Hyppää sisältöön

Tutustu Sansibarin luontokohteisiin ja historiaan – viisi nähtävyysvinkkiä paratiisirannoista tunnetulle saarelle

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.02.2020
Rentoihin rantapäiviin saa Sansibarilla vaihtelua vierailemalla saaren kiinnostavilla nähtävyyksillä. Katso tästä viisi paikkaa, joita ei kannata lomalla ohittaa!

1. Stone Town

Jos Sansibarin-lomalla haluaa nähdä upeiden rantojen lisäksi yhden kohteen, kannattaa valita Stone Town, joka on Sansibarin kaupungin vanha osa. Tunnelmallinen Stone Town huokuu historiaa ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus niin paikallisia kuin arabialaisia, intialaisia ja eurooppalaisia vaikutteita.

Stone Townista löytyy monia historiallisesti kiinnostavia kohteita, kuten 1600-luvulla rakennettu linnoitus, arkkitehtonisesti vaikuttava Beit-al-Ajaib eli ihmeiden talo, joka on historiansa varrella toiminut esimerkiksi sulttaanin asuntona, sekä Palatsimuseo, joka kertoo Sansibarin hallitsijoiden historiasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Stone Townin arkkitehtuuri on yhdistelmä eri kulttuurien vaikutteita.

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Stone Townin kiinnostaviin vierailukohteisiin kuuluvat esimerkiksi meren äärellä sijaitseva Forodhanin viihtyisä puisto sekä paikallisia herkkuja tarjoilevat ruokakojut, jotka levittäytyvät alueelle ilta-aikaan. Kaupungissa vierailuun onkin hyvä varata aikataulun salliessa koko päivä, jotta ehtii kokea ainakin kiinnostavimmat palat.

2. Jozani-Chwakan kansallispuisto

Jozanin metsä on Sansibarin suurin jäljellä oleva metsäalue ja sen sisällä on säilynyt erilaisia metsätyyppejä, kuten mangrovemetsää. Jozanin metsä on myös sansibaringueretsan eli vain Sansibarilla elävän uhanalaisen apinalajin koti. Kansallispuiston alueella asustaa myös muita apinalajeja sekä esimerkiksi monia lintu- ja perhoslajeja.

Jozanin metsään ja sen asukkaisiin pääsee tutustumaan kansallispuistossa kulkevia reittejä pitkin. Apinoiden kanssa tulee kuitenkin noudattaa varovaisuutta eikä mennä liian lähelle.

Shutterstock
Jozanin kansallispuistossa pääsee kokemaan saaren upean luonnon.

3. Prison Island

Prison Island, oikealta nimeltään Changu Island, sijaitsee noin 30 minuutin venematkan päässä Stone Townista. Saarella on synkkä historia, sillä sinne vietiin 1800-luvun loppupuolella vangiksi kapinallisia orjia ja myöhemmin saarelle oli tarkoitus rakentaa vaarallisille rikollisille suunnattu vankila. Juuri historiansa vuoksi saaresta käytetään nimitystä Prison Island.

Shutterstock
Synkän historian omaava Prison Island on nykyisin suosittu esimerkiksi snorklauksen vuoksi.

Nykyään saari on suosittu vierailukohde sen vieressä levittäytyvän koralliriutan tarjoamien snorklausmahdollisuuksien sekä saarelle perustetun aldabranjättiläiskilpikonnien suojelualueen vuoksi. Saarella on edelleen nähtävissä myös vanhoja rakennuksia, joihin oli tarkoitus tuoda vankeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kuzan luola

Jambianin alueelta Sansibarin itärannikolta löytyy Kuzan luola, jota saarelaiset pitävät pyhänä paikkana. Luolaan pääsee tutustumaan ohjatuilla kierroksilla ja jyrkkien kiviseinämien keskellä on kirkkaan, turkoosin veden täyttämä allas, jonne pääsee myös uimaan. Pulahdus viileään veteen tarjoaakin aivan erilaisen uintielämyksen kuin saaren paratiisirannat.

5.The Rock

The Rock on ehkäpä Sansibarin erikoisin ravintola, sillä sijaintinsa vuoksi se on myös kiinnostava nähtävyys. Ravintola on nimittäin rakennettu keskellä upeaa valkohiekkaista rantaa sijaitsevan kiven päälle. Laskuveden aikaan ravintola on rannalta saavutettavissa jalkaisin, mutta nousuveden aikaan on ravintolalle päästäkseen käytettävä venettä.

Shutterstock
The Rock on ehkäpä Sansibarin erikoisin ravintola.

Ravintolan ruoka on yhdistelmä Sansibarin ruokakulttuuria ja kansainvälisiä makuja. The Rock sijaitsee Pingwen kylän lähellä saaren itäpuolella. Pöytävaraus on hyvä tehdä etukäteen.

>> Lue myös: Unohtumaton sukellusloma Sansibarilla – tällä saarella haluat painua pinnan alle

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Sansibar, Tansania

Unohtumaton sukellusloma Sansibarilla – tällä saarella haluat painua pinnan alle

Sansibar, Tansania

Unohtumaton loma Afrikassa – koe Sansibarin paratiisirannat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja