Hyppää sisältöön

Hiihtokausi käynnistyy ympäri Suomea – näissä keskuksissa pääset jo laskemaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.11.2016
Hiihtokausi on käynnistymässä ympäri Suomea.

Ruka käynnisti kauden jo lokakuussa, muut seuraavat perässä

Pakkassäiden myötä lumettaminen on aloitettu Suomen hiihtokeskuksissa ympäri maata. Kauden aloitus riippuu aina pakkasjakson kestosta, mutta keskuksia on avattu jo etelää myöten. Monissa hiihtokeskuksissa laskettelukausi käynnistyy tulevana viikonloppuna 12.-13. marraskuuta.

Rukan hiihtokeskus avasi ensimmäisen rinteen jo 10. lokakuuta. Keskus varastoi uuden tekniikan avulla viime talven lumet säilöön, mikä mahdollisti ensimmäiset laskut jo lähes kuukausi sitten. Keksintöä ihmeteltiin amerikkalaislehtiä myöten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etelä-Suomen keskuksista Talma on yleensä ensimmäisten joukossa avaamassa rinnekautta. Tänä vuonna keskus avasi lauantaina harjoittelurinteen.

Vihti Ski Centerissä avausta suunnitellaan tälle viikolla pitkän rinteen, mattohissirinteen ja kilometrin mittaisen lumetetun ladun voimin. Espoon Swinghillin päärinteen on tarkoitus avautua viikonloppuna harjoittelurinteen seuraksi.

Messilässä on tavoitteena avata päärinteen lisäksi muutama pienempi rinne, ja Sappeella kausi käynnistetään peräti neljällä rinteellä. MeriTeijossa käynnistyvät eturinteen sompa- ja mattohissit.

Myös Peuramaalla ja Kokonniemessä on tarkoitus lasketella tulevana viikonloppuna. Keski-Suomessa ensi viikonloppu on avaustavoitteena ainakin Kasurilassa ja Vuokatissa. Himoksella avajaisia suunnitellaan vietettäväksi 19. marraskuuta.

Levillä puolestaan käydään tänä vuonna pujottelun maailmancup 11.-13. marraskuuta. Viime päivien pakkasjaksojen aikana lunta on tehty kovalla tahdilla ja työt jatkuvat yhä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskuskohtaisen lumitilanteen ja rinteiden aukiolot voi tarkistaa täältä.

Lähde: Ski.fi
Kuva: Visit Finland

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja