hero taustakuva

Kehno sää saa lähtemään ulkomaille – suomalaiset matkustavat kesällä 2017 enemmän kuin aikaisemmin

Istockphoto artikkelin kuva
Uutiset
Kevään ja alkukesän epävakaat säät ovat saaneet suomalaiset suunnittelemaan matkoja aiempaa enemmän. Useiden matkanjärjestäjien kesän matkat on myyty jo lähes loppuun.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 14.06.2017
facebook   whatsapp

Sekä kotimaan että ulkomaiden kohteet kiinnostavat suomalaismatkailijoita

Suomalaiset lomailevat kesällä 2017 enemmän kuin aikaisemmin, kertoo Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL. Liitto selvitti suomalaisten matkasuunnitelmia toukokuussa 2017 tehdyllä kyselyllä.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneet joko aikoivat matkustaa tai harkitsivat matkustamista kesälomalla. Noin 75 prosenttia matkalle lähtevistä aikoi tehdä vähintään kaksi matkaa. Noin 57 prosenttia vastanneista suunnitteli käyttävänsä kesän lomailuun vähintään 1 000 euroa.

Hieman yli puolet arvioivat käyttävänsä lomailuun saman verran rahaa kuin viime vuonna, mutta noin 28 prosenttia kertoi käyttävänsä kesän lomaan viimevuotista enemmän rahaa. Vain 12 prosenttia suunnitteli matkustavansa tänä kesänä viime vuotta pienemmällä budjetilla.

Keski- ja Etelä-Euroopan kohteet houkuttavat

Suomalaiset majoittuvat kesälomalla eniten hotelleissa, jonka valitsee noin 65 prosenttia suomalaismatkailijoista. Muunlaisissa majapaikoissa, muun muassa matkailuautoissa ja laivalla, majoittuu noin 14 prosenttia suomalaislomailijoista.

IstockphotoKreikka
Kreikka on suomalaisten suosikkilomakohteita myös kesällä 2017.

Noin viidesosa suomalaisista aikoo majoittua ilmaiseksi sukulaisten tai ystävien luona tai omassa vapaa-ajan asunnossa tai mökissä.

Suomalaismatkailijat valitsevat tavallisesti joko usean lyhyen tai yhden pitkän matkan välillä. Useita matkoja kesän aikana tekevät matkailijat suunnittelivat viipyvänsä yhdellä matkalla kahdesta kolmeen päivään. Vain yhden matkan tekevistä 37 prosenttia suunnitteli 7–10 päivän mittaista matkaa.

Noin puolet kerran kesässä matkailevista suunnitteli matkustavansa Keski- ja Etelä-Euroopan kohteisiin.
 
– Suomalaisten perinteiset suosikkikohteet Kreikka ja Espanja ovat selvästi säilyttäneet johtoasemansa. Viime vuosina suosiotaan lisännyt Kroatia jatkaa kasvulinjalla samoin kuin muutaman vuoden ajan vaatimattomampia kasvulukuja osoittanut Bulgaria, joka on taas kirimässä suomalaisten suosikkikohteiden listalla ylöspäin, sanoo Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.
 
>> Etsitkö vielä hyvää matkatarjousta kesälomalle? Katso parhaat hinnat Rantapallon äkkilähtöhausta!

Lähde: SMAL
Kuvat: Istockphoto 

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.