Hyppää sisältöön

Nyt riitti – Ryanair kielsi alkoholin Britannian ja Ibizan välisillä lennoilla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.07.2015
Euroopan suurin halpalentoyhtiö kyllästyi sikaileviin matkustajiin, ja kielsi alkoholin tuomisen matkustamoon Britannian ja Ibizan välisillä lennoilla.

Taustalla huonon käytöksen lisääntyminen

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair on kieltänyt verovapaiden ostosten tuonnin matkustamoon Britannian ja Ibizan välisillä lennoilla. Alkoholin tuominen oli jo aikaisemmin kielletty Skotlannista Ibizalle suuntautuvilla lennoilla, mutta kielto on nyt laajennettu koskemaan koko Britanniaa.

Syynä kieltoon on jatkuvasti lisääntynyt huono ja aggressiivinen käytös. Päihtyneet matkustajat ovat aiheuttaneet runsaasti häiriötä muille matkustajille sekä koneiden miehistölle. Ryanair kertoo haluavansa jatkossa taata kaikkien matkustusmukavuuden, lentojen sujuvuuden sekä turvallisuuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verovapaata alkoholia saa edelleen ostaa kentältä, mutta se on pakattava asianmukaisesti ja luovutettava ruumaan laitettavaksi. Ryanair kertoo uusista säännöksistä sähköpostilla matkansa varanneille. Samalla muistutetaan myös, että turvatarkastuksia porteilla on lisätty ja kaikkien käsimatkatavarat tutkitaan ennen koneeseen nousua. Alkoholin salakuljetusta yrittäviltä evätään pääsy koneeseen.

Ibiza on etenkin brittituristien suosima bilesaari, jonne matkatessa juhlinta alkaa usein jo koneessa. Ryanair lentää Britanniasta Ibizalle kahdeksalta eri kentältä, useita kertoja viikossa.

Lue myös: Bileet alkoivat jo matkalla Ibizalle – matkustamohenkilökunta raivoissaan

Lähde: BBC
Kuva: Ryanair

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Espanjan kalleimmat kohteet

Espanjan kalleimmat lomakohteet – 5 paikkaa, jotka yllättävät hinnoillaan

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Dubrovnik, Kroatia

Ryanair aloittaa lennot Helsingistä kahteen uuteen kohteeseen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja