Hyppää sisältöön

Kehno sää saa lähtemään ulkomaille – suomalaiset matkustavat kesällä 2017 enemmän kuin aikaisemmin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.06.2017
Kevään ja alkukesän epävakaat säät ovat saaneet suomalaiset suunnittelemaan matkoja aiempaa enemmän. Useiden matkanjärjestäjien kesän matkat on myyty jo lähes loppuun.

Sekä kotimaan että ulkomaiden kohteet kiinnostavat suomalaismatkailijoita

Suomalaiset lomailevat kesällä 2017 enemmän kuin aikaisemmin, kertoo Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL. Liitto selvitti suomalaisten matkasuunnitelmia toukokuussa 2017 tehdyllä kyselyllä.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneet joko aikoivat matkustaa tai harkitsivat matkustamista kesälomalla. Noin 75 prosenttia matkalle lähtevistä aikoi tehdä vähintään kaksi matkaa. Noin 57 prosenttia vastanneista suunnitteli käyttävänsä kesän lomailuun vähintään 1 000 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hieman yli puolet arvioivat käyttävänsä lomailuun saman verran rahaa kuin viime vuonna, mutta noin 28 prosenttia kertoi käyttävänsä kesän lomaan viimevuotista enemmän rahaa. Vain 12 prosenttia suunnitteli matkustavansa tänä kesänä viime vuotta pienemmällä budjetilla.

Keski- ja Etelä-Euroopan kohteet houkuttavat

Suomalaiset majoittuvat kesälomalla eniten hotelleissa, jonka valitsee noin 65 prosenttia suomalaismatkailijoista. Muunlaisissa majapaikoissa, muun muassa matkailuautoissa ja laivalla, majoittuu noin 14 prosenttia suomalaislomailijoista.

IstockphotoKreikka
Kreikka on suomalaisten suosikkilomakohteita myös kesällä 2017.

Noin viidesosa suomalaisista aikoo majoittua ilmaiseksi sukulaisten tai ystävien luona tai omassa vapaa-ajan asunnossa tai mökissä.

Suomalaismatkailijat valitsevat tavallisesti joko usean lyhyen tai yhden pitkän matkan välillä. Useita matkoja kesän aikana tekevät matkailijat suunnittelivat viipyvänsä yhdellä matkalla kahdesta kolmeen päivään. Vain yhden matkan tekevistä 37 prosenttia suunnitteli 7–10 päivän mittaista matkaa.

Noin puolet kerran kesässä matkailevista suunnitteli matkustavansa Keski- ja Etelä-Euroopan kohteisiin.
 
– Suomalaisten perinteiset suosikkikohteet Kreikka ja Espanja ovat selvästi säilyttäneet johtoasemansa. Viime vuosina suosiotaan lisännyt Kroatia jatkaa kasvulinjalla samoin kuin muutaman vuoden ajan vaatimattomampia kasvulukuja osoittanut Bulgaria, joka on taas kirimässä suomalaisten suosikkikohteiden listalla ylöspäin, sanoo Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.
 
>> Etsitkö vielä hyvää matkatarjousta kesälomalle? Katso parhaat hinnat Rantapallon äkkilähtöhausta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: SMAL
Kuvat: Istockphoto 

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raippaluoto, Suomi

Suomen erikoisimmat nähtävyydet – 30 kohteen lista

Helsingin kesävinkit

Koe Helsingin kesäklassikot! 10 asiaa, joita ei kannata jättää väliin pääkaupungissa

Värikkäitä kreikkalaisia taloja turkoosin meren äärellä

Kreikka on ensi kesän suosituin matkakohde: yli puolet pakettimatkoista suuntautuu Kreikkaan

Hanko

Onko tässä kotimaan paras rantakohde? Tältä näyttää Suomen eteläisimmässä kaupungissa Hangossa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja