hero taustakuva

Tuskailetko syömäpuikkojen kanssa? Näin opit käyttämään puikkoja paikallisen tavoin

Inka Khanji artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Kiinassa asunut Meri Vanhanen opastaa, miten syömäpuikoilla syödään oikeaoppisesti.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.02.2016
facebook   whatsapp

Näin käytät syömäpuikkoja oikein

Kiinalainen ruoka on monien suosikki, mutta siitä huolimatta vain harvat osaavat käyttää syömäpuikkoja oikeaoppisesti.

Puoli vuotta Kiinan Shanghaissa vaihto-oppilaana asunut Syö matkusta rakasta -blogin Meri Vanhanen opastaa, kuinka puikot saa pysymään hyppysissä ruokailun aikana.

– Puikoilla syöminen on monille hankalaa, varsinkin jos sitä ei ole koskaan tehnyt. Loppujen lopuksi se on kuitenkin melko yksinkertaista, sanoo Vanhanen.

Kiinalainen keittiö on tunnetusti monipuolinen, ja Vanhanen pääsikin opiskelukuukausiensa aikana tutustumaan paitsi perinteisiin kiinalaisiin herkkuihin, myös hieman erikoisempiin makupaloihin.

– Aika paljon söin kaikkea, mistä en edes tiennyt mitä se oli. Ainakin sisäelimiä tuli syötyä aika paljon: muun muassa kanan sydämiä ja pässin kiveksiä. Maistoin myös krokotiilia ja käärmettäkin, eli sieltä löytyy kyllä ruokaa laidasta laitaan.

Katso video ja opi käyttämään syömäpuikkoja oikeaoppisesti!

Video: Nella Rahkonen
Teksti ja kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.