Hyppää sisältöön

Lentoyhtiötä ryöpytetään somessa – lentoemäntien ja stuerttien käytös tyrmättiin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.03.2016
Lentoyhtiön matkustamohenkilökunnan toimintaa kritisoidaan rajusti.

Rasistinen hyökkäys kaukolennolla

Brittiläinen lentoyhtiö Virgin Atlantic on joutunut sosiaalisessa mediassa myrskyn silmään yhtiön lennolla tapahtuneen välikohtauksen takia.

Lontoosta Shanghaihin matkustanut kiinalainen nainen jakoi lennolla tapahtuneen ikävän tapauksen kiinalaisessa sosiaalisen median kanavassa Weibossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Naisen mukaan hän joutui lennolla rasistisen hyökkäyksen kohteeksi. Nainen kertoo viisikymppisen miehen kutsuneen hänta “v***n kiinalaiseksi siaksi” ja käski tätä häipymään koneesta. Mies huusi tälle myös muita rasistisia kommentteja ja pui nyrkkiä.

Eniten matkustaja oli kuitenkin pahoillaan siitä, ettei saanut kaipaamaansa apua matkustamohenkilökunnalta. Naisen mukaan matkustamohenkilökunnan eri jäsenet muun muassa pyysivät tätä lopettamaan asiasta kinastelun tai tämä jouduttaisiin poistamaan lennolta.

Nainen kertoo matkustamohenkilökuntan luvanneen siirtää miehen toiseen luokkaan muiden matkustajien turvallisuuden takaamiseksi, mutta näin ei kuulemma tapahtunut. Naisen kertomuksen mukaan hänen pyyntönsä kuitattiin tylysti: matkustajaa kehotettiin olemaan nostamatta asiaa enää esille.

Naisen mukaan hän sai viettää 11-tuntisen lennon peloissaan, surullisena ja loukkaantuneena muiden matkustajien nukkuessa. Naiselle kerrottiin myöhemmin, että rasistisia kommentteja esittäneellä miehellä on mielenterveysongelmia.

Virgin Atlantic on vahvistanut lennolla tapahtuneen välikohtauksen ja kertonut matkustamohenkiökunnan tehneen kaikkensa selvittääksen tilanteen. Yhtiö vakuuttaa, ettei se salli lennoillaan minkäänlaista rasismia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Virgin-yhtiöiden perustaja ja tunnettu julkisuuden henkilö Richard Branson pahoitteli tapausta Twitterissä ja kertoi yhtiön selvittävän asiaa parhaillaan.

Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut: Kiinassa huippusuositussa Weibossa naisen julkaisemaa tekstiä on jaettu kymmeniätuhansia kertoja. Virgin Atlanticin sosiaalisen median kanavat ovat täyttyneet kiinalaismatkailijoiden viesteistä ja kommenteista, joissa monet vakuuttavat boikotoivansa yhtiötä tästä eteenpäin.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / Aleem Yousaf

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi lentokoneissa on pyöreäkulmaiset ikkunat?

Tiesitkö syyn? Tämän takia lentokoneissa on pyöreät ikkunat

Lentokoneen moottorit

Tämä tieto helpottaa lentopelkoisia: kone voi laskeutua turvallisesti, vaikka moottorit lakkaisivat toimimasta

Tyhjä penkkirivi

Lisää tilaa lentokoneessa – helppo vinkki, joka auttaa saamaan vapaan penkkirivin lennolla

Faktat lentokoneen happinaamareista

Kuumottavat faktat lentokoneen happinaamareista – näin kauan happea riittää hätätilanteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja