailevat paljon. Monia aihe näyttää askarruttavan niin paljon, että siihen etsitään vastausta verkosta.

8. Miksi suomalaiset rakastavat saunoja?

Kukaan ei tarkasti tiedä, kuinka monta saunaa koko Suomesta yhteensä löytyy, mutta erilaisia arvioita on esitetty vajaasta kahdesta miljoonasta aina kolmeen miljoonaan saakka. Yhtä kaikki se on paljon 5,5 miljoonan asukkaan maassa.

Maailmalla yllätytään siitä, että sauna kuuluu suomalaiskotien perusvarustukseen. Suomessa vierailevat matkailijat pääsevät puolestaan mitä todennäköisimmin lomansa aikana suomalaisen saunakulttuurin makuun.

Yleiset Google-haut Suomesta
Kuvakaappaus
Googlen automaattinen täydennys paljastaa kysymyksiä, joita ulkomaalaisilla on Suomesta.

9. Miksi suomalaiset ovat hiljaisia?

Etelänlomalla suomalaisellekin käy selväksi, että olemme harvinaisen hiljaista kansaa. Suomessa puhutaan silloin, kun on asiaa, ja turhalle small talkille ei aina ole tilaa. Aika moni saattaa miettiä, mistä tämä johtuu.

10. Miksi suomalaisilla on vinot silmät?

Kenties yllättävin Googlen automaattinen ehdotus liittyy suomalaisten silmiin. Hakukone tarjoaa useampaa kysymystä, joissa hämmästellään suomalaisten vinoja silmiä ja kysytään, miksi suomalaiset näyttävät aasialaisilta.

>> Lue myös: Brittilehti listasi 18 asiaa, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan – oletko samaa mieltä?

Kuvat: Visit Finland ja Google

Päivitetty: 15.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 votes, average: 2,71 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

12 kommenttia

Kymmeniä vuosia sitten seikkailin maasturini kanssa vuoden päivät ympäri Afrikkaa. Voin hyvällä syyllä kysyä: miksi ihmiset Senegalissa, Gambiassa, Malissa, Nigerissä, Norsunluurannikolla, Ghanassa, Beninissä, Togossa, Kamerunissa, Nigeriassa ja vaikkapa Keski-Afrikassa juovat niin paljon? Tässä vain muutamia esimerkkimaita joista ei kuule puhuttavan.

Miksi? Miksi tähän on otettu vain englannikieliset kysymykset ja vastaukset? Eivätkö suomalaiset muuta kieltä osaa? Google etsii muillakin kielillä. Laitoin googlen etsimään ruotsiksi “varför..” ja sain tulokseksi mm.”Finländarna dricker allt mindre alkohol:” Saksaksi kysyin “warum…” ja eniten näköjään saksankielisiä kiinnosti :”Warum sind die Finnen sollche Kaffeefans?…… Zum Essen trinken die Finnen Milch.”
Miksi espanjalaiset/kreikkalaiset/italialaiset/saksalaiset/ranskalaiset eivät juo maitoa ruoan kanssa ( vaan välipalana)? Google ei löytänyt siihen suoraa vastausta.
Noihin muhin englanninkielisiin kysymyksiin en viitsinyt kysyä googlelta vastauksia muilla kielillä.

Ei suomalaiset nyt niin paljon juo enään nykypäivänä. Ehkä vanhemmat yhä josta tämä luulo on myös periytynyt mutta nuoremmat ovat kyllä aika selvin päin.

Etelänavan tutkimuslaitoksesta oli dokumentti Ylellä vuosi sitten. Dokumentti kuvasi yhden sesongin työntekijöiden elämää ja selviytymistä laitoksella. Paikalle lentää uusia työntekijöitä,tavaraa ja ruokaa pahimman talven väistyessä ja vanhat työntekijät lähtevät takaisin kotiin jne.Mielenkiintoiseksi osoittautui dokumentin edetessä kuinka pitkä kylmä talvi,jatkuva pimeys ja sisätiloihin eristäytyminen teki ekstroverteimmasta amerikkalaisesta tuppisuun mököttäjän joka viihtyy omissa oloissaan tai kuppikunnassaan.Ja kun uudet työntekijät ja tarvikkeet saapuivat, olivat nämä kaamosajan kourissa olevat ahdistuneita kaikesta hälinästä ja hiljaisuuden rikkoontumisesta. Auringonvalon palaaminen helpotti kaikkia ja ihmiset seisoivat pihalla toppatakeissaan vain koska aurinko paistoi. Huvittavinta oli erään naisen hysteerinen onnellisuus tuoreiden hedelmien saapumisesta. Nainen itki onnesta mandariini kädessään. Jollain hellyyttävällä tavalla huomaa dokumentissa ilmaston sekä olosuhteiden tekevän ihmisistä juroja ja todella suomalaisen oloisia. Rohkenisin sanoa että ilmasto muokkaa ihmismieltä jännästi.

Suomalaisten juomista ja juomatapoja liioitellaan ihan suomalaisten päättäjien toimesta ja huonosta itsetunnosta.
Suomalaiset ei jo poikkeukksellisen paljon, eikä erotu ulkomailla kuin edukseen.
Ulkomailla näkee paljon Venäläisiä, Ruotsalaisia, Tanskalaisia, saksalaisia ja brittejä, jotka juovat kyllä enemmän ja käyttäytyvät huonommin kuin suomalaiset, ja Thaimaassa pajon myös Austraalialaisia, jotka todellisia possuja onkin.
Lopetetaan jo suomalaisten mollaaminen.

Skandinavialla tarkoitetaan myös Suomeksi Skandinavian niemimaata, joka käsittää myös ruotsinkieliset luoteis-ja länsiosat Suomesta. (Tosin vastaava alue on engl. Scandinavian Peninsula ja ruots. Skandinaviska halvön)

Joskus muistan katsoneeni ohjelman missä ulkomaalainen mies, joka oli asunut jonkin aikaa Suomessa ihmetteli suuresti sitä kuinka juuri suomalaiset itse haluvat antaa itsestään muulle maailmalle kuvan, että ovat kovia juomaan ja masentuneita.

Eivät suomalaiset reissuillaan nyt mitenkään hirveästi ryyppää. Britit sitäkin enemmän. Ruotsalaisten ja varsinkin suomenruotsalaisten (eli vallassa olleiden ruotsalaisten nuolijoiden) vihaaminen johtuu pelkästään niiden omasta vesipäisestä touhaamisesta eli bättre folkkeudesta. Ruotsalainen matkalla on kyllä ärsyttävin olento ikinä. Joka paikkaan sotkeutuva äänekäs besserwisser.

Juuri oli uutisissa, kuinka briteissä oli täysi työ humalaisten kanssa kaduilla. Kaduille oli lähetetty ensiapu autoja hoitamaan humalaisia. Kuvissa oli sen näköistä touhua ettei suomessa ole nähty edes vappuna…. vähän stereotypiaa tuo suomalaisten juominen. Kyllä olen nähnyt puolassa, briteissä, tsekissä, ruotsissa ym. Jopa pahempaa meininkiä kuin täällä….

suomi kuuluu niin sanottuun vodka vyöhykkeeseen . mikä kulkee suomesta venäjälle ja sitten itämeren itäosat alas puolaan asti .kaippa se talvikin siihen kulutukseen vaikuttaa .sitä juodaan lämpimikseen

Suomi jää listan kymmenen kärjen ulkopuolelle. Suomalaiset kuluttavat alkoholia siis yli kuusi litraa vähemmän kuin valkovenäläiset. (Lähde Rantapallo)

1. Valko-Venäjä
2. Moldova
3. Liettua
4. Venäjä
5. Romania
6. Ukraina
7. Andorra
8. Unkari
9. Tšekki
10. Slovakia

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *