Hyppää sisältöön

Vau! Näin upeita näköalasaunoja Suomesta löytyy – 5 vaihtoehtoa Lapista Helsinkiin

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 22.03.2024
Katso miltä suomalaiset maisemasaunat näyttävät - näissä löylyissä kannattaa katsoa ikkunasta ulos.

1. Star Arctic, Saariselkä

Saariselän hiihtokeskuksessa Kaunispään huipulla sijaitsevalla Star Arctic -hotellilla on poikkeuksellisen komeat saunatilat. Ikkunoista avatuu maisema yli 430 metrin korkeudesta. Hotellin kaksi saunaa ovat molemmat päärakennuksessa.

Saunatiloja vuokrataan vain yksityiskäyttöön, joten yleisiä saunavuoroja hotellissa ei ole. Vaikka et itse majoittuisi hotellissa, voit tiedustella onko sauna vuokrattavana seurueellesi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Star Arctic, Saariselkä

2. SkySauna, Helsinki

Tiesitkö, että yksi Helsingin Katajanokalla sijaitsevan maailmanpyörän gondoleista on varustettu saunalla? SkyWheel-pyörän saunatiloista käytetään nimeä SkySauna, ja korkeimmillaan se nousee 40 metrin korkeuteen meren rannalla.

Saunan voi vuokrata korkeintaan 15 henkilölle. Kun 4–5 saunojaa on gondolin kyydissä, voivat loput seurueen jäsenet odotella vuoroaan ulkoporealtaassa.

Skywheel HelsinkiSauna Helsingin maailmanpyörässä
Helsingin maailmanpyörässä pääsee myös saunomaan.

Saunominen tapahtuu pääkaupungin paraatipaikalla. Kivenheiton päässä ovat esimerkiksi Kauppatori, Helsingin Tuomiokirkko ja Uspenskin katedraali. Sauna on suljettuna kylmimpien talvikuukausien ajan.

SkySauna

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Maisemasauna Pramee, Pori

Suomalaisiin kesäklassikoihin kuuluvat Yyterin hiekkadyynit Porissa. Alueella sijaitsevassa Yyterin Virkistyshotellissa maisemia pääsee ihailemaan ympäri vuoden näköalasaunasta käsin. Maisemasauna Pramee on rakennettu siten, että saunojat näkevät suoraan merelle isosta ikkunasta.

Saunaan mahtuu hotellin mukaan 6–10 henkilöä kerrallaan. Saunatilat voi vuokrata jopa 15–25 hengen käyttöön, sillä käytössä on myös kattoterassi ja ulkoporeallas.

Maisemasauna PrameeMaisemasauna Yyterissä
Yyterin upeita maisemia voi ihailla myös saunan lauteilta.

Maisemasauna Pramee

4. Saunagondoli, Ylläs

Ylläksen hiihtokeskuksen erikoisuus on saunagondoli, joka vie rinteen huipulle gondolihissien tapaan. Kyytiin mahtuu kerrallaan neljä saunojaa.

Visit YlläsGondolihissi Ylläksellä
Hiihtohissiin ei välttämättä tarvitse nousta lähteäkseen laskettelemaan.

Elämyksen voi varata kuitenkin jopa 12 henkilölle, sillä tunturin huipulla on lisäksi tilaussauna ja ulkoporeallas. Huipulta alkava gondolikyyti kestää 20 minuuttia.

Visit YlläsUlkoporeallas Ylläksen huipulla
Ylläksen huipulla saunojaa odottaa lämmin palju.

Saunagondoli

5. Panorama ja Pehkun Sauna, Tahko

Kuopiossa sijaitsevassa Tahkon hiihtokeskuksessa on peräti kaksi maisemasaunaa. Rinteen huipulle avattiin loppuvuodesta 2019 Panorama-ravintolan yhteydessä toimiva näköalasauna, jonne mahtuu kerrallaan noin 12 henkilöä. Saunalta luvataan aukeavan näkymä Syvärijärven ja Tahkon kylän yli. Käytössä on myös lähdevesipalju.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen paikka maisemalöylyille on 20 hengen Pehkun Sauna, jonne mahtuu kerrallaan isompikin porukka. Saunomaan voi saapua vaikka tuolihissillä, hiihtäen tai patikoiden.

Pehkun SaunaPehkun Sauna, Tahko
Pehkun Sauna sijaitsee legendaarisen Pehkubaarin yhteydessä.

Panorama
Pehkun Sauna

Lue myös: Viisi erikoisinta saunaa, joissa voi vierailla talvella – oletko jo saunonut suomalaisessa jääsaunassa tai hiihtohississä?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja