Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mies käveli Kiinan läpi ja otti selfien joka päivä – katso uskomaton video

The Longest Way / Christoph Rehage artikkelin kuva
Matkakuvaus
Onko tämä mies todellinen selfie-kulttuuri edelläkävijä? Saksalaismiehen 4 646 kilometrin mittainen kävelymatka Kiinan läpi kesti vuoden. Päivittäisten valokuvien tuloksena on upea video.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.03.2015
facebook   whatsapp

Valokuva jokaisena matkapäivänä

Hyväntuulinen video saksalaisesta Christoph Rehagesta kävelemässä Kiinan lävitse herättää seikkailuinnostuksen ja matkakuumeen.

Tämä mies saattaa olla selfie-kulttuurin todellinen uranuurtaja, sillä hän aloitti vuoden mittaisen kävelymatkansa Pekingistä jo 9. marraskuuta 2007, jolloin nykyisestä omakuvavillityksestä oltiin vielä kaukana. Tarkoituksena oli kävellä Kiinasta aina kotimaahan Saksaan saakka, mutta alkuperäinen suunnitelma muuttui, ja kävelymatka päättyi 25.10.2008 Kiinan länsirajan tuntumassa sijaitsevaan Ürümqiin. Vajaan vuoden aikana Rehage käveli kaikkiaan 4 646 kilometriä.

Kävelymatkan aikana Rehage otti itsestään valokuvan jokaisena matkapäivänä. Matkan jälkeen hän koosti valokuvista videon, joka on katsottu videopalvelu Youtubessa tähän mennessä jo yli kahdeksan miljoonaa kertaa. Videolla näkyvät paitsi matkan aikana vaihtelevat maisemat, myös miehen matkan edetessä muuttuva olemus: videon lopussa alkumatkan siistiksi ajeltu mies on pelkkä muisto Rehagen parran ja hiusten hulmutessa vallattomasti tuulessa.

Vuoden aikana mies käveli 20–30 kilometriä päivässä, mikä tarkoitti hänen kohdallaan 4–6 kävelytuntia liki päivittäin. Aivan joka päivä hän ei kävellyt, vaan kävi vuoden aikana esimerkiksi selvittämässä viisumiasioita Saksassa ja Pekingissä. Videolla näkyykin lukuisia piipahduksia lentokentillä.

Pitkää kävelymatkaa Rehage valmisteli vuoden, jonka aikana hän selvitti viisumiasioita, luki karttoja, hankki varusteita ja otti rokotteita. Matkan aikana hän otti noin 300 000 valokuvaa, joista 1 400 hän käytti koostaessaan matkasta viisiminuuttisen videon.

Katso hyväntuulinen video vuoden mittaisesta kävelymatkasta!

Lähde ja kuvat: Christoph Rehage
Video: Youtube / Christoph Rehage

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.