Hyppää sisältöön

Lakko sekoittaa lentoliikennettä – toimi näin jos olet varannut Finnairin lennon

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 15.09.2015
Ammattiyhdistysliikkeet ovat ilmoittaneet järjestävänsä Suomessa valtakunnallisen mielenilmauksen perjantaina 18.9.2015. Mielenilmauksella odotetaan olevan laajoja vaikutuksia myös lentoliikenteessä.

Vaikutukset näkyvät myös matkustajille

Finnair arvioi mielenilmauksen vaikuttavan perjantaina merkittävästi lentoyhtiön asiakaspalveluun, matkatavarapalveluihin ja erilaisiin lentokoneiden lähtemiseen liittyviin prosesseihin ja palveluihin.

Näihin palveluihin vaikutus kohdistuu pääasiassa kello 11–13, mutta vaikutukset voivat näkyä asiakkaille sekä ennen että jälkeen tämän varsinaisen mielenilmausajan. Mielenilmaus vaikuttaa muun muassa lentoasemien kuljetuspalveluihin kello 06–22.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Teemme parhaamme, jotta tässä vaikeassa tilanteessa voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Siksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta siirtää lentoaan, toteaa Finnairin operatiivisen keskuksen johtaja Janne Tarvainen.

Perjantai on Finnairin vilkkain päivä matkustajamäärin mitattuna ja vaikutukset kohdistuvat useisiin tuhansiin matkustajiin. Mielenilmauksen arvioidaan aiheuttavan lentojen viivästyksiä, aikataulumuutoksia ja mahdollisesti myös lentojen peruutuksia perjantain aikana. Vaikka mielenilmaus kohdistuu perjantaihin, joitain vaikutuksia voi näkyä lentoliikenteessä vielä viikonloppuna.

Finnair on aloittanut valmistelut minimoidakseen tästä mielenilmauksesta asiakkaille aiheutuvat haitat. Yhtiö tarjoaa asiakkaille, joilla on varaus Finnairin lennoille 17.9.–19.9.2015, mahdollisuuden siirtää lentoaan toiseen ajankohtaan ja näin välttää mielenilmauksen aiheuttamat viivästykset ja muut haitat.

Lentojen siirto onnistuu Finnairin verkkosivuilla olevien ohjeiden avulla.

Lähde ja kuva: Finnair

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja