Hyppää sisältöön

Riian parhaat kattobaarit – lue vinkit paikkoihin, joista löydät kaupungin kauneimmat maisemat

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.06.2022
Riian kattobaareissa voit viettää rentoja lomahetkiä ja ihastella samalla kauniita maisemia maksamatta sisäänpääsystä näköalapaikkoihin. Katso neljä kiinnostavaa vinkkiä!

1. Skyline Bar

Jos haluat nauttia Latvian pääkaupungin Riian maisemista yläilmoista käsin, ota suunnaksi Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel -hotellin Skyline Bar. Hotellin 26. kerroksessa sijaitseva baari on ehkä koko Riian tunnetuin näköalabaari.

Skyline Barin ikkunoista aukeaa huikeat näkymät eri puolille Riikaa ja sieltä käsin on helppo saada kokonaiskuva kaupungista. Baarista voi nähdä monet tunnetut nähtävyydet ja rakennukset, kuten esimerkiksi Riian tuomiokirkon ja keskustorin. Skyline Bar on myös erinomainen paikka katsella auringonlaskua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiRiian kattobaarit
Skyline Barin ikkunoista aukeaa huikeat näkymät ja maisemasta voi bongailla tuttuja nähtävyyksiä.

Näkymiä ihastellessa voi nauttia Skyline Barin juoma- ja ruokatarjonnasta, joka yhdistelee niin paikallisia kuin aasialaisia makuja ja vaikutteita. Skyline Bar on avoinna tiistaista lauantaihin. Elizabetes iela -kadulla sijaitseva Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel on helppo löytää, sillä korkea rakennus on nähtävissä eri puolilta kaupunkia.

2. Herbārijs

Jos etsit kauniita maisemia, rentoa tunnelmaa ja laadukkaita juomia, on Herbārijs-kattobaari juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Viihtyisä baari on tyylikkäästi sisustettu ja eksoottisempaa tunnelmaa luovat runsaat viherkasvit. Auringon laskiessa ja illan hämärtyessä kattoterassi on tunnelmallisimmillaan kauniissa valaistuksessa.

Maisemien lisäksi Herbārijs-baarin valtti ovat cocktailit, joita asiantuntevat baarimikot loihtivat esimerkiksi erilaisia hedelmiä, marjoja ja yrttejä hyödyntäen. Baarissa voi myös syödä ja listalta löytyy muun muassa salaatteja, keittoja ja pääruokia, kuten hampurilaisia.

Inka KhanjiRiian kattobaarit
Rennossa Herbārijs -baarissa maisemien lisäksi kaunista on myös sisustus.

Herbārijs sijaitsee Galleria Riga -ostoskeskuksen kattotasanteella ja se on avoinna joka päivä ympäri vuoden. Galleria Rigan katolla on myös kaksi muuta baaria ja ravintolaa, D’arte Terrace ja 67 Grill&Lounge.

3. Stage 22

Grand Hotel Kempinski -hotellin yläkerrasta löytyy ravintola ja baari Stage 22, jonka ulkoterassilta on hienot näköalat esimerkiksi Riian kuuluisalle oopperatalolle ja kaupunkia halkovalle kanaalille. Grand Hotel Kempinski sijaitsee kätevällä paikalla aivan vanhankaupungin kupeessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Stage 22 on avoinna tiistaista lauantaihin ja keittiö tarjoilee ruokaa lounasajasta aina iltaan saakka. Ruokalistalta löytyy yksittäisten annosten lisäksi kolmen ruokalajin menukokonaisuuksia. Baari on avoinna aina puoleen yöhön saakka, joten terassilta ehtii hyvin myös katsella auringonlaskua.

Krista AhonenRiian kattobaarit
Stage 22 -baarista voi ihastella esimerkiksi Riian kuuluisaa oopperataloa.

Baarin erikoisuus ovat historialliset cocktailit, sillä vuonna 1967 samassa rakennuksessa sekoitettiin ensimmäinen cocktail koko Neuvostoliitossa. Baarin juomalistalta löytyy kaksi cocktailia, Melnais pēteris ja Latviešu meitenes skaistās acis, jotka valmistetaan vuodelta 1967 peräisin olevilla resepteillä.

4. Gutenbergs

Aivan Riian vanhankaupungin sydämessä sijaitsevan Gutenbergs-hotellin viidennestä kerroksestä löytyy ravintola ja baari, josta on näköala vanhankaupungin kattojen ylle. Näkymää hallitsevat erityisesti Riian tuomiokirkon ja Pyhän Pietarin kirkon tornit.

Krista AhonenRiian kattobaarit
Gutenbergs-hotellin kattobaarista aukeaa näkymä vanhaankaupunkiin.

Gutenbergs on mainio vaihtoehto, jos haluat yhdistää sekä kauniit maisemat että herkullisen ruoan. Ravintolan ruokalistalla on esimerkiksi keittoja, kala-annoksia ja pihvejä. Ravintolalla on myös erittäin kattava viinilista.

Ravintola on avoinna joka päivä ja lasitetulla kattoterassilla onnistuu vanhankaupungin maisemista nauttiminen ympäri vuoden.

Lue lisää vinkkejä Riikaan Rantapallon matkaoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Inka Khanji ja Krista Ahonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Riian nähtävyydet

Riikaan pääsee edullisesti ympäri vuoden – kaupungin 20 parasta nähtävyyttä

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Riika, Latvia

Edullinen ja lähellä: viisi vinkkiä kaupunkilomailijan Riikaan

Jokiristeily Riiassa

Tämän sinäkin haluat kokea! Jokiristeilyllä on helppo tutustua Riikaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja