Hyppää sisältöön

Ravintolapäivä järjestetään sunnuntaina – 10 tärppiä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.02.2014
Ravintolapäivänä pääsee testaamaan makuja ympäri maailmaa.

Ruokakarnevaali keskellä talvea

Osaksi kaupunkikulttuuria vakiintunut Ravintolapäivä järjestetään sunnuntaina jo 12. kertaa. Pop up -ravintoloita aukeaa yli tuhat yhteensä 25 eri maassa.

Helmikuisena sunnuntaina luvassa on jälleen kaikenlaisia konsepteja katuruoasta take away -annoksiin ja useamman ruokalajin kattauksiin. Lähes kaikki maailman keittiöt ovat Ravintolapäivänä edustettuina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen ulkopuolelle levinneen tapahtuman myötä pop up -ravintoloita avataan muun muassa Kanadassa, Unkarissa, Venäjällä ja Tanskassa.

Rantapallo poimi kymmenen pop up -ravintolaa, joissa voi testata makuja maailmalta – vaihtoehtoja löytyy Helsingistä Rovaniemelle!

Soul Sushi, Jyväskylä

Vierastatko sushia raa’an kalan takia? Jyväskylässä pääsee Ravintolapäivänä testaamaan sushia, jonka sisältö on kypsennetty uppopaistamalla. Tonkatsu- ja tempuratäytteisten sushien kylkeen voi tilata myös misokeittoa.

Soul Sushi, Schaumanin puistotie 15, Jyväskylä

Joones, Tampere

Tamperelainen Joones sanoo ei eineksille ja joo jooneksille. Pop up -ravintola tarjoilee tällä kertaa blinejä ikkunasta – nappaa mukaan itse valmistetut herkut!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joones, Rongankatu 3, Tampere

La Bombeta de Helsinki, Helsinki

Aivan kuin Barcelonassa – mutta Helsingissä. Näin luonnehtii tarjontaansa Arabianrannassa sijaitseva pop up -ravintola, jossa tarjoillaan erilaisia tapaksia Espanjasta tuoduista aineista. Tarjolla on muun muassa chorizoa ja sobrasadaa.

La Bombeta de Helsinki, Lontoonkuja 6, Helsinki

Reaktoriruokaa Ukrainasta, Turku

Turussa valmistetaan Ravintolapäivänä ukrainalaisvaikutteista kasvisruokaa – tarjolla on myös vegaanivaihtoehto. Luvassa on muun muassa borssikeittoa, hapankaalia ja seitania.

Reaktoriruokaa Ukrainasta, Sirkkalankatu 16 a c 56, Turku

Mesob Ravintola, Oulu

Oletko koskaan maistanut etiopialais-eritrealaisruokaa? Sekin onnistuu sunnuntaina Oulussa. Pop up -ravintola kattaa pöytään eksoottisia herkkuja sekä liha- että kasvisversioina.

Mesob Ravintola, Kauppurienkatu 26-28, Oulu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maya Ravintola, Rovaniemi

Lämmittele nepalilaisilla herkuilla Rovaniemen talvessa – sunnuntaina pohjoisessa myydään eksoottisia annoksia Nepalin lasten hyväksi. Samosat ja riisiruoat sopivat kasvissyöjille.

Maya Ravintola, Koskikatu 27, Rovaniemi

Perú Gourmet, Helsinki

Tiedätkö millainen on Perun keittiö? Helsingin Narinkkatorilla voi maistella esimerkiksi friteerattua porsasta, perunakakkuja ja cevicheä. Myös kasvissyöjille löytyy oma annos.

Perú Gourmet, Narinkkatori, Helsinki

Aasian makuja, Joensuu

Joensuulaisten kannattaa poiketa Aasian makuja -ravintolassa, jossa tarjoillaan mausteista currya sekä kana- että kasvisversiona. Jälkiruoaksi voi napata perinteisen suomalaisen laskiaispullan.

Aasian makuja, Kalevankatu 5, Joensuu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola Kuumat Löylyt, Tampere

Jos sunnuntaina palelee, löytyy lämmittelyratkaisu tamperelaisesta saunasta. Kuumien löylyjen lisäksi ravintolassa tarjoillaan meksikolaista keittoa, korianterisalsaa ja inkivääri-mate-limonaadia.

Ravintola Kuumat Löylyt, Litukankatu 8, Tampere

Chiaroscuro, Helsinki

Italialaisen ruoan ystävät voivat istuutua kolmen ruokalajin aterialle Helsingin Punavuoressa. Ravintolapäivä-konkari Chiaroscuron menu koostuu esimerkiksi karitsasta ja päärynäisestä jälkiruoasta.

Chiaroscuro, Merimiehenkatu 14, Helsinki

>> Katso kaikki tempaukseen osallistuvat ravintolat!

Kuva: Ravintolapäivä/ Heidi Uutela

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja