Hyppää sisältöön

Vietä pääsiäinen Helsingissä – katso parhaat menovinkit ja tapahtumat

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.04.2017
Helsingissä on runsaasti tapahtuma myös pääsiäisenä, joka on mainio aika piipahtaa kaupunkilomalla pääkaupungissa.

Näytelmiä, nukketeatteria ja eläimiä

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Clarion-hotelli järjestää tänään kiirastorstaina pääsiäismunajahdin Helsingissä ja Vantaalla. Hotelliketju Clarionin tempauksen myötä kultaisia pääsiäismunia piilotetaan ympäri kaupunkeja, ja niiden löytäjät voivat voittaa esimerkiksi kolmen ruokalajin illallisen tai majoituksen hotellisviitissä. Munajahti kestää kello 6–18.

Hauska pääsiäisaktiviteetti lapsiperheille on myös visiitti Haltialan kotieläintilalle. Helsingin Tuomarinkylässä sijaitsevalla kotieläintilalla on avoimet ovet 15.–16.4. Kävijät voivat ihailla vastasyntyneitä karitsoja sekä esimerkiksi kanoja ja vuohia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korkeasaaren eläintarhassa järjestetään Pääsiäissaari-kevättapahtuma 14.–17. huhtikuuta. Merimaailma Sealifessa voi myös vierailla pääsiäisenä, sillä se on avoinna 14.–17.4.

Helsingin perinteisiin kuuluu pääsiäisnäytelmä Via Crucis – Ristin tie, jota esitetään pitkänäperjantaina 14. huhtikuuta Helsingin ydinkeskustassa kello 21.30 alkaen.

Näytelmä liikkuu keskustan kaduilla Kaisaniemen puistosta Säätytalon kautta kohti Tuomiokirkon portaita, jossa nähdään kärsimysdraaman loppuhuipennus. Näytelmässä on mukana ammattilaisten lisäksi myös teatteriharrastajia ja seurakuntalaisia.

Seurasaaren juhlakentällä sytytetään pääsiäiskokot lankalauantaina 26. maaliskuuta. Maksuton tapahtuma houkuttelee erityisesti perheitä trulleiksi pukeutuneine lapsineen. Paikan päällä voi grillata omia eväitä.

Helsingin Talvipuutarhassa nähdään pääsiäisenä Nukketeatteri Sytkyjen esitys Kukko kiekuu. Näytöksiä järjestetään 16. ja 17. huhtikuuta kello 13 ja 15. Talvipuutarhan pääsiäiskoristelut ovat odottaneet kävijöitä palmusunnuntaista lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkia Helsingin tapahtumia voi hakea Visit Helsingin verkkosivuilla.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Visit Helsinki / Comma Image

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punaiseen terävään huppuun ja valkoiseen kaapuun pukeutuneita pääsiäisjuhlijoita

Espanjan erikoiset pääsiäisperinteet – kuolema ja tappaminen vahvasti läsnä

VInkit pääsiäislomalle

Pääsiäinen on tänä vuonna vain parin viikon päässä vapusta – minne kannattaa matkustaa?

Pääsiäisen lomakohteet

Tässä viisi kaupunkilomakohdetta pääsiäiseksi – minkä näistä valitset?

Juhannusvinkit Helsinkiin

Vietätkö juhannusta Helsingissä? Katso viisi menovinkkiä ihanaan kaupunkijuhannukseen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja