Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe kesän parhaat löylyt keskellä jokea! Oulun tunnelmallinen saunalautta on todellinen Suomi-kesän elämys

Inka Khanji artikkelin kuva
Suomen matkailu
Oulujoella risteilevä Koivurannan saunalautta tarjoaa erikoisen saunakokemuksen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.08.2022
facebook   whatsapp

Kaikki irti kesästä saunalautalla

Saunaelämyksiä janoavien lomalaisten suunta on Oulussa selvä: Värtön rantaan parkkeerattu Koivurannan saunalautta, joka tarjoaa mahdollisuuden saunoa Oulujoessa liikkuvassa lautassa.

Nimensä mukaisesti saunalautta on liikkuva lautta, johon kuuluvat sauna- ja kahvilarakennukset sekä terassi. Puulämmitteinen sauna tarjoaa löylyttelymahdollisuuden samaan aikaan 20 hengelle, ja mukavan kosteat löylyt tekevät saunaelämyksestä erittäin miellyttävän. Lautan ollessa pysähdyksissä kävijät pääsevät pulahtamaan myös uimaan.

Inka KhanjiKoivurannan saunalautta
Leveillä lauteilla on tilaa suurellekin seurueelle.

Lauttaristeilyjä järjestetään vain tilauksesta, mutta muina aikoina saunalautta on parkissa laiturissa, ja siellä järjestetään 1,5 tunnin mittaisia yleisövuoroja saunojille. Yleisillä saunavuoroilla on paikat 16 hengelle, minkä vuoksi oma paikka saunavuorolle on varattava etukäteen.

Saunalautta liikennöi toukokuun alusta lokakuun puoliväliin, minkä jälkeen lautta on vakituisesti Värtön laiturissa. Talvikaudella saunalautalla järjestetään säännöllisesti yleisövuoroja, ja pakkasen paukkuessa kävijöillä on mahdollisuus pulahtaa avantoon.

>> Lue lisää vinkkejä Ouluun!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.