hero taustakuva

Katso ammattilaisen vinkit Tallinnaan: neljä suosikkipaikkaa

Inka Khanji artikkelin kuva
Matkakokemuksia
Lue asiantuntijan vinkit Tallinaan - Viron matkailun edistämiskeskuksen Suomen aluejohtaja Malle Kolnes paljastaa omat suosikkipaikkansa!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.05.2015
facebook   whatsapp

1. Vanhankaupungin tornit

Harva suomalaismatkailija tietää, että Tallinnan vanhankaupungin muurille pääsee kiipeämään, ja että 26:ssa yhä pystyssä olevasta tornista muutamassa voi myös vierailla.

– Luulen, että tornit tulevat suomalaisille vielä yllätyksenä, mutta ne ovat mainioita vierailukohteita erityisesti lapsiperheille, Kolnes sanoo ja paljastaa myös oman suosikkinsa Tallinnan näköalapaikoista.

– Tallinnan paras näköalapaikka sijaitsee Olevisten kirkon katolla. Se ei sovi aivan jokaiselle matkailijalle, sillä kiipeäminen vaatii hyvää kuntoa. Katolta avautuvat maisemat ovat vaivan arvoiset, Kolnes vakuuttaa.

2. Viru-hotellin KGB-museo

Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitseva KGB-museo vie aikamatkalle Neuvostoliiton aikaan, sillä oppaan kertomat tarinat herättävät pienen museon eloon.

– Viru-hotelli oli Neuvostoliiton aikana varsin merkittävä, sillä se oli yksi niistä harvoista hotelleista, joissa ulkomaalaiset saivat majoittua. KGB kuitenkin vahti tarkasti keitä hotellissa vieraili ja erityisesti sitä, keiden kanssa he keskustelivat.

– Oppaan kertomat tarinat tekevät museosta erityisen, sillä ne välittävät hyvin kuvan siitä, kuinka rajattua elämä oli Neuvostoliiton aikana, sanoo Kolnes.

3. Viimsin maatilatori ja museo

Reilun kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Viimsin maatilatori on paikka, josta Kolnes käy muiden tallinnalaisten tavoin ostamassa esimerkiksi kalaa viikonloppua varten. Ulkoilmamuseon pihalla järjestettävä maatilatori kokoaa yhteen paikalliset tuottajat ja asiakkaat.

– Viimsin maatilatori järjestetään rikkaan kalastajakolhoosin perustaman Rannikkokansan ulkoilmamuseon pihalla. Matka Viimsin maatilatorille on varsin miellyttävä, sillä matkan varrelle osuvat esimerkiksi Kadriorgin puisto sekä Piritan viheralue.

4. Kalamajan kaupunginosa

Malle Kolnes asuu suositussa Kalamajan kaupunginosassa, ja omasta kotialueestaan hän suosittelee erityisesti neljää kahvila-ravintolaa.

Kivi Paber Käärid tarjoilee mainiota gluteenitonta ruokaa, Linda Linen terminaalin lähellä sijaitseva kahvila Klaus on suosikkikahvilani ja suosittu F-hoone on myös mainitsemisen arvoinen paikka. Lisäksi haluan suositella myös omaa kotibaariani Topsia, joka on boheemin ja rennon tunnelmansa vuoksi erityisesti kalamajalaisten suosiossa.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.