Kuva: Istockphoto
Mallorca, Espanja

Joulu ulkomailla on monien suunnitelmissa – tänä vuonna rahaa käytetään aiempaa enemmän

Parantunut taloustilanne saa suomalaiset käyttämään joulun matkoihin edellisvuotta enemmän rahaa.

Useimmat matkailevat joulun aikaan

Suomalaiset käyttävät joulun 2017 matkoihin enemmän rahaa kuin vuotta aikaisemmin, kertoo Suomen matkatoimistoalan liiton SMALin tekemä kysely. Jopa kolmannes jouluna matkalle aikovista kertoo käyttävänsä matkustamiseen enemmän rahaa kuin edellisinä vuosina. Niin ikään kolmannes käyttää rahaa matkoihin saman verran kuin viime vuonna.

Tiedot ovat peräisin SMALin syyskuussa 2017 tekemästä kyselystä, johon vastasi 742 matkailevaa suomalaista.

Lähes 90 prosenttia vastanneista kertoi ottavansa pienen irtioton arjesta joko syksyn aikana tai matkustamalla pois joulun aikaan. Jouluna matkustetaan kyselyn perusteella 4–14 vuorokautta: noin 20 prosenttia vastanneista suunnittelee tekevänsä 4–6 päivän matkan ja noin 22 prosenttia vastanneista yhden tai kahden viikon mittaisen matkan. Suosituimpia kohteita ovat Euroopan ja kotimaan kohteet.

– Joulu sijoittuu tänä vuonna siten, että parilla–kolmella lomapäivällä on mahdollista matkustaa hyvinkin kauas. Suuri osa suomalaisista matkustaa kuitenkin joululomallaan johonkin kotimaan- tai Euroopan-kohteeseen. Joulutunnelmaa haetaan usein jo ennen itse juhlaa vierailemalla monissa Euroopan ja kotimaankin kaupungeissa järjestettävillä joulutoreilla, kertoo SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Lähde: SMAL
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 28.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia