Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe suosikkikohde pienellä budjetilla – näin pääset halvalla lomailemaan Balille

Istockphoto artikkelin kuva
Indonesian Bali on hintatasoltaan monia Aasian kohteita kalliimpi, mutta suositussa kohteessa onnistuu lomailu myös pienellä budjetilla. Lue tästä vinkit, joiden avulla suunnittelet edullisen loman Balilla!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 09.01.2019
facebook   whatsapp

Etsi edullisia tarjouslentoja

Lennot haukkaavat ison osan Balin-loman budjetista, joten niiden etsiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Balille ei ole suoria lentoja Suomesta, mutta perille pääsee joko yhden tai kaksi vaihtoa tekemällä. Balin lentokenttä sijaitsee saaren eteläosassa Denpasarin kaupungissa.

Monesti edullisia lentoja on tarjolla esimerkiksi Qatar Airwaysilla, jolloin lentoihin kuuluu yksi vaihto Dohan lentokentällä. Kahdella vaihdolla lentoja Helsingistä Balille tarjoaa esimerkiksi Cathay Pacific, jolloin toinen vaihdosta tapahtuu Hongkongissa.

Edullisimmillaan meno-paluulennot Balille voi saada jopa reilusti alle 500 eurolla. Sopivaa lentoyhteyttä valitessa kannattaa huomioida lentojen kokonaiskesto ja mahdolliset pitkät vaihtoajat, sillä lentokentillä odotellessa saa huomaamattakin kulumaan paljon rahaa, joten joskus hieman kalliimpi mutta nopeampi yhteys voi olla järkevämpi valinta.

Kohtuuhintaisia lentoja lomasaarelle on saatavilla ympäri vuoden, mutta vilkkaimpina lomakausina on tärkeää olla varausten kanssa ajoissa liikkeellä. Jos on valmis joustamaan lentopäivissä, on suurempi mahdollisuus löytää edukkaat lennot.

>> Löydä edulliset lennot Balille Rantapallon lentohausta!

Säästä majoituksen hinnassa

Vaikka Bali on monia Aasian kohteita hintavampi, löytyy saarelta suomalaiseen hintatasoon tottuneelle matkailijalle todella edullista majoitusta. Edullisimmillaan majapaikan voi Balilta saada jopa alle kymmenellä eurolla.

Balilla noin kolmen tähden perushotellit ovat edullisia, ja viihtyisän hotellin uima-altaalla saa helposti alle 50 eurolla. Myös viiden tähden hotellissa voi Balilla majoittua kohtuuhintaan, jolloin yhdelle yölle tulee hintaa noin sata euroa. Balilla lomaillessa voi siis pienelläkin budjetilla saada mainiosti vastinetta rahoilleen ja nauttia hieman luksuksesta.

Balin edullisimmat majapaikat reppureissaajille löytyvät saaren eteläosasta Kutan ja Denpasarin alueelta. Myös muissa suosituissa kohteissa kuten Ubudissa tai Sanurissa voi onnistua löytämään edullisen yöpaikan erityisesti paikallisten pitämistä majataloista.

IstockphotoMaisema Balilla
Balin upeista maisemista nauttiminen on ilmaista, joten nähtävyyksiin ei tarvitse saarella kuluttaa suurta budjettia.

Nauti lomasta tuhlailematta

Lentojen ja majoituksen hankkimisen jälkeen rahaa saa lomalla eniten kulumaan ruokailuun, nähtävyyksiin ja liikkumiseen.

Balilla syöminen onnistuu todella halvalla paikallisten pitämissä ruokapaikoissa sekä katuruokakojuissa. Nämä paikallista ruokaa ja edullisia annoksia tarjoilevat paikat tunnistaa yleensä nimestä warung. Halvimmillaan esimerkiksi annoksen nuudeleita tai riisiä lisukkeilla voi saa noin yhden euron hintaan. Pienellä budjetilla lomailevan kannattaa siis välttää länsimaista ruokaa tarjoilevia kalliita ravintoloita.

Jos haluat lomallasi nähdä lukuisia kohteita ympäri saarta, edullisin vaihtoehto liikkua paikasta toiseen on vuokrata moottoripyörä. Jos ajaminen vieraassa ympäristössä ei tunnu miellyttävältä vaihtoehdolta, kannattaa hyödyntää paikallisen julkisen liikenteen busseja. Niissä hinta on todella edullinen, mutta reiteistä ja aikatauluista voi joskus olla hankala saada selvää.

Joihinkin temppeleihin ja rannoille joutuu Balilla maksamaan sisäänpääsymaksun, mutta monista upeista maisemista ja kiinnostavista kohteista pääsee nauttimaan täysin ilmaiseksi. Balilla järjestetään paljon erilaisia maksullisia retkiä, jotka sisältävät joko nähtävyyksiä tai aktiviteetteja. Retket voivat tulla budjetille yllättävän kalliiksi, joten ennen ostamista kannattaa aina vertailla eri järjestäjien hintoja.

Lue myös: Viisi vinkkiä Balille – näin saat kaiken irti paratiisisaaresta

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.