Hyppää sisältöön

Syysloma Helsingissä – katso pääkaupungin menovinkit koko perheelle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 10.10.2016
Helsinki ja pääkaupunkiseudulla riittää tekemistä syysloman jokaiselle päivälle.

Karnevaalitunnelmaa ja vesileikkejä

Syysloman vetonauloihin kuuluu muun muassa 8.–22. lokakuuta 2016 järjestettävä Linnanmäen Valokarnevaali, jolloin valoihin verhoutunut huvipuisto on täynnä tunnelmaa ja ohjelmaa.

Linnanmäen estradilla nähdään muun muassa Anna Puu, Mariska ja Noora Karma. Valokarnevaali ja Linnanmäen kesäkausi päättyvät lauantaina 22. lokakuuta ilotulitukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäänpääsy Linnanmäen alueelle sekä alueen ohjelma ovat maksuttomia. Suurin osa huvipuiston laitteista on avoinna Valokarnevaalin ajan ja niihin pääsee ostamalla rannekkeen.

Yksi Helsingin kiinnostavimmista kohteista juuri nyt on tänä syksynä avattu Allas Sea Pool -merikylpylä, jonka lämmitetyissä altaissa voi uida ympäri vuoden. Altaat sijaitsevat merellisellä paraatipaikalla Katajanokalla Helsinki Sky Wheel -maailmanpyörän vieressä.

Seikkaile luonnossa

Suomenlinna sopii vierailukohteeksi myös syksyllä. Matkailuneuvonnasta läheltä lautan saapumispaikkaa voi hakea lapsille suunnatun kartan, johon on merkitty saaren kiinnostavimmat vierailukohteet. Pakkaa retkelle mukaan eväät tai valitse lepopaikaksi joku Suomenlinnan kahviloista ja ravintoloista. Toinen vaihtoehto saariseikkailulle on tänä vuonna auennut Vallisaari.

Hyvä ulkoilmakohde on myös Korkeasaari, joka on auki joka päivä klo 10–16. Syyslomaviikolla 17.–23. lokakuuta Korkeasaaressa järjestetään runsaasti ohjelmaa kuten työpajoja ja eläinten ruokintaa tasatunnein. Aikataulun voi tarkistaa Korkeasaaren nettisivuilta.

Syksyiseen luontoon voi tutustua Nuuksion kansallispuistossa. Puiston alueella on eritasoisia kävelyreittejä, joista löytyy myös koko perheen syysretkelle sopiva reitti. Huonon sään sattuessa Suomen luontoon pääsee tutustumaan Haltian luontokeskuksen näyttelytiloissa, joissa järjestetään opastettuja kierroksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sadesäällä sisätiloihin


Sadesäällä kannattaa suunnata museoihin, joissa lapsetkin viihtyvät. Varma valinta on esimerkiksi Luonnontieteellinen museo, jonka jättimäiset dinosaurukset ja valkohait kiinnostavat iästä riippumatta.

Toinen kiinnostava vierailukohde on tiedekeskus Heureka, jonka nähtävyyksiin kuuluvat erilaiset näyttelyt, planetaarioesitykset ja rottien koripallo-ottelut. Syyslomaviikolla Heurekassa järjestetään tiedeleirejä, joissa lapset pääsevät tutustumaan tieteen eri aloihin ja tekemään itse tieteellisiä kokeita.

Vauhdikkaampaa päivää pääsee viettämään SuperPark -sisäaktiviteettipuistossa, joka sijaitsee Vantaan Tammistossa. Puistossa on esimerkiksi erilaisia seikkailu- ja pelialueita.

Kulttuuritapahtumia lapsiperheille

Syyslomalla voi myös suunnata koko perheen voimin katselemaan vaikkapa teatteria, sirkusta tai balettia. Esimerkiksi Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistossa on syysloman aikana perheille suunnattu AtomiAatos -teatteriesitys.

Sirkus Finlandia esiintyy koko lokakuun ajan Kaisaniemen puistossa lähellä Helsingin rautatieasemaa. Näytöksiä järjestetään päivittäin ja viikonloppuisin on kaksi esitystä päivässä. Sirkusesitykseen kuuluu esimerkiksi akrobatiaa, klovneja sekä erilaisia eläimiä. Ohjelmanumeroista vastaavat sirkustaitelijat kotimaasta ja ympäri maailmaa.

Lokakuun aikana Suomen kansallisoopperassa esitetään useamman näytöksen verran Liisa Ihmemaassa -balettia. Lavalle luotu värikäs satumaailma yhdistettynä musiikkiin ja tanssiin on lumoava elämys myös perheen pienimmille.

Syyslomia vietetään vuonna 2016 viikoilla 42–43.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Helsinki
Kuva: Visit Finland / Aku Pöllänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja