Hyppää sisältöön

Koe eksoottinen Tunisia – 27 kuvaa Soussesta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 07.10.2015
Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki Sousse houkuttaa matkailijoita upeilla hiekkarannoillaan ja eksoottisella kulttuurillaan.

Eksoottinen mutta suomalaisille tuttu lomakohde

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Tunisia on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa matkailijalle eksoottisia kokemuksia ja loppumattomia hiekkarantoja.

Kulttuurien keskellä sijaitseva Tunisia on napannut parhaat päältä, ja maa onkin yhdistelmä Välimeren ilmastoa, Afrikan luontoa ja arabialaista eksotiikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maan suurin satamakaupunki Sousse on suomalaisittain perinteinen lomakohde, sillä matkatoimistoista esimerkiksi Tjäreborg ja Detur tarjoavat pakettimatkoja Sousseen.

1. Ihaile kaupungin upeaa arkkitehtuuria

Sousse on 3 000 vuotta vanha kaupunki, jonka historia on monipuolinen. Tämä näkyy myös arkkitehtuurissa, sillä samassa kaupungissa on näkyvillä paitsi roomalaisten kylpylöitä, Ranskan siirtomaa-ajan rakennuksia ja islamilaisia moskeijoita.

Kaupungin eri osiin voi suunnata sen perusteella mitä hakee, sillä historiallinen kaupunginosa Medina ja moderni Sousse tarjoavat tyystin erilaisia maisemia.

Vietä loma Soussessa katsellen kauniita taloja ja tarkastellen rakennusten upeita yksityiskohtia, joissa riittää tutkimista ja valokuvattavaa.

2. Tee löytöjä Soussen toreilla

Soussessa on lukuisia erikokoisia toripaikkoja eli soukeja, joissa tekevät ostoksiaan paitsi matkailijat, myös paikalliset. Vaikka matkalaukussa ei olisikaan tilaa upealle matolle tai massiiviselle tagine-padalle, tarjoaa sousselainen tori mahtavan kokemuksen ja mieleenpainuvan väri-ilottelun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älä suuntaa soukiin kiireellä, sillä kaupankäynti vie Tunisiassa aikansa. Muista, että tinkiminen kuuluu hoitaa aina hymyssä suin.

3. Ihastele luontoa kaupungin ympärillä

Kun kaupungin kiire alkaa ahdistaa, suuntaa rannalle ja luontoon. Nauti vitivalkoisesta hiekasta ja kasveista, joita et kotimaassa näe.

4. Seuraile kaupunkilaisten elämää ja tutustu kulttuuriin

Lomalla parasta viihdettä on seurailla kohteessa asuvien paikallisten elämää, erityisesti eksoottisessa paikassa. Sousse sopii siihen erinomaisesti, ja paikallisten jokapäiväisiä puuhia voi seurailla vaikkapa ruokatorilla tai kadulla.

Vastaan voi tulla lampaita paimentava miesjoukko tai kasvisostoksilla oleva paikallinen isoäiti, joiden elämä on taatusti erilaista kuin oma arki kotona.

5. Maistele tunisialaisia herkkuja

Tunisialainen ruoka on täynnä eksoottisia makuja, joihin suomalaisella saattaa kestää hetki totutella. Hyvät raaka-aineet ja herkulliset maut ovat myös tunisialaisen keittiön pohja, ja tutustumisen paikallisiin herkkuihin voi aloittaa vaikkapa kohteen oliivivalikoimasta, jossa riittää vaihtoehtoja.

Kuvat: Flickr / Tony Hisgett ja Getty Images

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunis, Tunisia

Turistien unohtamassa kohteessa on hylätty hotelli, joka näyttää ylösalaisin käännetyltä pyramidilta

Tähtien sota -kuvauspaikat Tunisiassa

Hylätyt kuvauspaikat yllättävät matkailijan – hittielokuvan lavasteet jätettiin aavikolle

Tunisia

Matkustatko Tunisiaan? Lue ulkoministeriön tuoreet ohjeet matkailijoille

Tunisair

Ulkoministeriö varoittaa: terrori-iskun mahdollisuus tunisialaisyhtiön lennoilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja