Hyppää sisältöön

Soussen naapuri Monastir

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.01.2013
Tunisian suosituimman lomakeskuksen naapurista löytyy rauhallisempi vaihtoehto lomailuun.

Monastir on löytämässä turistien suosioon

Kun kaipaa Tunisian lomalleen rauhaa ja viehkeää ilmapiiriä, oikea osoite on Soussen naapuri Monastir. Välimeren rannalla sijaitseva Monastir on hiljainen pieni kaupunki, jonka palmujen reunustamien puistokatujen varrella voi nauttia täydellisestä rantalomasta. Valkoisista hiekkarannoista nautiskelin ohella voi ihailla vierasvenesataman upeita huvipursia.

Noin 41 500 asukkaan Monastirin kaupunki sijaitsee 20 kilometrin päässä Soussesta etelään Sahelin alueella. Monastir on perinteisesti saanut elantonsa kalastuksesta, mutta nyttemmin kaupungista on tullut turistikeskus. Monastirilla on myös oma lentokenttä L’Aéroport Habib Bourguiba ja se on yksi Tunisian yliopistokaupungeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nähtävää ja tehtävää

Monastirissa voi nauttia myös vuosisatojen takaisesta tunisialaista tunnelmasta muurein ympäröidyssä vanhassa kaupungissa. Kuten monissa suosituista matkakohteista, myös Monastirista löytyy muurein ympäröity vanha kaupunki, Medina. Viehkeän vanhankaupungin kapeiden kujien ja pienien kauppapuotien lisäksi mainitsemisen arvoisia nähtävyyksiä Monastirissa ovat esimerkiksi moskeija, Tunisian ensimmäisen presidentin Habib Bourguiban mausoleumi sekä luostarilinnoitus Ribat.

Tunisialaisesta tunnelmasta voi nauttia vuonna 1963 rakennetussa moskeijassa, joka koristeluita myöten edustaa perinteistä tunisialaista rakennustyyliä. Habib Bourguiban mausoleumi rakennettiin sekin vuonna 1963, mistä lähtien sen kultainen kupoli on leimannut pienen kaupungin keskustaa. Vanhempaa perua on vuonna 796 rakennettu Luostarilinnoitus eli Ribat. Nykyisin Ribatin vankkojen muurien suojissa sijaitsee islamilaisen taiteen museo.

Jos alkaa kaivata Monastiria suurempaa turistivilinää, pääsee Sousseen helposti ja edullisesti paikallisjunalla, tai hieman kalliimmin taksilla. Sama toimii tietenkin myös toisin päin, eli Soussesta on helppo tehdä päiväretkiä Monastiriin.

Kuva: Flickr/Gorik

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunis, Tunisia

Turistien unohtamassa kohteessa on hylätty hotelli, joka näyttää ylösalaisin käännetyltä pyramidilta

Tähtien sota -kuvauspaikat Tunisiassa

Hylätyt kuvauspaikat yllättävät matkailijan – hittielokuvan lavasteet jätettiin aavikolle

Soussen ranta

Koe eksoottinen Tunisia – 27 kuvaa Soussesta

Tunisia

Matkustatko Tunisiaan? Lue ulkoministeriön tuoreet ohjeet matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja