Täydellinen kesäpäivä Tallinnassa – katso viisi vinkkiä

Kesäinen Tallinna tarjoaa matkailijalle paljon koettavaa ja nähtävää. Katso viisi vinkkiä onnistuneeseen kesäpäivään Tallinnassa!

Tallinna tarjoaa kesäaktiviteetteja ympäri kaupunkia

Tallinnaan lähdetään usein ostosmatkalle tai hemmottelevalle kylpylälomalle. Myös vanhankaupungin kadut ja nähtävyydet ovat monelle risteilymatkailijalle turhankin tuttuja. Tallinnassa on kuitenkin paljon kohteita, joihin ehtii tutustua myös muutaman tunnin päiväristeilyllä. Lue vinkit ja vietä erilainen kesäpäivä Tallinnassa!

1. Pyöräile ympäri kaupunkia

Tallinnassa kulkee 210 kilometriä pyöräteitä, joita pitkin polkiessa saa kaupungista uuden kuvan.

Oman polkupyörän voi ottaa mukaan ja tuoda sen laivalla lahden yli. Mikäli ei halua raahata pyörää mukana, löytyy Tallinnasta yrityksiä, joista voi vuokrata pyörän ja kypärän paikan päältä. Esimerkiksi City Bike ja Hawaii Express vuokraavat erilaisia pyöriä, istuimia ja kärryjä. Molemmat myös järjestävät opastettuja kierroksia: City Bike Kadriorgiin, Piritalle, ja Tallinnan ulkopuolelle ja Hawaii Express aamuvirkkujen ilmaiskierroksia kaupunkiin.

2. Seikkaile puiden latvoissa

Tallinnassa on monta seikkailupuistoa, jotka sopivat lapsille ja lapsenmielisille.

Uudessa eläintarhan seikkailupuistossa pääsee keikkumaan korkealla puiden väliin rakennetuilla köysiradoilla ja liukumaan huimia vaijeriliukuja pitkin. Kiipeilyratojen lisäksi puistossa on päättelyrata, jolla ratkotaan tehtäviä ja opitaan samalla uusia asioita eläintarhan asukkaista. Perheen pienimmille on puistossa kaksi omaa rataa, jotka ovat niin matalalla, että pientä seikkailijaa voi avustaa maasta. Puistossa voi seikkailla myös pimeällä otsalampun valossa sekä sateella. Yhteislipulla pääsee lisäksi eläintarhaan, mutta liput voi ostaa myös erikseen.

Muita seikkailupuistoja löytyy Piritasta ja Nõmmestä. Molemmissa pääsee pelaamaan myös frisbeegolfia.

Seikkailupuisto
Seikkailupuistossa pääsee keikkumaan korkeuksiin.

3. Risteile ja soutele lähivesillä

Tallinnaan saavutaan yleensä risteilyaluksella, josta näkee vilauksen rannikkoa. Tallinnan kauniiseen rannikkoon on kuitenkin mahdollisuus tutustua lähemmin. Jos haluaa tarkastella kaupungin maisemia mereltä käsin, kannattaa nousta Lentosatamasta 75-vuotiaan Kajsamoor-aluksen kyytiin. Höyrylaiva Katharina puolestaan kuljettaa Naissaarelle, jossa voi tutustua vanhaan tykkipatteristoon ja merimiinateollisuuteen. Reitin varrella voi ihailla Vahemadalan majakkaa.

Jos mielii soudella romanttisesti seuralaisen kanssa, kannattaa suunnata Piritanjoelle ja vuokrata vene. Vehreä jokisuisto tarjoaa useita väyliä, joiden kauniit maisemat ihastuttavat pitkään. Soutaa voi vaikkapa Piritan luostarin raunioille.

4. Tutustu virolaiseen taiteeseen

Sadepäivänä kannattaa tutustua taiteeseen. Tallinnasta ja lähiympäristöstä löytyy useita taidemuseoita, joissa on esillä virolaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia 1500-luvulta nykypäivään.

Vierailun arvoinen on esimerkiksi maan johtava taidemuseo sekä nykytaiteen keskus Kumu, jonka vuonna 2006 valmistunut rakennus on itsessään modernin rakennustaiteen mestariteos. Kadriorgin taidemuseossa ja palatsissa voi ihastella barokin aikaista rakennustaidetta sekä laajaa ulkomaisen taiteen kokoelmaa. Tallinnan taidehallissa puolestaan on esillä vetävimmät nykytaidenäyttelyt, jotka herättävät taatusti keskustelua. Valokuvauksesta kiinnostuneen kannattaa suunnata Raadinvankilan valokuvamuseoon, jossa on kattavasti esillä valokuvaukseen liittyvää välineistöä sekä vedoksia.

Tallinnan kakku
Tallinnan kahviloista saa ihania herkkuja edulliseen hintaan.

5. Herkuttele parhaissa ravintoloissa

Tallinna on herkuttelijan aarrearkku, sillä laadukkaita kahviloita ja ravintoloita löytyy ympäri kaupunkia. Hinnat ovat edullisempia kuin lahden tällä puolella, joten ulkona syöminen ei rokota budjettia liikaa.

Omaleimaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Mestaripihan suklaakahvila Pierre sisäpihoineen, kakkukahvila Komeetin kattoterassi, kahvila Boheemi sekä lounge-kahvila Must Pudel romanttisine ilmapiireineen. Kolmen ruokalajin aterianautintoa kaipaavan kannattaa vilkaista keväällä julkaistu Viron 50 parasta ravintolaa -lista, joista moni on Tallinnassa. Maan 50 parhaan ravintolan joukkoon kuuluvan ruokapaikan tunnistaa myös ovessa olevasta tarrasta.

>> Lue myös: Katso ammattilaisen vinkit Tallinnaan: neljä suosikkipaikkaa

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Tanja Holmberg, Tallinnan matkailutoimisto, Balloon Tallinn

Päivitetty: 27.6.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia