Croatia Airlines

Croatia Airlines aloitti lennot Helsingistä – suomalaiset matkustavat Kroatiaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin

Helsinki-Vantaan tuorein lentoyhtiötulokas lisää tarjontaa supersuosittuun Kroatiaan.

Uusi reitti on jo auennut

Kroatialainen lentoyhtiö Croatia Airlines aloitti 21. toukokuuta 2017 suoran lentoyhteyden Helsingin ja Kroatian pääkaupungin Zagrebin välillä. Reittiä lennetään kolmesti viikossa, ja sille uskotaan olevan kovasti kysyntää.

Finavian mukaan Kroatian-kohteiden suosio on viime vuosina kasvanut ennätyksellistä tahtia. Tätä ennen Helsingistä lennettiin Pulaan, Splitiin ja Dubrovnikiin. Vuonna 2010 niihin matkusti Helsinki-Vantaalta 33 000 matkustajaa, ja vuonna 2016 matkustajia oli jo 150 000. Pelkästään vuoteen 2015 verrattuna matkustajamäärä kasvoi 24 prosenttia.

– Nousijana Kroatia on omaa luokkaansa, kuvailee Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari.

Croatia Airlines
Croatia Airlines liikennöi Helsingin ja Zagrebin väliä kolme kertaa viikossa.

– Matkustajaennätyksiä paukkuu rikki hurjaa tahtia. Suomalaiset ovat löytäneet Kroatian kohteet, joissa riittää niin rantaviivaa kuin kaupunkinähtävyyksiä.

Uusia yhteyksiä molempiin suuntiin

Haapasaaren mukaan Croatia Airlines on lämpimästi tervetullut Suomeen. Yhteys tuo suomalaismatkustajille lisää tarjontaa Kaakkois-Euroopan suunnalle, sillä Croatia Airlinesilla on hyvät jatkolentoyhteydet. Kroatialaisille reitti taas parantaa yhteyksiä Aasian suuntaan, sillä Helsinki-Vantaalta lähtee Aasian kohteisiin jopa 94 lentoa viikossa. Croatia Airlinesin toimitusjohtajan Krešimir Kučkon mukaan uusi reitti onkin tärkeä.

– Toivon, että lentomme auttavat matkustajia löytämän pääkaupunkimme ja koko Kroatian, hän sanoo.

Myös Haapasaari uskoo, että uuden reitin kysyntä on molemminpuolista. Helsingin ja Zagrebin välisellä lentoreittiä liikennöidään kesäkauden ajan 15. lokakuuta asti.

Kelässä 2017 Helsingistä avautuu muitakin uusia yhteyksiä Kaakkois-Eurooppaan: Zagrebin lisäksi uudet kohteet ovat Kosovon Pristina ja Bulgarian Varna, joihin lentää Norwegian. Lisäksi romanialaisyhtiö Blue Air aloittaa lennot Helsingin ja Romanian Bukarestin välillä.

Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Croatia Airlines

Päivitetty: 31.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE