Hyppää sisältöön

Vietätkö juhannusta Helsingissä? Katso viisi menovinkkiä ihanaan kaupunkijuhannukseen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.06.2019
Helsinki rauhoittuu ja hiljenee juhannuksena, mutta ei silti nuku. Katso tästä menovinkit kaupunkijuhannukseen.

Tekemistä kaupunkijuhannukseen

Helsinki ei hiljene täysin edes juhannuksena, sillä myös keskikesällä kaupungissa riittää erityisesti ulkomaisia matkailijoita. Niin matkailijoiden kuin lomalaisten ja muiden kaupunkijuhannuksen viettäjien iloksi yötön yö täyttyy kaupunkitapahtumista.

Tarjolla on perinteistä menoa juhannuskokon, -saunan sekä -tanssien muodossa. Tanssiorkesterien lisäksi voi tänä vuonna juhlia juhannusta myös kaupunkifestivaaleilla Helsingin parhaimmilla paikoilla. Myös monet nähtävyyskohteet kuten Korkeasaari ja Linnanmäki ovat avoinna juhannuksena, joten tekemistä riittää takuulla koko perheelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Perinteinen kaupunkijuhannus Seurasaaressa

Seurasaaren juhannuksen ohjelmassa on muun muassa kukkaseppeleen tekoa, useita erilaisia juhannuskokkoja, juhannussalon nosto, musiikkiesityksiä ja koko perheen ohjelmaa.

Seurasaaressa vietetään juhannusta jo 66. kertaa. Ensimmäinen kokko, lauttakokko, sytytetään kello 18, ja sauna on lämpimänä koko päivän aina 22.30 saakka. Juhannuskansaa viihdyttävät useat musiikkiesitykset: ohjelmassa on muun muassa pihasoittoa, juhannuskonsertti, torvifanfaari ja tiestysti perinteikkäät juhannustanssit.

Visit Helsinki / Jussi HellstenJuhannusvinkit Helsinkiin
Seurasaaren juhannusjuhlissa pääsee viettämään perinteistä suomalaista juhannusta.

Lapsille on rutkasti omaa ohjelmaa, johon kuuluu muun muassa lasten oma kokko, omatoiminen taikapolku, piirrustusseinä, värityspaja sekä lasten poloneesi.

Juhannuksen vietto alkaa Seurasaaressa juhannusaattona 21. kesäkuuta kello 17. Keskikesän juhlallisuudet jatkuvat keskiyöhön saakka. Liput Seurasaaren juhannukseen maksavat 25 euroa, alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan maksutta aikuisen seurassa.

2. Kokkoja, risteilyjä ja juhannustunnelmaa

Juhannuskokkoja voi ihastella paitsi maissa myös mereltä käsin astumalla esimerkiksi Kauppatorilta lähtevien risteilyalusten kyytiin. Osa juhannusaaton illallisristeilyistä on kokkoristeilyjä, joiden aikana seilataan katsomaan muun muassa Seurasaaren ja Sipoon Kaunissaaren kokkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Visit Helsinki / Juhana HurtigJuhannusvinkit Helsinkiin
Juhannuksen risteilyt ovat mainio tapa nähdä kaupungin edustalle nousevat juhannuskokot.

Pihlajasaaren juhannuskokko sytytetään aattoiltana kello 21. Ravintola Pihlajasaari on juhannusaattona avoinna yöhön saakka, minkä jälkeen yhteysvene kuljettaa juhannuksen juhlijoita takaisin mantereelle 1.45 asti. Juhannuspäivänä ravintola on auki kello 12–1.30.

Juhannuskokko sytytetään myös Kaivopuistossa Café Ursulan edustalla aattona klo 21.30. Kahvilassa järjestetään juhannusdisco kello 18–02, joka on maksuton.

3. Tanssahtele klassikkotapahtumissa

We Love Helsingin perinteiseksi muodostuneet juhannustanssit vietetään myös tänä juhannuksena. Kolmena iltana järjestettävien juhannustanssien aikana laitetaan jalalla koreasti iskelmän ja klassikoiden voimin. Juhannustansseja vietetään torstaista lauantaihin 20.–22. kesäkuuta Kuudennella Linjalla ja Kaikussa.

Juhannustanssit järjestetään myös Linnanmäellä, jonka Estradilla tanssitaan juhannusaattona klo 19. Huvipuisto on myös auki normaalisti koko juhannuksen. Kaikki ohjelma ja sisäänpääsy huvipuistoon on maksutonta.

4. Festaritunnelmaa Lonnassa

Idyllisellä Lonnan saarella järjestettävät Stadin Juhannus -festarit keskittyvät perjantaille ja lauantaille, ja artistikattauksesta löytyvät esimerkiksiKauriinmetsästäjät, Yona, Gasellit sekä Maustetytöt. Lonnan grilli ja ravintola pitävät huolen nälkäisestä festarikansasta koko tapahtuman ajan.

Visit Helsinki / Julia KiveläJuhannusvinkit Helsinkiin
Juhannussaunaan pääsee myös Lonnan saarella.

5. Juhannussauna on tärkeä osa keskikesän juhlaa myös kaupungissa

Kallion perinteikkäät korttelisaunat ovat auki myös juhannuksena. Arlan sauna on avoinna normaalisti kello 14–20 koko viikonlopun. Kotiharjun puulämmitteinen korttelisauna lämmitetään juhannusaattona kello 12–16, mutta juhannuspäivänä löylyihin ei pääse. Myös Löyly-sauna on avoinna juhannuksena kello 11–2, Kauppatorilla sijaitseva Allas Sea Pool on niin ikään avoinna juhannuksena, ja siellä järjestetään viikonlopun aikana ohjelmaa, muun muassa joogaa ja sekä viinin että venyttelyn yhdistäviä tunteja.

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Helsinki / Jussi Hellsten, Juhana Hurtig ja Julia Kivelä

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rantapallo Pingissä

Rantapallo esittelee menestynyttä blogikampanjaa sisällöntuotannon supertähdille

Pääsiäinen Helsingissä

Vietä pääsiäinen Helsingissä – katso parhaat menovinkit ja tapahtumat

Senaatintori, Helsinki

Vietätkö uudenvuoden Helsingissä? Ilmaiset jättibileet ja muut menovinkit

Linnanmäen vuoristorata Helsingissä

Syysloma Helsingissä – katso pääkaupungin menovinkit koko perheelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja