Hyppää sisältöön

Rantaloma Soussessa vie menneiden aikojen aarteille

  • Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 28.11.2023
Suosittuna turistikohteena Tunisian Sousse osaa asiansa: rantakadut ovat kutsuvia, hiekkarannat hienoja ja historialliset nähtävyydet lähellä.

Loma keskittyy rannoille

Sousse sijaitsee vain noin neljän tunnin lentomatkan päässä Suomesta, joten se on hyvä kohdevaihtoehto myös lapsiperheille. Kun vain muistat pakata matkatavaroihin hyvän aurinkovoiteen ja aurinkolasit, on Tunisian Sousse erinomainen paikka viettää rentouttava rantaloma.

Soussen valtteihin kuuluu hienohiekkainen, siisti ranta, joka jatkuu medinasta aina Port el Kantouihin asti. Osa Soussen rannoista on yleisiä ja osa hotellien yksityisiä rantaosuuksia. Monet Soussen hotellien rannoista on etupäässä tarkoitettu niissä majoittuville vieraille, mutta myös ulkopuoliset voivat aurinkotuolin vuokran hinnalla nauttia alueesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleiset rannat ovat kesäkuukausina usein tupaten täynnä ihmisiä. Rannalta ei välttämättä poistuta edes ruokailun ajaksi, sillä pienistä myyntikojuista ja kahviloita voi ostaa evästä ja virvokkeita. Kuumana päivänä maistuu lasillinen minttuteetä tai vastapuristettua mehua sesongin hedelmistä. Yleisillä rannoilla aurinkotuolin ja aurinkovarjon voi vuokrata rannalta sijaitsevista kojuista parilla dinaarilla päivässä.

Kahden kulttuurin välissä

Soussessa rantalomaaa vietetään kahden kulttuurin välissä: vaikka länsimaiset ja välimerelliset vaikutteet näkyvät joka puolella, erottuvat niiden lomasta selkeästi myös afrikkalaiset perinteet ja islamilaisuus.

Tunisiassa kannattaakin muistaa kunnioittaa paikallisia tapoja, joihin kuuluu esimerkiksi turhan paljastavan pukeutumisen välttäminen.

Aktiivilomailijan monet mahdollisuudet

Kimaltava meri tarjoaa ohittamattomat mahdollisuudet vesiurheiluun. Soussesta vesiurheilukeskuksissa voi harrastaa muun muassa sukellusta, vesihiihtoa, surffausta ja purjehdusta. Rannoilla puolestaan pääsee kokeilemaan riippuliitoa, mikä onkin erittäin suosittua huvia.

Leppoisaan rantalomaan voi yhdistää myös aktiviteetteja, jotka tarjoavat hieman vastapainoa loikoilulle. Soussessa voi harrastaa esimerkiksi golfia, tennistä ja ratsastusta. Noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungista sijaitsevat Port El Kantaouin ja Monastirin golfkentät ovat matkailijoiden suosikkeja. Lomalaiset voivat hakea rentoutusta myös Soussen suosituista thalassokylpylöistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kulttuuria ja ostoksia

Sousse tarjoaa myös kulttuurielämyksiä. Erityisesti historiasta kiinnostuneet suunnistavat medinaan, joka on kaupungin käyntikohteista suosituin. Yli tuhat vuotta vanhan medinan muurien suojasta löytyy yhä monia historian muistomerkkejä sekä upea Suuri moskeija.

Kiviseinät ja tornit kertovat paljon kaupungin historiasta, mutta myös medinan kauppakujien innokkaat myyntimiehet ovat enemmän kuin valmiita kertomaan kymmenen hyvää syytä ostaa paikallisia käsitöitä.

Soussessa voi nauttia myös ostoksista ja vilkkaasta yöelämästä, sillä kaupungista löytyy paljon kauppoja ja iltahuveja. Medinan mutkittelevilla voi ihastella käsitöiden, kuten värikkäiden kankaiden, keramiikka-astioiden, mattojen ja korujen paljoutta. Paikallisissa ostoskeskuksissa on niin ikään hyvä valikoima erilaisia kauppoja, joiden joukossa on myös tuttuja länsimaisia kauppaketjuja. Hintatasoltaan Tunisia on varsin edullinen ostoskohde.

Lue lisää Tunisian muista kohteista

Teksti: Jenna Lehkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunis, Tunisia

Turistien unohtamassa kohteessa on hylätty hotelli, joka näyttää ylösalaisin käännetyltä pyramidilta

Tähtien sota -kuvauspaikat Tunisiassa

Hylätyt kuvauspaikat yllättävät matkailijan – hittielokuvan lavasteet jätettiin aavikolle

Soussen ranta

Koe eksoottinen Tunisia – 27 kuvaa Soussesta

Tunisia

Matkustatko Tunisiaan? Lue ulkoministeriön tuoreet ohjeet matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja