Tuskailetko syömäpuikkojen kanssa? Näin opit käyttämään puikkoja paikallisen tavoin
Näin käytät syömäpuikkoja oikein
Kiinalainen ruoka on monien suosikki, mutta siitä huolimatta vain harvat osaavat käyttää syömäpuikkoja oikeaoppisesti.
Puoli vuotta Kiinan Shanghaissa vaihto-oppilaana asunut Syö matkusta rakasta -blogin Meri Vanhanen opastaa, kuinka puikot saa pysymään hyppysissä ruokailun aikana.
– Puikoilla syöminen on monille hankalaa, varsinkin jos sitä ei ole koskaan tehnyt. Loppujen lopuksi se on kuitenkin melko yksinkertaista, sanoo Vanhanen.
Kiinalainen keittiö on tunnetusti monipuolinen, ja Vanhanen pääsikin opiskelukuukausiensa aikana tutustumaan paitsi perinteisiin kiinalaisiin herkkuihin, myös hieman erikoisempiin makupaloihin.
– Aika paljon söin kaikkea, mistä en edes tiennyt mitä se oli. Ainakin sisäelimiä tuli syötyä aika paljon: muun muassa kanan sydämiä ja pässin kiveksiä. Maistoin myös krokotiilia ja käärmettäkin, eli sieltä löytyy kyllä ruokaa laidasta laitaan.
Katso video ja opi käyttämään syömäpuikkoja oikeaoppisesti!
Video: Nella Rahkonen
Teksti ja kuva: Inka Khanji