Hyppää sisältöön

Vietä riehakas laskiainen mäessä – katso vinkit kotimaan hiihtokeskuksiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.02.2016
Suomalaiseen laskiaiseen kuuluvat pulla, hernekeitto ja ehdottomasti mäenlasku suksilla, pulkalla ja kelkalla. Vaikka luonnonlunta on eteläisessä Suomessa nihkeästi, niin hiihtokeskuksissa on loistavat laskiaiskelit: lunta ja hauskaa tekemistä riittää kaikille.

Hiihtokeskuksissa runsaasti tapahtumia laskiaisena

Laskiainen on pääsiäistä edeltävä kirkollinen juhla, mutta siihen on aina kuulunut Suomessa pakanallisia perinteitä.

Etenkin mäenlasku on ollut olennainen osa talonpoikien laskiaisen juhlintaa. Mäkeä laskettiin kelkoilla ja suksilla. Vauhdissa huudettiin kotitilalle pitkiä pellavia, hamppuja ja nauriita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyään harvempi enää huutelee pitkien pellavien perään, mutta mäenlasku on edelleen keskeinen osa laskiaisen ilonpitoa. Myös hiihtokeskukset panostavat laskiaisen juhlintaan: rinteet ovat huippukunnossa ja juhlatarjonta on monipuolista.

Tapahtumien lisäksi hiihtokeskukset tarjoavat laskiaisen kävijöille tarjoushintaisia lippuja ja välinevuokria.

Poimintoja hiihtokeskusten laskiaistapahtumista ja -tarjouksista

  • Serena Ski -keskus tarjoaa sunnuntaina 7. helmikuuta ja tiistaina 9. helmikuuta kolmen tunnin hissilipun sekä lautailu- tai lasketteluvälineet 30 € hintaan. Tarjous voimassa lapsille ja aikuisille.
  • Sappeella voi lasketella laskiaistiistaina 9.2. edullisesti: hissilippu maksaa neljä euroa tunnilta, ja myös välinevuokrausten hinta on neljä euroa tunnilta.
  • Mielakassa järjestetään mieletön laskiainen: hissiliput maksavat kymmenen euroa, ja myös välineet saa vuokrattua kymmenellä eurolla koko päiväksi.
  • Tahko tarjoaa laskiaissunnuntaina 7.2. ja -tiistaina 9.2. kaksi päivälippua yhden hinnalla.
  • Simpsiöllä laskiaista vietetään jo lauantaina 6. helmikuuta kello 11-14. Simpsiön ala-asemalla on luvassa lumiaktiviteetteja, ja paikan päällä voi kokeilla muun muassa jääcurlingia tai osallistua pulkanvetokilpailuihin. Lapsille järjestetään myös poniratsastusta ja lasten karaokea.
  • Loma-Kolilla on laskiaisena luvassa merirosvolaskut. Ohjelmassa on muun muassa kisailua pulkkamäessä, tanssahtelua merirosvojen kanssa, aarteen etsintää sekä muuta kivaa koko perheelle.
  • Saariselällä tapahtuu laskiaissunnuntaina 7.6.2016 aamusta iltaan: lapsille ja nuorille järjestetään oma laskettelukerho, luvassa on Suomi Slalom sekä laskiaisrieha Suomen pisimmässä pulkkamäessä.
  • Häkärinteillä kaikki rinnelipun ostaneet saavat välinevuokran veloituksetta saapuessaan rinteeseen kello 10-12. Laskiaissunnuntaina järjestetään myös leikkimielinen Dumle-pujottelu, minkä lisäksi koko laskiaisviikon ajan illan rinnelippu maksaa kymmenen euroa, samoin välinevuokra.

>> Lue lisää laskuvinkkejä Lumipallosta!

Lähde: Zipipop Freud
Kuva: Flickr / Leo-setä

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rukan hotellit

Missä majoittua Rukalla? Tällaisia ovat hiihtokeskuksen hotellit – 7 vinkkiä

Mitä tehdä hiihtolomalla?

Näillä viikoilla Suomessa vietetään hiihtolomaa – 5 vinkkiä perheille, jotka eivät vielä tiedä mitä tekisivät

Hiihtoloma Suomessa

Kaikki irti kotimaasta! Vinkit onnistuneeseen hiihtolomaan Suomessa

Laskettelu Alpeilla

Finnair aloittaa lennot Lyoniin – lähde helposti Ranskan Alpeille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja