Hyppää sisältöön

Kaikki irti kotimaasta! Vinkit onnistuneeseen hiihtolomaan Suomessa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.02.2019
Suomen monipuolinen luonto, kiinnostavat kaupunkikohteet ja ihanat kylpylät tarjoavat rutkasti elämyksiä talvella. Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille!

1. Lasketteluloma hiihtokeskuksessa

Klassisin tapa viettää hiihtolomaa on tietysti suunnata hiihtokeskukseen, hypätä suksille ja nauttia rinteiden tarjoamasta vapauden tunteesta. Suomen hiihtokeskustarjonta on erinomainen, ja lähirinne löytyy niin Pohjois- kuin Etelä-Suomestakin.

IstockphotoHiihtoloma Suomessa
Kotimaan hiihtokeskukset tarjoavat rutkasti elämyksiä myös hiihtolomaviikoilla.

Suosittuja hiihtolomakohteita ovat muun muassa Rukan, Levin, Syötteen ja Vuokatin hiihtokeskukset. Muista, että myös hyvin lähellä kaupunkeja on laskettelumahdollisuuksia, sillä esimerkiksi Oulun Ruskotunturi, Sipoon Talma ja Kouvolan Mielakka tarjoavat helpon mahdollisuuden laskuelämyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ulkoiluelämyksiä kansallispuistoissa

Kotimaan kansallispuistot tarjoavat rutkasti mahdollisuuksia myös talvikaudella, jolloin maisemat ovat jopa kesäkautta vaikuttavammat paksun lumipeitteen ansiosta. Erityisesti Pohjois-Suomen paukkupakkaset, revontulet ja tykkylumiset puut todistavat kansallispuistojen olevan talvella varteenotettavia vierailukohteita.

ShutterstockHiihtoloma Suomessa
Karhunkierroksen Myllykoski on vaikuttava näky myös talvella.

Koe hiihtolomalla esimerkiksi Oulangan kansallispuiston suosittu Karhunkierros, Kolin vaikuttavat maisemat tai Hossan kansallispuiston näkymät. Pakkaa mukaan lämpimät vaatteet, lumikengät tarpeen vaatiessa, hyvät eväät ja lähde seikkailulle!

3. Talvielämyksiä kotiseudulla

Hiihtolomalla ei tarvitse välttämättä lähteä kotia kauemmas, sillä lomaviikko on erinomainen mahdollisuus ottaa kaikki irti kotiseudusta. Lähde retkelle lähimaastoon ja tutustu naapurikylän tai -kaupungin kiinnostavimpiin luontokohteisiin.

ShutterstockHiihtoloma Suomessa
Mäenlasku naapurimäessä on aina hyvä ajatus.

Muista, että loman ei tarvitse välttämättä sisältää mitään kovin erikoista. Hiihtoretki, mäenlasku ja luistelu ovat mukavaa ajanvietettä, jolle ei arjessa välttämättä riitä aikaa koko perheen tai ystävien kesken. Muista pakata mukaan kunnon eväät!

4. Lämmittelyä kylpylöissä

Kotimaan kylpylät tarjoavat mainion mahdollisuuden vaihtaa vapaalle ja unohtaa arjen haasteet. Suomessa toimii lukuisia kylpylöitä ympäri maata, ja voit valita esimerkiksi vain aikuisille suunnatun kylpylän, tunnelmallisen teemakylpylän tai vaikkapa koko perheen rakastaman vesipuiston.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Imatran kylpyläHiihtoloma Suomessa
Kylpylöiden lämpimät altaat ja hauskat liukumäet sopivat hiihtolomaan erinomaisesti.

Kylpylävierailu toimii erinomaisesti aktiivisen talvipäivän päätteeksi, mutta sopii myös mainiosti vaikkapa mökki- tai hotelliloman piristykseksi. Kun lomalla on tarkoitus rentoutua, on kylpylä siihen erinomainen ratkaisu!

Useisiin kotimaan kylpylöihin pääsee myös näppärästi junalla, joten oman auton voi halutessaan jättää kotiin ja ottaa myös matkat rennosti.

5. Kaupunkitunnelmaa Suomessa

Hiihtoloma ei aina tarkoita raitista ilmaa ja loputtomia talviurheilumahdollisuuksia, sillä miksipä lomaa ei voisi viettää myös kaupungissa? Suomalaiset kaupungit tarjoavat rutkasti tekemistä myös hiihtolomalla, jolloin monissa paikoissa järjestetään myös useita, juuri lomalaisille suunnattuja koko perheen tapahtumia.

ShutterstockHiihtoloma Suomessa
Hiihtoloman kaupunkivierailulla voi kokea kaupungin uudella tavalla.

Valitse kohteeksi kiinnostava kaupunkikohde ja kaiva kiinnostavimmat elämykset. Hyviä hiihtolomakohteita ovat muun muassa Rovaniemi, Oulu, Tampere, Turku, Jyväskylä ja Helsinki. Ota kohteesta kaikki irti: varaa pöytä ravintolasta, majoitu kivassa hotellissa, shoppaile, herkuttele kahviloissa ja nauti museo- sekä kulttuuritarjonnasta.

>> Löydä vinkit lomallesi Rantapallon kotimaan artikkeleista!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto, Imatran kylpylä ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rukan hotellit

Missä majoittua Rukalla? Tällaisia ovat hiihtokeskuksen hotellit – 7 vinkkiä

Mitä tehdä hiihtolomalla?

Näillä viikoilla Suomessa vietetään hiihtolomaa – 5 vinkkiä perheille, jotka eivät vielä tiedä mitä tekisivät

Helsinki-Vantaa

Hiihtolomaruuhkaa Helsinki-Vantaalla – saavu kentälle hyvissä ajoin

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoo kiinnostaa eniten – kymmenen suosituinta paikkaa, missä suomalaiset viettävät hiihtolomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja