Hyppää sisältöön

Tarunhohtoinen rantaloma Djerballa

Rantapallo Päivitetty: 18.06.2012
Djerban kerrotaan olevan yksi saarista, joille jo Odysseus rantautui retkillään.

Pieni mutta pippurinen

Djerba on pieni saari, joten liikkuminen ja suunnistaminen saarella on helppoa. Eksyminen on aina tilapäistä, sillä pian eteen ilmestyy jokin tuttu maanmerkki tai ystävällisesti opastava paikallinen. Saaren kierteleminen kyllä kannattaa, sillä pienellä Djerballa on kokoonsa nähden paljon tarjottavaa.

Pieneltä ja pippuriselta saarelta löytyy tarunhohtoisen historian ja nähtävyyksien lisäksi hyviä ostosmahdollisuuksia, pitkiä ja valkeita hiekkarantoja unohtamatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarelta Saharaan

Djerban saarella voi nähdä Saharan autiomaan läheisyyden tuoman karuuden, mutta myös keitaiden tuoman vehreyden.

Nähtävyyksistäkään ei Djerballa ole pulaa ja kuuluisin saaren nähtävyyksistä lienee El Ghriban synagoga, joka on lajissaan maailman vanhimpia. Saaren parhaat ostospaikat löytyvät suurimmasta kaupungista Houmt Soukista ja Medinan pienistä kojuista.

Valmismatkoihin voi liittää joko päiväretken tai yön yli kestävän retken Saharan autiomaahan. Saharan karun kaunis maisema hiekkadyyneineen on kokemisen arvoinen ja oiva lisä merelliseen rantalomaan.

Rantaelämää Djerballa

Tunisia on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan, eikä Djerbakaan tuota siinä suhteessa pettymystä. Djerban leveät ja valkeat hiekkarannat edustavat Välimeren parasta ranta-antia. Saari on myös aurinkovarma lomakohde, joten sadepilviä ei useinkaan tarvitse pelätä. Aurinkoinen päivä päättyy usein kirkkaanväriseen auringonlaskuun, joka värjää maiseman punertavaksi ennen iltahämärän ja yön pimeyden laskeutumista.

Djerban rantoja huuhteleva merivesi on kristallinkirkasta, joten pinnanalaisesta maailmasta kiinnostuneiden kannattaa osallistua snorklaus- tai sukelluskurssille. Rannoilla voi uimisen ohella kokeilla myös monia muita vesiurheilulajeja, kuten purje- tai leijalautailua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perheystävällinen kohde

Monipuolinen Djerba on hyvä rantalomakohde koko perheelle. Djerban saaren rannat ovat matalia ja siksi lapsiystävällisiä. Pienetkin uimarit voivat vilvoitella Välimeressä turvallisesti valvovien silmien alla. Djerballe on Suomesta vain neljän tunnin lentomatka, mikä sekin sopii hyvin lapsiperheille.

Jenna Lehkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunis, Tunisia

Turistien unohtamassa kohteessa on hylätty hotelli, joka näyttää ylösalaisin käännetyltä pyramidilta

Tähtien sota -kuvauspaikat Tunisiassa

Hylätyt kuvauspaikat yllättävät matkailijan – hittielokuvan lavasteet jätettiin aavikolle

Soussen ranta

Koe eksoottinen Tunisia – 27 kuvaa Soussesta

Tunisia

Matkustatko Tunisiaan? Lue ulkoministeriön tuoreet ohjeet matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja