Hyppää sisältöön

Kap Verde on täynnä ihania rantakohteita! Rauhallinen Boa Vista takaa rentouttavan loman

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.01.2018
Ympärivuotisen auringon Kap Verdelle suunnataan ennen kaikkea rentouttavalle rantalomalle. Boa Vistan saarella turismi ei vielä ole peittänyt alleen aitoa paikallista elämänmenoa.

Rannat ovat Boa Vistan valtti

Kap Verdellä sijaitseva leppoisa Boa Vistan saari tunnetaan ennen kaikkea ainutlaatuisten rantojensa ansiosta. Kuten naapurisaari Salin, myös Boa Vistan maisemat ovat tasaisen laakeita ja karuja. Hiekkadyynit ovat kuin pienoisversio Saharan autiomaasta loputtomine kullanvärisine kukkuloineen, jotka tuuli on muotoillut aaltomaisiksi.

Aurinko paistaa Boa Vistalla lähes varmasti loman jokaisena päivänä, sillä loppukesän sadekautta lukuun ottamatta Kap Verdellä on vuodessa vain muutamia sadepäiviä. Ilmasto on kuitenkin Afrikan mantereella sijaitsevia maita leudompi ympäröivän meren takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoKap Verde
Kap Verden -lomalla voi kokea monia uusia elämyksiä.

Boa Vista sopii parhaiten matkailijoille, jotka haluavat ladata akkujaan auringossa ilman lomastressiä ja aikatauluja. Se on myös eksoottinen vaihtoehto lyhyellä aikaerolla Suomeen, mikä helpottaa kotiinpaluuta ja mahdollistaa lyhyemmänkin loman.

Vaikka Boa Vista on pinta-alaltaan Salia suurempi, asukkaita on vähemmän ja tunnelma on jopa aidompi kuin naapurisaarella. Boa Vistan noin 8 000 asukkaasta lähes puolet asuu Sal Rein kalastajakylässä.

Sal Rei on värikäs kalastajakylä

Sal Rei on viehättävä rantalomakohde ja pieni kaupunki, jossa sitruunankeltaisen, vaaleansinisen ja vihreän sävyiset talot seisovat rinnakkain muistuttaen Länsi-Intian saarten maisemista. Yhtä värikkäitä ovat rannan kalastajaveneet, jotka tarjoavat elinkeinon monelle kylän asukkaalle.

Sal Rein kylässä on muutamia käsitöitä myyviä liikkeitä, persoonallisesti sisustettuja baareja ja jonkun verran ravintoloita, mutta vilkkaasta kaupunkielämästä haaveilevat saavat tyytyä pikkukaupungin uneliaaseen elämänmenoon. Kap Verden motto onkin no stress – ei stressiä.

Monet matkailijat valitsevat Boa Vistalla all inclusive -hotellin, mutta paikallisten pyörittämissä ravintoloissa kannattaa käydä maistamassa tuoreita kala-annoksia sekä tietysti maan kansallisruokaa cachupaa. Maissista, pavuista, lihasta tai kalasta tehtyä muhennosta on saatavilla ympäri saarta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantaelämää ja saariretkiä

Boa Vistan saarella ei ole paljon varsinaisia nähtävyyksiä – lomailu keskittyy pitkille hiekkarannoille auringonoton ja vesiurheilun merkeissä. Saarella voi kokeilla esimerkiksi surffausta ja sukellusta tai osallistua opastetulle kalastusretkelle. Santa Marian rantaan 1960-luvun lopulla huuhtoutunut hylky on monille matkailijoille mielenkiintoinen näky.

IstockphotoKap Verde
Eksoottinen aurinkokohde tarjoaa mahdollisuuden vaikkapa vain loikoilla auringossa koko päivän.

Eläinten ystävät voivat tutustua Boa Vistan rannoilla kesäkuukausina pesiviin kilpikonniin tai osallistua veneretkelle valaita bongailemaan. Omatoimista autonvuokrausta kannattaa harkita tarkkaan, sillä Boa Vistan tiet ovat varsin alkeellisessa kunnossa. Menopeliksi tarvitaan vähintäänkin nelivetoauto.

Jos rantaelämä alkaa kyllästyttää, voi Boa Vistalta tehdä retkiä myös muille Kap Verden saarille. Naapurisaari Sal on niin ikään suosittu lomakohde ja juuri se paikka, josta Kap Verden turismi on saanut alkunsa. Fogo puolestaan tunnetaan tulivuoristaan ja Santiago on saarista suurin.

Saarihyppelyä voi harrastaa matkanjärjestäjän opastetuilla retkillä tai omatoimisesti liikkumalla kohteisiin paikallislennolla.

>> Lue myös: Löydä uusi eksoottinen kaukokohde – Kap Verden paratiisirannoille pääsee edullisesti äkkilähdöillä

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Boa Vistan vanha hylky Kap Verdellä

Vielä ehdit kokea Kap Verden aavemaisimman nähtävyyden – odotetaan katoavan lopulta kokonaan

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Kap Verde

Tältä näyttää Kap Verde – katso kuvasarja eksoottisilta lomasaarilta

Kap Verde

Tällaisia ovat Kap Verden saaret – mikä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja