hero taustakuva

Saavu lentokentälle ajoissa! Lue viisi vinkkiä onnistuneeseen hiihtoloman aloitukseen

Istockphoto artikkelin kuva
Lennot
Varaudu hiihtolomaviikkojen tuomiin ruuhkiin lentoasemalla ja varmista onnistunut loma helppojen vinkkien avulla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.02.2018
facebook   whatsapp

1. Vie matkatavarat kentälle ennakkoon

Haluatko välttää ruuhkat lähtöselvitystiskillä ja suunnata ennakkoon tehdyn lähtöselvityksen avulla suoraan lentoaseman turvatarkastukseen? Se onnistuu viemällä matkatavarat lentoasemalle jo edellisenä iltana ennen lennon lähtöä. Esimerkiksi Finnair tarjoaa matkustajille mahdollisuuden tuoda matkatavarat lentoasemalle jo edellisenä iltana.

2. Pakkaa matkatavarat oikein

Erityisesti hiihtolomalle lähdettäessä mukana on usein paljon tavaraa, sillä useimmat pakkaavat mukaan omat sukset. Ennen matkaa lentoyhtiöltä on hyvä vielä tarkistaa, että sukset mahtuvat varmasti mukaan, sillä pienimpien konetyyppien ruumassa ei aina ole tilaa erikoiskokoisille matkatavaroille. Sukset ja laudat tulee aina pakata kuljetuspussiin niin, ettei niistä roiku remmejä.

Varsinkin ruuhka-aikana matkustaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota käsimatkatavaroiden pakkaamiseen: muista nesterajoitukset ja pakkaa esimerkiksi sakset ja metalliset sukkapuikot ruumaan. Lue ohjeet käsimatkatavaroiden pakkaamisesta huolella. Muista myös, että varavirtalähde on pakattava käsimatkatavaralaukkuun, sillä ne poistetaan ruumalaukusta.

3. Varaa aikaa lentokentällä

Lomakaudella matkustaessa lentokentälle kannattaa varata rutkasti aikaa, sillä lomaa ei ole mukava aloittaa etuilemalla lähtöselvityksessä, tungeksimalla turvatarkastuksessa tai juoksemalla koko perheen kanssa lähtöportille. Noudata lentoyhtiön antamia ohjeita ja saavu lentokentällä noin paria tuntia ennen lennon lähtöä.

4. Kulje lentokentälle helposti

Jos mukana on runsaasti matkatavaraa, voi paras tapa matkustaa lentokentälle olla oma auto, johon matkatavarat varmasti mahtuvat. Omalla autolla saapuminen lentoasemalle on näppärä tapa kuljettaa suuret määrät matkatavaraa kotoa kentälle, sillä pysäköintipaikat sijaitsevat terminaalien lähellä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta parkkipaikan voi myös varata ennakkoon, jos haluat varmistaa saavasi pysäköintipaikan loman ajaksi.

5. Lapsiperheille omat palvelut Helsinki-Vantaalla

Lapsiperheet pääsevät nauttimaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla erityisen hyvistä palveluista. Ennen matkaa perheen pienimpien mukaan kannattaa tulostaa Little Airport -kartta, jonka avulla pikkumatkailijat voivat suunnistaa lentoaseman leikkialueille tai löytää lapsiperheille tarkoitetun oman turvatarkastuspisteen.

Jos nälkä iskee Helsinki-Vantaalla, on useimmissa lentoaseman ravintoloissa tarjolla lapsille suunnatut omat menut.

>> Lue myös: Ruuhka Helsinki-Vantaalla? Näiden vinkkien avulla pääset lähtöportille nopeasti

Lähde: Finavia
Kuva: Istockphoto

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.