Hyppää sisältöön

Vau! Näin upeita näköalasaunoja Suomesta löytyy – 5 vaihtoehtoa Lapista Helsinkiin

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.12.2023
Katso miltä suomalaiset maisemasaunat näyttävät - näissä löylyissä kannattaa katsoa ikkunasta ulos.

1. Star Arctic, Saariselkä

Saariselän hiihtokeskuksessa Kaunispään huipulla sijaitsevalla Star Arctic -hotellilla on poikkeuksellisen komeat saunatilat. Ikkunoista avatuu maisema yli 430 metrin korkeudesta. Hotellin kaksi saunaa ovat molemmat päärakennuksessa.

Saunatiloja vuokrataan vain yksityiskäyttöön, joten yleisiä saunavuoroja hotellissa ei ole. Vaikka et itse majoittuisi hotellissa, voit tiedustella onko sauna vuokrattavana seurueellesi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Star Arctic, Saariselkä

2. SkySauna, Helsinki

Tiesitkö, että yksi Helsingin Katajanokalla sijaitsevan maailmanpyörän gondoleista on varustettu saunalla? SkyWheel-pyörän saunatiloista käytetään nimeä SkySauna, ja korkeimmillaan se nousee 40 metrin korkeuteen meren rannalla.

Saunan voi vuokrata korkeintaan 15 henkilölle. Kun 4–5 saunojaa on gondolin kyydissä, voivat loput seurueen jäsenet odotella vuoroaan ulkoporealtaassa.

Visit Finland / Nikolai AlinGondolisauna Helsingissä
Helsingin maailmanpyörässä pääsee myös saunomaan.

Saunominen tapahtuu pääkaupungin paraatipaikalla. Kivenheiton päässä ovat esimerkiksi Kauppatori, Helsingin Tuomiokirkko ja Uspenskin katedraali. Sauna on suljettuna kylmimpien talvikuukausien ajan.

SkySauna

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Maisemasauna Pramee, Pori

Suomalaisiin kesäklassikoihin kuuluvat Yyterin hiekkadyynit Porissa. Alueella sijaitsevassa Yyterin Virkistyshotellissa maisemia pääsee ihailemaan ympäri vuoden näköalasaunasta käsin. Maisemasauna Pramee on rakennettu siten, että saunojat näkevät suoraan merelle isosta ikkunasta.

Saunaan mahtuu hotellin mukaan 6–10 henkilöä kerrallaan. Saunatilat voi vuokrata jopa 15–25 hengen käyttöön, sillä käytössä on myös kattoterassi ja ulkoporeallas.

Maisemasauna Pramee

4. Saunagondoli, Ylläs

Ylläksen hiihtokeskuksen erikoisuus on saunagondoli, joka vie rinteen huipulle gondolihissien tapaan. Kyytiin mahtuu kerrallaan neljä saunojaa.

Visit YlläsGondolihissi Ylläksellä
Hiihtohissiin ei välttämättä tarvitse nousta lähteäkseen laskettelemaan.

Elämyksen voi varata kuitenkin jopa 12 henkilölle, sillä tunturin huipulla on lisäksi tilaussauna ja ulkoporeallas. Huipulta alkava gondolikyyti kestää 20 minuuttia.

Visit YlläsUlkoporeallas Ylläksen huipulla
Ylläksen huipulla saunojaa odottaa lämmin palju.

Saunagondoli

5. Panorama ja Mualiman Sauna, Tahko

Kuopiossa sijaitsevassa Tahkon hiihtokeskuksessa on peräti kaksi maisemasaunaa. Rinteen huipulle avattiin loppuvuodesta 2019 Panorama-ravintolan yhteydessä toimiva näköalasauna, jonne mahtuu kerrallaan noin 12 henkilöä. Saunalta luvataan aukeavan näkymä Syvärijärven ja Tahkon kylän yli. Käytössä on myös lähdevesipalju.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen paikka maisemalöylyille on 20 hengen Mualiman Sauna, jonne mahtuu kerrallaan isompikin porukka. Saunomaan voi saapua vaikka tuolihissillä, hiihtäen tai patikoiden.

Panorama
Mualiman Sauna

Lue myös: Viisi erikoisinta saunaa, joissa voi vierailla talvella – oletko jo saunonut suomalaisessa jääsaunassa tai hiihtohississä?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja