Inka Khanji
Lentokoneruoka

Mitä mieltä olet tästä erikoisesta ravintolasta? Tarjolla vain lentokoneruokaa

Lontoon ravintolamaailmaa piristi muutaman päivän ajan pop up -ravintola This is how we fly. Lentokoneteeman mukaiseksi sisustetun ravintolan ruokalistalla oli vain tavallisesti parjattuja aterioita: pelkkää lentokoneruokaa.

Lentoyhtiö halusi todistaa ruoan olevan hyvää

Ison-Britannian pääkaupunkiin Lontooseen huhtikuussa 2017 perustetun ravintolan takana oli uusiseelantilainen lentoyhtiö Air New Zealand, joka halusi osoittaa lennoilla saatavan myös maistuvaa ruokaa. Ravintolalle oli tilausta, sillä Isossa-Britanniassa oli juuri uutisoitu laajasta ruokakyselystä, jonka mukaan vastaajat uskoivat saavansa sairaaloissakin maukkaampaa ruokaa kuin lennoilla.

Viidennes briteistä piti ruokaa pitkien lentojen vastenmielisimpänä puolena. Ruoan huonoimpina puolina vastaajat pitivät tuoreiden raaka-aineiden puutetta, ulkomuotoa sekä annoskokoja. Tämä haluttiin osoittaa harhaluuloksi, ja lentoyhtiö perusti vain muutaman päivän ajan toimineen ravintolan.

Erikoisessa pop up -ravintolassa tarjottiin vain yhtiön menusta vastaavan kokin Peter Gordonin suunnittelemia lentokoneaterioita sekä palan painikkeeksi niiden kanssa sopiviksi valittuja uusiseelantilaisia viinejä.

Gordonin mukaan lentokoneruoastakin saa hyvää, kun vain satsaa hyviin ja raikkaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla oli muun muassa lammasta mintulla maustettujen herneiden ja suolapaahdettujen uusien perunoiden kera, intialaistyylistä jogurttimarinoitua kanaa sekä tofua kookoscurryssa.

– Ollakseni rehellinen en ikinä uskonut, että lentokoneruoka voi olla näin hyvää, hehkutti yksi asiakkaista.

Aistit heikkenevät koneessa

Gordonin luomat ateriat siis maistuivat – ainakin maan kamaralla. Syynä tähän voi tosin olla se, että aistit toimivat heikommin lentokoneessa. Siksi laadukkaistakin aineista tehty ruoka menettää herkullisuuttaan, kun sen syö yläilmoissa.

Lentokoneruokailu tapahtuu yleensä melkoisen pikaisesti, eikä pop up -ravintolassakaan ateriointi tästä poikennut. Asiakkaille oli varattu ruokailuun vain 20 minuuttia. Turbulenssia ei tarvinnut kuitenkaan pelätä!

>> Lue myös: Tätä sinäkin olet ihmetellyt: miksi lentokoneruoka ei maistu juuri miltään?

Lähde: Daily Mail
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 26.4.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia