Hyppää sisältöön

Aktiivinen kesäloma pohjolan luonnossa – tällainen on Rokua Geopark

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.06.2022
Rokua Geopark tarjoaa aktiivista tekemistä koko perheelle. Ulkorientojen vastapainoksi rentoutuminen onnistuu vaivatta kylpylähotellissa.

Patikoi metsässä ja bongaa jääkauden jälkiä

Mikäpä olisi parempi tapa nauttia Suomen luonnosta kuin lähteä patikkaretkelle metsään? Rokua Geoparkin alueella on lukuisia vaellusreittejä, niin esteettömiä lyhyitä patikkareittejä kuin pidempiäkin vaellusreittejä. Rokua Geopark sijaitsee Oulujärven retkeilyalueen ja Rokuan kansallispuiston alueilla, joten reittivaihtoehtoja on runsain mitoin.

Inka KhanjiRokua, Suomi
Rokuan ulkoilualueella on hyvät puitteet retkeilyyn. Kuvassa tulipaikka Lianjärvellä.

Geoparkin luonto on jääkauden muovaama, mikä tekee siitä erityisen. Siirtolohkareet, gneissikallio ja Suomen syvin suppa tarjoavat matkan jääkaudesta nykypäivään ja erikoiset luontokohteet tuovat vaihtelua vaellukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosittuja patikointi- ja vaellusreittejä ovat muun muassa Rokua Health & Spalta lähtevä Lianjärven esteetön reitti, Liimanninkosken lehtojensuojelualueen luontopolku, Manamansalon Peuranpolku sekä huomattavasti pidemmät Rokuan Keisarinkierros ja Oulujärven retkeilyalueen reitit. Pituudet vaihtelevat 1,2 kilometristä 19 kilometriin. Maasto on helppokulkuista. Reitit on merkitty selvästi Rokuan maastopyöräilykarttaan.

Vauhdikas loma Rokualla

Vaellusretkien lisäksi Rokuan luonto on helppo ottaa haltuun joko SUP-laudan kyydistä tai maastopyörän selästä käsin.

Rokualla suppaillaan esimerkiksi pienellä Ahveroinen-järvellä, joka sijaitsee aivan Rokua Health & Spa -kylpylähotellin edustalla. Vuokravälineitä saa myös Jaakonjärvelle, minkä lisäksi alueella on myös lukuisia muita järviä. Vesiretkille on siis lukuisia mahdollisuuksia, mutta SUP-laudan päälle kannattaa nousta myös vain rentoutumaan ja nauttimaan kansallispuiston luonnosta. SUP-lautojen lisäksi Rokuan vesistöjä voi kiertää myös kanootilla tai kajakilla meloen.

Rokua Health & SpaRokua Geopark
Suppailu on rento tapa nauttia Rokuan luonnosta.

Rokuan alueen maastopyöräreitistö on uudistettu vuosien 2021–2022 aikana, joten reittivalikoima on monipuolinen ja pyöräreitit ovat hyvässä kunnossa. Pyöräillä voi niin kansallispuistossa kuin luonnonsuojelualueellakin, mutta merkityllä reitillä on pysyttävä. Pisin reitti on noin 30 kilometrin mittainen rengasreitti, joka kuljettaa pyöräilijät pitkin Geoparkin maisemia.

Ota rennosti perinteikkäässä kylpylässä

Rokuan kylpylähotelli Rokua Health & Spa on useimpien Rokuan-kävijöiden aloituspiste tai tukikohta, josta on helppo tehdä lyhyitä tai pitkiä retkiä. Kylpylähotellin tarjoama mahdollisuus rentoutumiseen on useimpien mielessä Rokualle suunnatessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpylän varusteluun kuuluvat 25-metrinen kuntouintiallas, lämminvesialtaat, kaksi monitoimiallasta ja pieni kylmäallas. Kylpylävierailuun voi yhdistää kuntosalin, lounaan tai vaikkapa nokkaunet kylpylähotellin unihuoneessa.

Inka KhanjiRokua Health & Spa
Rokuan kylpylä tarjoaa hyvät puitteet rentoutumiseen aktiivisen päivän jälkeen.

Kylpylähotelli sijaitsee Ahveroisen edustalla, ja kylpylän ikkunoista avautuukin vehreä järvimaisema. Rokua Health & Spasta saa vuokrattua SUP-lautoja, fatbike-pyöriä ja kanootteja, minkä lisäksi palveluihin lukeutuu muun muassa kuntotestit, lasten leikkihuone ja spa-palvelut.

Kylpylän uima-altaiden lisäksi alueella on myös muuta riemastuttavaa tekemistä lapsille, sillä Ahveroinen-järven kiertävä Pihkan temppurata on maksuton ja jännittävä seikkailurata perheen pienimmille.

Inka KhanjiRokua Pihkan temppurata
Pienille lapsille suunnattu Pihkan temppurata on hauska ja ilmainen aktiviteetti.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Rokua Health & Spa ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oulun parhaat ravintolat

Oulun parhaat ravintolat: 20 vinkkiä kotimaanmatkailijalle

Sokos Hotel Arina

Tyylikkäät huoneet ja Oulun paras sijainti: tällainen on uudistettu Sokos Hotel Arina

Kotimaan syyslomavinkit 2022

Kotimaan syyslomavinkit – viisi kaupunkia, joissa vietät onnistuneen loman

Koivurannan saunalautta

Koe kesän parhaat löylyt keskellä jokea! Oulun tunnelmallinen saunalautta on todellinen Suomi-kesän elämys

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja