Hyppää sisältöön

Suomalaiset rakastavat kahvia – Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsingissä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 19.04.2016
Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään viikonloppuna Kaapelitehtaalla.

Festivaali hemmottelee kahvin ystäviä

Kaapelitehtaalla 22.-24. huhtikuuta järjestettävä Helsinki Coffee Festival kertoo haluavansa nostaa Suomen kahvikulttuurin uudelle tasolle tuomalla laadukkaan kahvin kaikkien ulottuville.

Tapahtuma kerää yhteen 18 erikokoista paahtimoa, ja maisteltavana on yli 70 eri kahvia ympäri maailman. Lisäksi festivaaleilla pääsee testaamaan kahvilaitteita ja oppimaan kaiken kahvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Helsinki Coffee Festivaleilla on tänä vuonna huippukattaus paahtimoita, kahvilaitteita ja kaikkea kahviin liittyvää. Osastojen labeissa oppii kahviammattilaisilta erilaisia kahvinvalmistustapoja ja samalla voi maistella laadukkaita kahveja, kertoo Helsinki Coffee Festivalin järjestäjä Maija Kestilä.

Festivaaleilla pääsee maistelemaan suosikkijuomaa laidasta laitaan: maailman parhaimmista ja kalleimmista kahvilaaduista aina lottien kahvinkorvikkeeseen.

– Viime vuosien iso trendi on ollut, että ihmiset arvostavat käsityöläismeininkiä ja tämä näkyy myös kahvin maailmassa. Uusia pienpaahtimoita syntyy Suomeen nyt vastaavaa tiuhaa tahtia kuin pari vuotta sitten olutpuolelle ilmaantui pienpanimoita, sanoo Kestilä.

Tapahtumassa käydään myös SCAE Suomi ry:n järjestämät Brewers Cup- ja Vuoden Barista -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen ensimmäinen Irish Coffee -kilpailu ammattilaisille.

Lue tärpit kahvifestivaaleille

  1. Kokeile eri kahvilaitteita mutteripannusta Chemexiin.
  2. Festareilla Lottamuseo maistattaa kahvinkorviketta: huomaatko eroa nykyajan luomuviljeltyyn, käsin poimittuun, käsityönä paahdettuun laatukahviin?
  3. Kahvin alkuperä – mistä kahvi tulee ja miten sitä viljellään? Paikalla muun muassa indonesialaisia kahviammattilaisia sekä kolumbialaisia viljelijöitä.
  4. Kahvin terveysvaikutukset – ehkäiseekö kahvi dementiaa, diabetesta ja muita sairauksia? Montako kuppia kahvia päivässä voi juoda? Haastateltavana muun muassa Pekka Jousilahti Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.
  5. Kokeile Irish Coffeen valmistusta Do it yourself -labissa.

Lähde: Helsinki Coffee Festival
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Juhannusvinkit Helsinkiin

Vietätkö juhannusta Helsingissä? Katso viisi menovinkkiä ihanaan kaupunkijuhannukseen

Matkailijan opas: näin tilaat kahvia Espanjassa

Näin tilaat kahvia Espanjassa – tunnetko kaikki nämä vaihtoehdot, jotka yllättävät ensikertalaisen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja