Hyppää sisältöön

Tyylikkäät huoneet ja Oulun paras sijainti: tällainen on uudistettu Sokos Hotel Arina

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.02.2023
Original Sokos Hotel Arinan peruskorjaus valmistui toukokuussa 2022. Lopputuloksena on suurilta osin uudistunut hotelli, joka tavoittelee kansainvälisen tason designhotellin tunnelmaa.

Tyylikäs hotelli kaikille matkailijoille

Oulun Rotuaari on useimpien matkailijoiden kannalta paras mahdollinen sijainti hotellille Oulun-lomalla. Rotuaarin aukion laidalla kohoava Original Sokos Hotel Arina sijaitseekin kaupungin parhaalla paikalla, ja tarjoaa uudistusten myötä laadukasta majoitusta tyylikkäissä huoneissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Tyylikäs sisustus takaa mukavan hotelliloman Oulussa.

Seitsenkerroksiseen hotelliin mahtuu kaikkiaan 260 huonetta, ja niiden joukossa on viisi esteetöntä standard-luokan huonetta. Standard- ja superior-luokkien lisäksi hotellissa on juniorisviittejä ja sviittejä. Ammeellisia kylpyhuoneita on 30, saunallisia 16.

Huoneita voi yhdistellä monipuolisesti, ja parhaimmillaan nauttia parvekeaamiaisen katsellen samalla kaupungin heräämistä uuteen päivään. Hotellissa on helppo vierailla lemmikin kanssa, sillä koko toinen kerros on pelkkiä lemmikkihuoneita. Myös allergiaystävällisiä huoneita on, ja ne sijaitsevat kuudennessa kerroksessa.

Kolme huoneteemaa ja erikoishuoneet

Original Sokos Hotel Arina uudistettiin lähes kokonaan toukokuussa 2022 valmistuneiden uudistustöiden aikana. Suunnittelussa painotettiin paikallisuutta, mikä näkyy niin sisustuksen yksityiskohdissa kuin esimerkiksi hotellihuoneiden teemoissa.

Huoneet on jaettu kolmeen pääteemaan: terva, kesäyö ja lohi. Kaikki teemat liittyvät tiiviisti Ouluun ja oululaisuuteen, sillä Pohjolan valkea kaupunki tunnetaan valoisista kesäöistä, pitkästä tervanpolttoperinteestä sekä Oulujoen yläjuoksulle keväisin nousevista lohiparvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Oulun Torinrannasta tuttu Toripolliisi-patsas löytyy useista huoneista, mutta myös vastaanoton yhteydessä sijaitsevasta tuliaisputiikista.

Sisustuksessa paikallisuutta edustavat muun muassa huoneiden Toripolliisi-patsaat, joiden vakavailmeinen mutta sympaattinen hahmo kiinnittää huomion nopeasti.

Pääteemojen lisäksi hotellissa on myös erikoisteemaisia huoneita, jotka nekin niin ikään ilmentävät oululaisuutta. Läheisestä Hailuodon saaresta inspiroituneet Luoto-huoneet ja Oulun omalle jääkiekkojoukkueelle Kärpille omistetut Routa-huoneet ovat hyvin suosittuja ja syystä, sillä yö teemahuoneessa on elämys. Kummallekin teemalle omistettuja huoneita on kaksi.

Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Routa-huone on täynnä Kärppiin liittyviä yksityiskohtia, ja monien vakivieraiden suosiossa.

Hotellihuoneista avautuu näkymä suoraan Oulun sydämeen eli Rotuaarin aukiolle, kauppakeskus Valkean sisäpuolelle tai esimerkiksi hotellia vastapäätä sijaitsevaan, kuvankauniiseen Puistolan vaaleanpunaiseen taloon.

Hyvät tilat eri tarpeisiin

Remontin yhteydessä uudistettiin täysin hotellin leikkitila ja kuntosali, minkä lisäksi asiakkaiden käyttöön otettiin myös uusi sauna, kun yhteissaunasta luovuttiin ja nyt hotellissa on omat saunansa sekä miehille että naisille.

Hotellin leikkitila on lapsiperheen unelma, sillä tilava leikkipaikka tarjoaa tekemistä eri ikäisille lapsille, ja lomakausien ulkopuolella tilassa on mukavan rauhallista. Liukumäki, pallomeri, satujen lukemiseen tarkoitetut mukavat sopet sekä erittäin pitkä leikkiautorata viihdyttävät monen ikäisiä lapsia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Pohjakerroksen leikkihuone sopii monen eri ikäisen lapsen tarpeisiin, ja huoneessa viihtyy helposti tuntikausia.

Leikkipaikka sijaitsee kätevästi kuntosalin vieressä, ja lasiovien läpi välimatka on lyhyt, mikä mahdollistaa vanhemmille treenin jälkikasvun leikkiessä samaan aikaan viereisessä huoneessa.

Kuntosali on hyvin varustettu, ja sieltä löytyvät niin vapaat painot kuin perinteisimmät kuntosalilaitteetkin. Monipuolinen valikoima kehonhuoltovälineitä auttaa avaamaan matkapäivän aiheuttamat pahimmat jumit, vaikka varsinaiseen treeniin ei olisikaan aikaa.

Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Vastaremontoitu naisten saunan odotustila soveltuu erinomaisesti niin rentoutumiseen kuin rentoihin tapahtumiinkin.

Yhteisten tilojen joukkoon lukeutuvat myös hotellin pohjakerroksessa sijaitsevat saunat, jotka mahdollistavat rentouttavan hetken hotellivierailun yhteydessä. Saunoissa voi nauttia niin jalkakylvyistä kuin linnunlaulustakin. Saunat lämpenevät pääasiassa ilta-aikaan.

Katso kuvat uudistetusta Original Sokos Hotel Arina -hotellista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Hotellin aula on täynnä paikallista designia, ja yksityiskohtia riittää.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Vaaleat ja tilavat kylpyhuoneet uusittiin vuonna 2022, ja huoneissa on runsaasti laskutilaa.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Hotelliaamiainen tarjoillaan hotellin ravintola Verannassa.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Monipuolinen kuntosali mahdollistaa niin tehokkaan treenin kuin rentouttavan kehonhuollonkin.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Hotellissa on omat saunatilat niin miehille kuin naisillekin.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Aamiaisen valikoima kattaa perustarjonnan ja muutamia oululaisia erikoisherkkuja. Erikoisruokavaliot on huomioitu kattavasti, ja aamukahvin voi nauttia vaikkapa hauskasta murremukista.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Poreammeella ja saunalla varustettu kylpyhuone sijaitsee hotellin sviitissä.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Huoneiden teemat näkyvät selvästi sisustuksessa, muun muassa huoneen värivalinnoissa ja sängyn päätyseinän materiaalissa.
Inka KhanjiSokos Hotel Arina
Luoto-huoneen tunnelma vie Oulun keskustasta reilun 50 kilometrin päähän Hailuodon saarelle.

>> Lue lisää vinkkejä Ouluun Rantapallon matkaoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja