hero taustakuva

Herkuttele Latviassa – tässä ovat Riian parhaat ravintolat

Istockphoto artikkelin kuva
Missä syödä Riiassa? Kaupungissa on monia huipputason ravintoloita, joten matkailija ei jää kaupunkilomalla nälkäiseksi. Katso parhaat ravintolavinkit!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.08.2019
facebook   whatsapp

Vincents

Kansainvälisen White Guide -ravintolaoppaan mukaan Latvian pääkaupungin Riian ainoa kansainvälisen huipputason ravintola on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva Vincents.

Vuonna 1994 perustettu ravintola toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisten pientuottajien kanssa, mistä syystä raaka-aineet ovat aina paitsi ensiluokkaisia myös sesonkien mukaisia. Tarjolla olevat menut vaihtelevatkin raaka-aineiden mukaan.

Vincentin moderni sisustus ja kansainvälinen tunnelma tekevät tästä koko Baltian parhaaksi kehutusta ravintolasta viihtyisän illalliskohteen.

Vincents
Elizabetes iela 19

Restorans 3

Aivan Riian vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Restorans 3 -ravintola tarjoilee gourmet-ruokaa, joka kelpaa myös ravintolakriitikoille: Restorans 3 on White Guiden mukaan korkeatasoinen ravintola.

Ravintolassa on tarjolla á la carte -ruokalista, mikä lisäksi saatavilla on myös muutamia erilaisia maistelumenuja. Maanläheisessä ravintolassa voi ruokailla kahdessa eri tilassa: maa-ruokasali on á la carte -listan valitseville asiakkaille, ja taivas-ruokasali maistelumenulla herkutteleville.

Restorans 3 käyttää mahdollisimman paljon villejä raaka-aineita, muun muassa villiyrttejä. Kauniin ravintolan annokset ovat huippuluokkaa, mutta siitä huolimatta hintataso on suomalaisittain maltillinen: seitsemän ruokalajin maistelumenu maksaa noin 50 euroa.

Restorans 3
Kalēju iela 3

Entresol

Lähellä Riian rautatieasemaa sijaitseva Entresol-ravintola tarjoilee paitsi latvialaisia myös kansainvälisiä herkkuja. Ruokalista on monipuolinen, sillä tarjolla on niin liha-, kala- kuin kasvisvaihtoehtojakin.

Entresol on Riian ravintolamaailmassa melko tuore tapaus, sillä se on avattu vasta keväällä 2016. Kyseessä on mutkaton sekä tunnelmallinen ravintola, ja Entresolin pääkokki Raimonds Zommers onkin koko Latvian palkituimpia kokkeja.

Entresol
Elizabetes iela 22

COD Robata Grill Bar

Japanilaista ruokaa tarjoileva COD Robata Grill Bar on robatayaki-grilliravintola, jonka ruokalista keskittyy perinteisillä menetelmillä grillatun ruoan ympärille. Robatayaki-grillauksessa vartaissa olevat raaka-aineet grillataan hitaasti kuumien hiilien päällä.

COD Robata Grill Barin ruokalista keskittyy juuri grillatun ruoan ympärille. Raaka-aineet valitaan huolella, ja myös juomapuolella panostetaan japanilaisuuteen: tarjolla on sakea sekä Japanista inspiroituneita cocktaileja.

Ravintolan teema on puhtaus, joka näkyy COD Robata Grill Barissa paitsi lautasella ja raaka-aineiden valinnassa myös sisustuksessa, jossa on käytetty runsaasti luonnollisia materiaaleja.

COD Robata Grill Bar
Tērbatas iela 45

Biblioteka No.1

Riian keskustassa vehreän Vērmanes dārzs -puiston reunalla sijaitseva ravintola on loistava valinta, mikäli etsit unohtumatonta fine dining -elämystä tai rentoa brunssipaikkaa. Painotus on latvialaisissa ruoissa, mihin viittaa myös ravintolan nimi: pääkokki Maris Jansonsin tavoite on luoda latvialaisen keittiön kirjasto.

Ravintolan erikoisuus on yhdeksän ruokalajin menu, jota nauttiessa pääsee käyttämään paitsi makuaistia myös haju-, näkö- ja jopa tuntoaistia. Lisäksi tarjolla on sunnuntaibrunssi.

Biblioteka No.1 on todella kaunis ravintola, jonka harkittu sisustus ja valoisa tila tekevät ruokailuhetkestä rauhallisen ja miellyttävän.

Biblioteka No.1
Tērbatas iela 2

>> Joko haaveilet makumatkasta Riikaan? Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.