Hyppää sisältöön

Julkkisten bongailua lomalla! Suomalainen Suvi lounasti Victoria’s Secret -mallin vieressä New Yorkissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.08.2018
Helsinkiläinen Suvi Pulkkinen pakkaa tavaransa ja lähtee reissuun aina kuin se on mahdollista. Markkinointipäällikkönä työskentelevän Pulkkisen lomat kuluvat useimmiten ulkomailla, ja tutuksi ovat käyneet niin kaukomaat kuin lähellä sijaitsevat Euroopan kohteetkin.

Kuka olet ja miten matkustat?

Olen Suvi Pulkkinen, 35-vuotias markkinointipäällikkö. Asun Helsingin Kalliossa avopuolisoni kanssa, jonka kanssa myös matkustan suurimmaksi osaksi. Vapaa-ajalla kirjoitan Suvin matkassa -matkablogia.

Matkailijana koen olevani hyvin vaihtelunhaluinen. Matkani koostuvat sopivassa suhteessa kaupunki- ja rantalomista sekä kaukomatkoista ja Euroopan kaupungeista. Matkustan aina kun voin, eli kesäloman ja vuodenvaihteen olen aina vähän pidemmällä matkalla. Keväisin ja syksyisin teen vielä muutaman matkan Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suorittamista ei matkustaminen kuitenkaan saa olla, vaan aikaa rentotutumiselle täytyy myös jättää. En ole kovinkaan vaativa majoitusten tai ravintoloiden suhteen, vaan minulle tärkeintä on päästä aistimaan kaupungin henki, näkemään paikallista elämää ja maistamaan paikallisia ruokia. Pyrin järjestämään matkoilla erilaisia aktiviteetteja kuten kokkikursseja.

Olen liikkuvaista sorttia, ja harvoin viivyn 2–4 päivää pidempään samassa paikassa. Selvitän aina etukäteen matkakohteen tarjonnan ja suunnitella niiden mukaan matkan kulun. Blogit ja Youyube ovat loistavia tiedonlähteitä matkojen suunnitteluun.

Suvin matkassaSuvin matkassa
Suvi Pulkkinen talvisessa Prahassa – kaukomatkojen lisäksi Pulkkinen tekee mielellään minilomia Euroopassa.

Mikä on erikoisin paikka, missä olet yöpynyt?

Erikoisin yöpymispaikkani on ollut Havannassa, jossa yövyin kotimajoituksessa kuubalaisen mummon hoivissa. Kotimajoitukset ovat itseasiassa hyvin yleisiä ja suositeltavia majoittumismuotoja Kuubassa, mutta nuorena tyttönä se tuntui minusta hyvin erikoiselta.

Kommunikointi kuubalaisen emäntämme kanssa sujui espanjaksi, ei tosin minun toimestani vaan mukana olleiden, espanjaa puhuvien perheenjäsenten. Muistan hyvin, kuinka keräännyimme joka aamu mummon olohuoneen ruokapöydän ympärille aamiaiselle, jonka hän valmisti. Tarjolla oli ihania, erikoisia ja värikkäitä hedelmiä. Viereiseltä parvekkeelta aukesi maisema Havannan ylle.

Mikä on ollut erikoisin ruokakokemuksesi matkoilla?

Erikoisin asia, mitä olen matkoilla syönyt, on varmastikin kokonainen grillattu skorpioni.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä ruokakokemus tapahtui viime talvena Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa, jossa nautimme paikallisesta ruokatarjonnasta yöbasaarin vieressä sijaitsevalla ruokatorilla. Voin sanoa, ettei se skorpioni ollut järin hyvää, mutta söin sen kuitenkin lopulta kokonaan.

Suvin matkassaSuvin matkassa
Thaimaan Chiang Main Elephant Nature Park on elefanttien suojeltuun keskittyvä puisto, jossa Pulkkinen Thaimaan matkallaan vieraili.

Milloin sinua on pelottanut matkustaessasi?

Filippiineillä ollessamme halusimme matkustaa Boholin saarelta Cebun saarelle, Oslobin kaupunkiin. Tarkoituksemme oli päästä snorklaamaan valashaiden kanssa. Koska lautan ja bussimatkan yhdistelmä Boholilta Cebulle olisi vienyt koko päivän, päätimme oikaista ja taittaa matkan meriteitse. Aamuvarhaisella kuitenkin selvisi, että etukäteen sovittu venekyytimme oli peruttu veneen rikkoutumisen vuoksi, ja vapaana oli enää yksi vene. Korkeampaan hintaan, luonnollisesti.

Lopulta lyöttäydyimme yhteen erään ruotsalaisen perheen kanssa, jolle oli käynyt samoin kuin meille. Kannoimme kuuden hengen rinkat pieneen veneeseen ja lähdimme ylittämään merta ilman pelastusliivejä. Matkan kruunasi vielä se, että matkakumppanini astui merisiilin päälle juuri ennen veneeseen nousua.

Mitään dramaattista ei matkalla onneksi tapahtunut, eikä merenkäyntikään ollut mitenkään erityisen suurta. Veneen kuljettaja otti jopa puolivälissä yhdeltä saarelta poikansa mukaan ja siirsi ajovastuun hänelle päivänokostensa ajaksi.

Kaikki sujui kuitenkin lopulta hyvin, ja pääsimme vielä iltapäivästä snorklaamaan valashaiden kanssa. Meren äärellä, pienessä veneessä tulee kuitenkin aina vähän pelättyä.

Kuka on ollut jännittävin matkoillasi tapaama henkilö?

Ainahan se on jännittävää, kun törmää maailmalla julkkiksiin!

Viisi vuotta sitten söin illallista ystäväni kanssa New Yorkin West Villagessa ja viereiseen pöytään istahti Victoria´s Secret malli Jessica Hart ja hänen silloinen kreikkalainen miljonääriperijäpoikaystävänsä Stavros Niarchosin. Kyllä meitä nauratti, koska pöytämme oli katettu täyteen viiniä, pastaa ja leipää, ja Jessica pyöritteli vihersalaattia lautasellaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisella kertaa törmäsin New Yorkin John F. Kennedyn lentoasemalla myös toiseen huippumalliin, Elle Macphersoniin.

>> Lue lisää Suvin matkassa -matkablogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Suvi Pulkkisen kotialbumi

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Pia Pajunurmi

Yksin matkustamista hehkutetaan, mutta kaikille se ei sovi – suomalainen Pia: “Seurassa on huomattavasti mukavampaa”

Mirka Kallio

Suomalainen Mirka haaveilee talvista lämpimässä ja hitaasta matkailusta: “Minulla ei ole tarvetta käydä monessa paikassa”

Traveldreaming

Christa on nukkunut tuntemattomien luona New Yorkissa ja pelännyt skorpioneja aavikolla – nauttii nyt perhematkoista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja