Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vietätkö uudenvuoden Helsingissä? Ilmaiset jättibileet ja muut menovinkit

Visit Helsinki artikkelin kuva
Uutiset
Tuleva vuodenvaihde on Helsingissä erityinen, sillä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kaupungissa järjestetään erikoisohjelmaa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.12.2016
facebook   whatsapp

Suomi uudelle vuosisadalle

Uudenvuodenaattona käynnistyy satavuotisen Suomen juhlinta, ja Helsingissä järjestetään juhlavuoden alkamisen kunniaksi erikoisohjelmaa. Perinteisesti juhlinta on uutenavuotena keskittynyt Senaatintorille, mutta tänä vuonna tapahtumapaikkana toimivat Töölönlahden alue ja Kansalaispuisto.

Tapahtumat alkavat jo puoliltapäivin Töölönlahden alueella, jossa on esimerkiksi erilaisia musiikkiesityksiä kaikenikäisille pitkin päivää.

Ilta huipentuu kello 21–01 Kansalaistorilla järjestettäviin Uuden vuosisadan bileisiin, jossa ensin tunnelmaa virittelevät Tavastian Lauantaidiskon DJ:t ja myöhemmin lavalle nousevat monet suositut suomalaisartistit kuten Saara Aalto, Robin ja Lauri Tähkä. Keskiyöllä Töölönlahdelta ammutaan ilotulitusnäytös.

Tapahtuma-alueella on myytävänä syötävää sekä juotavaa, ja alueen ravintolat pitävät myös ovensa auki tavallista pidempään. Alueelle on kiellettyä tuoda mukana omia ilotulitteita.

Monissa Helsingin nähtävyyksissä on Suomen satavuotisjuhlan alkamisen vuoksi erikoisohjelmaa ja poikkeavat aukioloajat. Esimerkiksi Kansallismuseon perusnäyttelyyn pääsee uudenvuodenaattona tutustumaan ilmaiseksi.

Talvi Helsingissä
Talvinen Helsinki tarjoaa matkailijoille runsaasti tekemistä.

Koko perheen yhteistä aikaa

Uudenvuoden aikaan Helsingissä on kiinnostavia tapahtumia ja vierailukohteita, joissa viihtyy koko perhe yhdessä.

Lapsiperheet on huomioitu kattavasti uudenvuodenaattona järjestettävässä Suomi 100 -avajaisissa. Oopperan ulkolavalla pientä juhlakansaa viihdyttävät Pikku Kakkosesta tutut hahmot. Vauhdikasta ohjelmaa löytyy myös Töölön kisahallista, jossa voi kokeilla telinevoimistelua tai keppihevosilla ratsastusta.

Koko perheen retkikohteita ovat esimerkiksi Helsingin edustalla sijaitsevat Suomenlinna ja Uunisaari, joissa pääsee ulkoilemaan saaristomaisemiin. Lasten suosikkinähtävyyksistä esimerkiksi Korkeasaari on auki sekä uudenvuodenaattona että -päivänä.

Valofestivaalin uudet kohteet

Valotaiteen Helsingin kaduille tuova valofestivaali Lux Helsinki järjestetään jo yhdeksättä kertaa. Valoteokset ovat tänä vuonna nähtävillä torstaista maanantaihin 5.–9. tammikuuta 2017.

Vuonna 2017 tapahtumaan on panostettu entistä enemmän Suomen juhlavuoden kunniaksi ja teoksia on suunniteltu yhdessä monien arvostettujen yhteistyökumppanien kuten Marimekon kanssa. Uusi reitti vie kävijät Kauppatorilta Kruununhaan idylliseen kaupunginosaan. Reitin keskipisteenä on Helsingin tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluva Tuomiokirkko, joka valaistaan näyttävästi joka puolelta.

Lux Helsinki on monipuolinen kaupunkifestivaali, jossa on upeiden valoteosten lisäksi katuruokaa ja erilaista oheisohjelmaa. Tapahtuma on maksuton ja teokset ovat nähtävissä festivaalin ajan joka päivä kello 17–22.

Lähde ja kuvat: Visit Helsinki

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.