Hyppää sisältöön

Kuumien ostoskohteiden TOP5

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 01.02.2011
Talven pimeimmät kuukaudet alkavat jäädä taakse ja kevät kolkuttelee pian ovella.
 1. Yhdysvallat

  Eurooppalaisten kannattaa nyt jos koskaan lähteä Yhdysvaltoihin ostosmatkalle. Edullinen dollari ja alennusmyynnit tekevät shoppailusta yhtä juhlaa. Matkailijoiden ei kuitenkaan tarvitse kierrellä vain New Yorkin ostoskatuja, sillä edullisia ostospaikkoja ja suuria kauppakeskittymiä sijaitsee ympäri maata. Mitäpä jos suuntaisi tällä kertaa vaikka Minneapolisiin, Nashvilleen tai Clevelandiin? Tai Rio Grande Valley’hin, St. Louisiin tai Portlandiin? Tutustu Yhdysvaltojen valtavaan ostoskaupunkikirjoon Chelsea Premium Outlet-internetsivustolla.

 2. Hongkong

  Suomesta kannattaa ottaa suora lento Hongkongiin, shoppailijan paratiisiin. Maailman kauppamahdiksi tehokkaasti pyrkivä Kiina kehottaa matkalaisia kuluttamaan: Hongkongissa on todella monipuoliset ostomahdollisuudet, jotka ulottuvat jättimäisistä ostoskeskuksista jättimäisiin katumarkkinoihin. Ostoskeskuksissa vierähtää helposti päivä tai useampikin, ja aidoilla kiinalaisilla markkinoilla voi nauttia tunnelmasta. Erityisen kiehtovia ovat johonkin asiaan erikoistuneet markkinat , ja matkailija voi pistäytyä esimerkiksi kultakala-, jade- tai yötoreilla. Hongkongin ostosmahdollisuuksiin ja nähtävyyksiin voi tutustua kaupungin matkailusivuilla.

 3. Rotterdam

  Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki Rotterdam on erinomainen ostoskaupunki. Kaupungissa on monia ostoskeskuksia, kuten kuuluisa, vuodesta 1953 toiminut Lijnbaanin ostoskeskus ja lasikatoinen Koopgootin kauppakeskus. Ei myöskään kannata unohtaa valtavaa Alexandriumin ostosaluetta ja Zuidpleinin ostoskeskusta. Rotterdamissa risteilee lukuisia hyviä ostoskatuja, joten kartan kanssa kannattaa seikkailla Witte de Withstraat-, Pannenkoekstraat-, Delfshaven-, Van Oldebarneveltstraat- ja de Kruiskade or Nieuwe Binnenweg-kaduilla. Shoppailla voi helposti viikonloppulomallakin, sillä monet keskustan kaupoista ovat auki perjantai-iltaisin ja sunnuntai-iltapäiväisin. Perjantai-iltapäivisin, lauantaisin ja tiistaisin kannattaa käydä Binnenrottessa, missä järjestetään Alankomaiden suurimmat markkinat. Lisätietoa Rotterdamista löytyy kaupungin matkailusivuilta.

 4. Islanti

  Taantuman keskellä kannattaa huolet hetkeksi unohtaa ja pulahtaa kuumaan kylpyyn Blue Lagooniin, eli Siniseen laguuniin. Islanti on talouskuohunnasta huolimatta ja osin siitä johtuen nyt erittäin varteenotettava matkakohde. Matkailu on Islannin toiseksi suurin elinkeino kalastuksen jälkeen, joten nyt matkailijat ovat enemmän kuin tervetulleita. Maan syvä talouskriisi ei ole vaikuttanut matkailijan arkipäivää ja hotellit, ravintolat, kaupat ja pankit ovat auki normaaliin tapaan. Parhaimmat ostosmahdollisuudet Islannissa löytyvät Reykjavikista, eikä tästä maan pääkaupungista ole kovin pitkä matka muidenkaan aktiviteettien pariin. Ostosten lomassa voi nauttia Islannin luonnosta, kylpeä mineraalivesissä ja harrastaa vaikka yögolfia. Islannin matkailutarjontaan voi tutustua maan matkailusivustolla.

 5. Viipuri

  Viipuri on suosittu turistikohde suomalaisten keskuudessa ja sinne pääsee Suomesta helposti vaikka vain päivän kestävälle ostosmatkalle esimerkiksi junalla, linja-autolla tai Saimaan kanavaa pitkin. Viipuri on edullinen ostoskaupunki, jonka hintataso on esimerkiksi Tallinnaa selvästi alhaisempi. Viipurin keskiaikaista tunnelmaa henkivässä ilmapiirissä voi tehdä löytöjä suositussa kauppahallissa, torilla tai Prospekt Leninan ostoskadulla. Kun ostoksilla juokseminen väsyttää, voi käydä kahvilla esimerkiksi historiallisessa Pyöreässä tornissa, joka on ollut ravintolakäytössä jo vuodesta 1923. Viipuriin voi tutustua esimerkiksi Viipuri-keskuksen internetsivuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Blue Lagoon, Islanti

Islannin kuuluisin kylpylä on monen matkailijan haavelistalla – tältä näyttää upea Blue Lagoon

Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin parhaat nähtävyydet – paina mieleesi nämä 13 paikkaa

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja